nevolnost po kofeinu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #149783 18.3.2019 19:53

Zdravím, jdu si pro radu :-) Zajímá mě, čím je způsobené, když si dám kávu, energetický nápoj nebo více zeleného čaje. Tak se mi začne motat hlava, začnou se mi dělat mžitky před očima, a celkově se cítím slabá. Kafe piju hodně málo kdy, občas na něj dostanu chuť tak si ho dám, je to ale třeba 3x do roka, energetický nápoj jsem měla naposled snad před 5 lety :-D. Zelenej čaj piju častěji, ale nevypiju ho tolik, že by mi bylo po něm špatně. Čím je tohle způsobené? když tlak mám v pořádku? Zrovna dnes mi ho měřili a měla jsem 120/80

děkuji za názory :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky by mne to zajímalo, mám podobný problém a nemůžu už pít ani ten zelený čaj (driv sem bez problémů zvládla i půl litru). Tlak obvykle mívám do 110/70.
    Kafe nepiju že stejného důvodu- mota se mi po něm hlava. U mne mi to připadá, že jsem zvyklá na svůj nízký tlak a jakmile se mi zvýší, tak už mi to dělá zle.
    Takže na dotaz sem moc neodpověděla, ale nejsi v tom sama ;-)

  • Nejsem si tím úplně stopro jistá, třeba to někdo znalejší ještě poladí - ale pokud vím, tak ten kofein ti nejdřív shodí tlak dolů a pak teprve (tuším po cca dvaceti minutách) nastupují ty stimulační účinky. Takže to, co cítíš, bych tipovala na ten pokles tlaku Můžeš na to být prostě citlivější :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist