nocnik

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30591 18.4.2011 16:55

Ahojky womenzonky,jsem bezradna,nemuzu odnaucit 2leteho syna chodit na nocnik,zkousim mu plinku nedat doma,jenze vycura se na nocnik a do pul hodiny,i driv jsou slipy cele zacurane,a nevim jak casto ho tam davat kdyz do pul hodky je zase pocurany,kdybych ho tam mela davat kazdych 15 min tak cele dny nedelam nic jineho nez ze ho davam na nocnik.a to mame jit za 2 dny k zapisu:-(hlavne mi prosim tadfy nepiste jak to vase deti uz umi,ja potrebuji poradit jak ho toto naucit,nerekne si o curani vubec,jen kdyz ho dam sama,jinak je vse v plince.diky za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nechala bych ho být. Posazuj na nočník jak často to budeš zvládat a jinak nech zatím plínu pokud se bojíš, že bude vše počůrané. Učící kalhotky se můžou taky hodit. Ono mu to začne docházet. Dobré je, když může pozorovat starší děti používat nočník, nebo i dospělé, jak chodí na záchod. Nutit ho není vůbec dobré.

    A na hloupé řeči se vykašli. Nemáš přece dítě proto, abys ho předváděla jako cvičenou opičku, co všechno umí - a to bych taky řekla každému, kdo bude rýpat.

  • O tom to je dávat dítě každou chvíli na nočník a až pochopí k čemu ten nočník je, tak si třeba i ukáže a nebo řekne. Já mám holčičku 1r10m a taky teď bojujeme s nočníkem. Držím palce ať to zvládnete.

    Ještě prosím tě kam jdete k zápisu s takhle malým prďolkou??

  • A zkoušeli jste takové ty učící kalhotky nebo jak se tomu nadává? Vypadá to, že malej ještě není připravenej, holt někomu to jde dřív někomu dýl, nechala bych ho chvilku být a pak to zkusila znovu, přes léto to bude ideální. Nebo být víc důsledná, prostě ti jí nedám a hotovo a pokud víš, že do půl hoďky je znovu počůranej, tak prostě za těch 20-25 minut po potřebě za nim opět přijít a zkusit ho vysadit na nočník. A hodně chval, chtělo by to možná nějakou motivaci. Třeba touží po nějakém autě nebo tak, sice by se to asi moc nemělo, ale v tvém případě bych už zkusila vše :-)))

  • zkus se podívat do knihy s názvem Nejšťastnější batole v okolí, napsal to Harvey Karp. Píše tam o komunkaci s dětmi v tomto věku, ještě to nemám přečetený celý jenom kousek, ale možná ti tam nějaké techniky pomůžou. dá se to stáhnout i z netu...ještě me napadlo, vyzkoušet takovej to malý prkynko a davat ho normálne na zachod. jinak myslim si ze ma jeste cas, mam ve svém okolí holčičku, které budou tři roky v září a pořad kadí do plíny, prostě se jí do nočníku nechce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist