nemocenská

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393734 22.6.2021 13:39

Ahojky. Poradí někdo,jak funguje nemocenská? Chodím do práce od 6.4 do 31.8 (pak hned nastupuji na novou školu) a jsem od dneška doma do čtvrtku,ale doktor má volno a zastupující tam bude až v pátek a ještě v dobu kdy budu muset být už v práci. Nechci si vzít dovolenou, protože mi unikají peníze na školné, které si potřebuju našetřit. Poradí někdo jak to funguje? Mohu si nemocenskou na ty 2-3 dny vyřídit další týden nebo do kdy je lhůta? díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já se přiznám, že takto, jak je to napsané, tomu úplně nerozumím. Vy jste doma, ale váš lékař má volno? Ví tedy ve vaší práci, že máte neschopenku? (Pokud ji máte?)
    A za další - nemocenská je určité procento ze mzdy, dovolená bývá normálně placená. Valná většina lidí, které znám (včetně mě) si bere raději dovolenou místo nemocenské, aby nepřišli o peníze.

  • macicekkajik22.6.2021 15:43

    Nemocenská na 3 dny samozřejmě jde a nemocenskou ti lékař může vystavit 3 dny zpětně. Ale jak říkají holky, není to finančně výhodné.

  • v tom případě by jste měla jít na pohotovost. a nebo pokud máte v práci sick day tak využít ty.
    a nemocenská na 3 dny teda nevím zda vůbec půjde a pokud nenavštívíte lékaře tak kdo vám bdue věřit, že jste byla nemocná a potřebovala neschopenku? neschopnost lékař může napsat pár dní zpětně, ale potřebuje to mít něčím podložené.
    a nejste ještě ve zkušební době? na to taky pozor.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist