nemusím se s 13letou neteři mého přítele

Otázku položila: Anonymní uživatelka #93449 1.3.2013 8:11

Ahoj holky. Mám přítele, který má 13 letou neteř a spolu navzájem se nemusíme. Nebavíme se spolu, jen se pozdravíme. Když se mne přítel zeptal, proč se s ní nebavím, řekla jsem mu, že mám k tomu svoje důvody (slyšela jsem, jak o mne mluví v přezdívkách, její rodina, když se o mne mluví, děloá úšklebky apod.). Na to mi řekl, že nechce ani mne, ani jeho neteři stranit a že bere neteř jako jeho dceru a že vše, co kupoval pro svého syna a vše co bylo pro syna, to bylo i pro ní od jejích 1. narozenin. S přítelovým synem se mají moc rádi, protože spolu prožili prvních 8 let. A že se neteře nechce vzdát, ale ani mne se nehodlá vzdát a že to chce řešit a dát dohromady. Holky, prosím vás, co si o tom myslíte ? Jak byste se zachovaly vy ? Jak byste reagovaly ? CO byste dělaly ? Dík.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • v tomto věku bych si sní už asi zkusila promluvit narovinu, co má za problém. Možná jenom žárlí. je to náročnej věk, na jednu stranu je ještě dítě, ale už chce aby se s ní jednalo jako s dospělou. Myslím že pokud jsi dospělá ty, tak by ses přes to měla přenést, vždyt s ní nemusíš bydlet a že dělá ksichty, to je v pubertě taky normální a vůbec bych si to nebrala osobně.

  • zuzka19731.3.2013 9:06

    Přesně, jak píše Kamila... je to puberťačka, která zkouší, co si může dovolit a kam až může ajít. Naavíc si tím připadá důležitá a ty jí svým chováním jen podporuješ... Nevšímej si toho, tvař se neutrálně, bav se s ní... jak začne blbnout, klidně bych jí řekla, že od třináctileté slečny bych čekala dospělejší chování, ne jako od malého děcka... nic víc, nenechat se vyprovokovat. A nebála bych s jí i nevtíravým způsoem pomoct, pokud bych viděla, že je možnost... Ty jsi ta dospělá, která musí ukkázat, že má navrch tím, že zůstaneš vždy a za každou cenu klidná a nad věcí. Věř mi, že ji to brzy přestaa bavit a eště si nakone třeba i porozmíte... ta holka nemusí být špatná... podle toho, co píšeš, to nemá ze své hlavy, ale z rodiny... tak jí dopřej, ať si může dělat vlastní názor a pochopí, že rodina je žárlí na to, že strejček má tetičku, která by mohla ohrozit jeho dosavadní vztah k neteři. Tak jí dokaž, že k žárlení není důvod... Já toto měla s dcerou mého bývalého muže... a dnes? Holce je 25 a i když s jejím tátou dávno nejsem, často k nám zaskočí na kafčo a na kus řeči:-)
    Prostě zkus tu holku brát, jako by to byla i tvoje neteř, což je, pokud žiješ s jejím strejdou... a je fuk, že ji neznáš od malička. Ukaž jí, že jsi jiná, než slýchá doma... Ale připrav se, že to nebude ze dne na den, mě to s naší Leni trvalo skoro rok, než pochopila, že mi může věřit... kolikrát jsem málem vybuchla, nebo jsem tajjně bulela... ale vyplatilo se... ta holka mi za to stála, ač na začátku se chovala jako fracek...
    Držím palce:-)

  • full.avl1.3.2013 9:15

    upřimně? jsi jen přítelkyně jejího strejdy,
    1 nevíme jak dlouho jste spolu,
    2 očividně Tě nějak nemusí ani jeho rodina, když se o tobě baví za zády v přezdívkách a bůhví čím vším tě častují.
    3 píšeš že spolu strávili jejích 8 let života, takže ty jsi tam asi v té době nebyla že?

    takže v závěru, ty jsi jen narušitel, který jí krade strejdu, který možná pro ní byl i tátou , a nebo ho bere jako staršího bráchu.

  • V prvé řadě by si měl přítel promluvit s její rodinou aby mu vysvětlili, co jim na tobě vadí. Přetvářka, úšklebky a pod. jsou jen známka mentální nevyspělosti, kterou přenáší na děti(dítě). Ty nejsi nic méněceného, ani žádný narušitel, který je tam teprve krátce. Na tohle se přestalo hrát někdy ve třetině minulého století. Jsi plnohodnotná partnerka, a tohle by měli respektovat i kdyby si měla hrb na zádech, 20 dioptrií a nedodělanou základku. On si tě vybral jako životní partnerku. Ad děti - bohužel jsou ovlivnovány názorem a chováním svého okolí. A nejbližší budou mít vždy pravdu a budou ti nejlepší, i kdyby dělali cokoliv a chovali se jakkoliv. Ovlivnění rodiči ( rodičem) si dokážou vymýšlet až neuvěřitelné historky a lhát. S přítelem si o všem promluv, řekni co víš,co ti vadí a uvidíš jak se k tomu postaví.
    Pak je tady další možná věc - je to puboška, které se začínají bouřit hormony a může tě proto brát jako svou ženskou konkurenci a tím co dělá s tebou "bojovat"

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist