nesplnění volitelného předmětu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #277653 4.8.2017 2:58

na začátku prváku jsem si zapsala tělocvik jako volitelný předmět... studuji lékařskou fakultu v Hradci Králové...
zápočet byl za docházku, ale kvůli náročnosti studia jsem na něj v druhé polovině letního semestru přestala chodit. byla jsem přesvědčená, že to ničemu nevadí,, ale teď mi to vrtá hlavou... jinak mám splněno 60 kreditů z 61 zapsaných... nemůžou mě poslat do "meziročníku", že ne? =) na studijním oddělení mají dovolenou a ve studijním řádu jsem o tom kloudně nic nevyčetla... jde mi o to, že medicína má poněkud jiný systém než ostatní VŠ, ale myslím, že se to týká jen povinných předmětů.. takže potřebuju spíš uklidnit =) díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já teda dělala peďák, ale volitelný ch nesplněných předmětů jsem měla za studium několik a nikdo to nikdy neřešil. Pokud máš splněné povinné a počet kreditů, tak by to mělo být ok.

  • Ja studovala treba UJEP v UnL a na postup do dalsiho rocniku jsme museli mit splnen urcity pocet kreditu z povinnych a povinne volitelnych predmetu, ale zapsane (nepovinne) volitelne predmety se taky tzv. prenesly a do konce studia musely byt splneny! Holt, jednou to bylo zapsano, pres to vlak nejel (Nevim zda se od meho ukonceni studia neco nezmenilo). Tudiz otazkou je, zda jsou tyto predmety u vas zavazne zapsany nebo ne. Pokud ne, lze je uplne nesplnit/nechat vyskrtnout z jiz zapsaneho studijniho planu. To pak zjistis na studijnim. Ve stud. radu by mela byt pro tebe ta stezejni informace, tj. kolik kreditu potrebujes ted pro postup. Myslim, ze ale muzes byt v klidu pokud mas splneno vse krome volitelneho predmetu za 1 kredit.

  • Heli266.8.2017 16:29

    Ahoj. Studuji tu samou školu. Pokud mas dostatečný počet kreditů, tak tě do mezirocniku neposlou. Muzes mit akorat problem se zapsanim do dalsiho roku, ze ti to půjde az v zari a hlavne pokud bys mela dostat prospechove stipendium, tak znamemu ho kvuli nedochozenemu volitelnemu predmetu nepriznali. Takze do budoucna na to pozor a zapisovat jen to, co dochodis, nestoji to za to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist