nevěra

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394720 8.8.2018 23:41

Dobrý den,
přítel mi po 3/4 roku přiznal, že když byl v zahraničí tak mě podvedl. Byla jsem v šoku, brečela jsem, dělala jsem scény, ale nakonec jsem mu řekla, že jsem mu to odpustila, ale vlastně nevím co s tím, nechtěla jsem o něj přijít, tak jsem to udělala tak, pořád ho miluju, ale kdykoliv si na to vzpomenu tak to pořád hrozně bolí. Mám na něj tolik otázek, kde a s kým, proč apod. Ale vím že by ho to rozčílilo, všichni v mém okolí mi radí rozchod, tak píšu sem, abych se dozvěděla i jin možnosti. Děkuji moc za případné odpovědi. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Přiznám se, že co se týká nevěry nejsem úplně striktní a soudy typu "Zahnul, hned se s ním rozejdi" nevynáším, ale tady mě přeci jen pár věcí zarazilo. Za prvé - píšeš, že přítel by se rozčílil, pokud by ses na to zeptala...Neměla bys to být spíš Ty, kdo má právo být tady rozčilený? To přítel Tě podvedl, to on by se měl kát a doufat, že se s ním nerozejdeš (když už byl s prominutím takový vůl a musel se přiznat). Zjevně jsi mu ještě neodpustila a nedivím se tomu - ztracená důvěra se obnovuje těžko. Je důležité být v tomto směru upřímný k sobě - ale i k partnerovi. Obnovení důvěry a odpuštění vyžaduje čas, moře času a někdy se to nepodaří vůbec. A měl by to být partner, kdo by se měl snažit, abys mu zase věřila, kdo by si Tě měl předcházet a být vděčný za druhou šanci. Nepíšeš, jak jste spolu dlouho a zda máte děti, tj. také důležité.

  • No... přítel je sobec, že chce ulevit svému svědomí po 3/4 roce. Měl to říct hned a nebo mlčet a zatloukat jak jen to jde, pokud to neprasklo jinak. Tohle se prostě nedělá (když už teda proběhla nevěra. Ta se samozřejmě taky nedělá). Určitě nesouhlasím s tím, se s ním kvůli jednomu úletu rozejít, pokud vše ostatní funguje. Samozřejmě ta rána teď bolí, ale časem se zahojí, pokud nejsi nějak chorobně žárlivá a dostatečně rozumná na to, se nad to jednoho dne povznést. To ale jen v případě, že vše ostatní v tom vztahu funguje. Pak je nesmysl se rozcházet kvůli jedné nevěře. Na otázky bych se být tebou vykašlala, myslím, že takhle se ti bude zapomínat jednodušeji. Čím víc detailů budeš vědět, tím hůř to půjde. Každopádně pokud musíš znát odpovědi, tak on by je měl zodpovědět, on v tomhle případě nemá právo být jakkoliv naštvaný. Podle dotazu a reakcí mi přijde, že jsi dost mladá, třeba tak 16-20 let. Vztahy v tom věku jsou dost křehké a rozbít je může jakákoliv maličkost. Je to tím, že lidi zažívají své první vážné vztahy a řeší první vážné problémy, ale pořádně moc neví, jak je "dospěle" řešit. Proto tyhle vztahy krachují a není na tom nic moc špatného takže záleží jen na vás, jak to zvládnete. Podle mě to není zas tak hrozné, aby to samo o sobě způsobilo rozchod, ale já už jsem o pár let starší a s manželem máme dítě, takže ta situace je o to jiná.

  • stupidiack9.8.2018 18:10

    Nevím, jak ostatní, ale pro mě je nevěra naprosto neodpustitelná. Je to naprostá ztráta důvěry, a i když se odpustí, už nikdy to nebude jako dřív. Pokud má někdo tendence si odskakovat jinam nebo není ve vztahu šťastný, ať nejprve ukončí současný vztah a teprve potom si spí s kým chce. Nevěru bych nechtěla odpouštět a nechtěla bych, aby ji někdo odpouštěl mně.

  • Rebeca9.8.2018 6:56

    Na jednu stranu ho šlechtí to, že se přiznal sám a nijak nelhal, ale tvoje otázky by ho rozčílily? 8-o Jak už tu padlo, ty jsi ta, kdo má právo na to být jakkoliv rozčilený, ne on.

  • wirna9.8.2018 16:43

    Jeden úlet se stát může...a není to hned důvod k rozchodu. Každopádně ale jde o to, jak se s tím vyrovnáš ty. Na to co kde s kým a jak, bych se neptala. Bude tě to pak akorát víc "žrát". Jediná možnost je zapomenout, neřešit, neptát se, dělat že to neexistuje...jinak se zblázníš a nic víc než rozchod to nevyřeší.
    A je uplně jedno co říká okolí nebo co napíšeme my tady. Jediný kdo toto může rozhodnout jsi ty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist