nocnik

Otázku položila: inthense 3.7.2011 19:40

ahojky,resim otazku nocniku.uz mam vse teoreticky nastudovane.jen jedna otazka mi vrta hlavou a to nase davne maminky.jak je mozne,ze v roce jsme pry byli bez plen?vysazovaly nas v 6 mesicich a melo to uspech?? kdo vi,at odpovi :-))))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mně mamka říkala, že nás prostě uhlídala. Dávala nás na nočník tak často, že to většinou vychytala. A také byly zřejmě pomocníkem látkové plenky, protože bylo pro dítě nepohodlné být mokré. A také naše maminky možná byly o něco důslednější, neboť se jim v koupelně válely hromady plen na vyprání a také hromady pročůraného oblečení. Což se nám, které používáme papírové plenky, nestává :o)

  • Ahoj. De facto naše maminky používali princip bezplenkové metody. Dítě od malička je schopné si zvyknout na určité návyky a maminka může pro to udělat už u kojence mnohem víc. Pokud se matce podaří vypozorovat, kdy se dítě nejčastěji vyprazdňuje, může ho už od malička učit se vyčurat mimo plínku. Ono totiž už i půl roční dítě a i mnohem menší je schopno si zvyknout na to, že se dává čurat např. nad umyvadlo, to jenom my si pohodlnými plenkami usnadňujeme život a dítě tím otupíme a tuto jeho schopnost zničíme, abychom ji později zase děti učili...

  • Vysazovaly nás v 6. měsících a do dvou let za náma lítaly a násilím na nočníku držely, dokud nedosáhly svého. Na jednu stranu to chápu, ty látkový bílý plíny musela být šílená votrava, tak se toho chtěly co nejdříve zbavit. Ale jedna věc je, že dítě, které si samo neumí sednout nemá být posazováno (tj. ani na nočník) a pak spousta dětí pak mělo problémy s močovými cestami. Znám pár ambiciozních matek, co nutili dítka na nočník po 1. roce, děti na chvíli pochopily, ale pak měly problém s počůráváním ještě po 3. roce. Já oba kluky nechala, nijak zvlášť výrazně jsme netrénovali a kolem 2. roku to oba pochopili sami.

  • Opravdu, využívaly systém reflexního vylučování, který lze naučit už velmi malá miminka (které k tomu navíc mají nejvíc sklony-než si zvyknou na pleny)-aneb dnes "moderní" tzv. bezplenková metoda....Mám ještě knihu z 80.tých let, kde je mpřesně popsáno, jak docílit odplenkování-radí tam už kolem osmého měsíce, nicméně je tam i větička, že pokud se to nepodaří (přeci jen je to založeno na trpělivosti a trochu i náhodě-k vyprázdnění totiž musí dojít velmi krátce po tom, co bylo dítě vysazeno, jakmile je to příliš dlouho, nepodaří se vybudovat ten správný reflex), tak dříve, než v druhém roce života se dítě plen nezbaví-až kolem druhého roku totiž dozrává k tomu,že vylučování do nočníčku nebude založeno na reflexech, ale na uvědomnění, že se potřebuje vyprázdnit-většinou pakl rodič nemusí prakticky hnout prstem a dáítě k tomu dojde, pokud je zralé, samo-musí se mu dát jen možnost-sundat plenu, i všechny překážky a nechat ho s holou prdelkou.

    Já u všech dětí používám látkové pleny a žádný efekt v rychlosti dozrávání to nemá-kluk se odplenkoval přes den ve 2,5 letech, holka ve 2 a čtvrt letech-odmítla plenu..Akorát kakání se nám dařilo do nočníčku už před druhým rokem, to si říkala sama-naopak kluk zvládl čůrání, ale kakání mimo plenu mu dělalo problém do tří let....Teď látkuju 13ti měsíční a opravdu to nehrotím.
    Dřív nebyli zvyklí na tolik možností jako teď a trčeli doma, takže měli i prostor na toto-naopak praní plen bylo o dost náročnější...

  • Já byla bez plen v roce a půl.prý... Moje děti též.Jak říkám já a za tim si stojím.Dítě musí dozrát pro to,aby bylo bez plen.Do dvou a pul ,bych to dá se říct tolerovala.Pak už chápají velmi dobře.Ikdyž zase..dítě od dítěte..V noci nemělo ani jedno z mých dětí plenu cca Dva a půl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist