někdo nám naboural auto

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30422 13.9.2012 9:12

Ahoj holky prosim vas mam otazku z trosku jineho soudku mozna mate nejaka doma policajta tak poradite..........v noci nam nekdo nacouval do auta a ujel predek je sice poskozen ale neni to az takova hruza ale jde o to ze sousedka to vydela a zapsala si cislo auta a me jde ted o to jestli kdyz to nahlasime jestli nam policie rekne aspon majitele toho auta co nas naboural........jde o princip ze vlastne jen tak ujel a nenechal treba ani vzkaz,omluvu,tel.cislo ze to nejak vyresime..............dekuji za odpovedi .....................jde o to co mame ted delat penize nas to bude stat tak ci tak

Diky holky uz jsem volala muzovi at to jde nahlasit on to chtel nechat tak ale me se nelibi ze ten blbec ujel a vedel co udelal ......

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já teda doma policajta nemám, ale určitě bych šla s tou SPZ na policii a že žádáte náhradu škody. On se vidík určitě najde a policie vás o tom bude informovat. Při nejhoršim se sejdetee u soudu a dozvíš se i jméno toho, co vám to provedl. Každopádně bych to nenechala jen tak a ještě dneska bych tam došla!!

  • Petra313.9.2012 9:22

    Nejlepší bude zavolat na 158 a oni Ti přesně řeknou jak postupovat. A je super, že to sousedka viděla a máte SPZku. Podle mě když to oznámíš na policii, přijedou si to nafotit, se sousedkou sepsat výpověď a viníka nehody si podle SPZ vyhledají a škoda by se měla hradit z jeho povinného ručení, alespoň si myslím :) Mě o víkendu někdo ukopnul zrcátko na autě, tak jsem v 1 ráno volala na policii jestli to má cenu vůbec řešit, na telefonu byla paní moc ochotná, hned mi poslala hlídku, policajti byli uplně v pohodě a vstřícní, sepsali protokol, abych mohla uplatnit pojistku a hotovo. Zavolej si na 158 a oni Ti poradí.

  • Ahoj, pracuju v likvidaci škod z pojištění, na tomto odkazu si najdes podle SPZ pojistovnu vinika
    https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet
    , tam bych zavolala a nahlásila škodu z povinného ručení. Nemělo by vadit, že nemáš žádné informace o viníkovi, spz stačí. Určitě bych si od sousedky nechala napsat nějaké svědectví, že prohlašuje, že v čase tom a tom, viděla to auto s touto spz jak vás poškodilo (to bych dodala na pojišťovnu a i bych to řekla u policie) a určitě tedy nahlásit i na tu policii. To svědectví by ti mělo pomoct, ale bohužel z vlastní zkušenosti vim, že se občas stane, že se k tomzu dotyčný nevyjádří a bez jeho souhlasu pojišťovna nevyplatí. Záleží vždy na pojišťovně a likvidátorovi...
    Hodně štěstí!

  • Vím, že teď už je asi pozdě, ale do budoucna určitě doporučuji pořídit si do auta takovou tu autokameru. Většina z těch, co se dneska prodávají totiž umí zapnout nahrávání v momentě, kdy u zaparkovaného auta zaznamenají nějaký otřes. Právě díky této funkci se nám povedlo zachytit spz řidiče, který nám jednou nabořil auto, když jsme ho měli zaparkované na ulici. My konkrétně máme v autě tu Truecam, která je v tomhle srovnání hned jako třetí: https://www.testino.cz/kamery-do-auta

  • donalabuznice22.10.2019 23:51

    Přesně kvůli takovým případům jsem si přes https://www.top-pojisteni.cz/havarijni-pojisteni sjednala havarijní pojištění, kde mám navíc pojistu i právě na takovéto případy. Někdy se totiž stane, že vás někdo nabourá opravdu dost a není mu vůbec blbé od toho odjet. Přitom taková oprava může klidně vyjít na desetitisíce.

  • donalabuznice30.3.2021 22:28

    No když se dívám na videa na https://kralmotoru.cz/media/sestrihy-toho-nejhorsiho-parkovani-2 jak někteří umělci parkují, tak se nedivím, že to občas skončí bouračkou. Stane se, ale myslím, že by bylo čestné nechat tam lístek a za škodu vzít odpovědnost.

  • Kastylkova2.4.2021 23:05

    Vždy jsem měla sjednané jen povinné ručení na starých autech, tak jsem to nikdy moc neřešila. Teď však budeme kupovat nové auto, tak bych potřebovala radu u koho sjednat výhodné povinné i havarijní pojištění?

  • Dennnca5.4.2021 22:36

    Většinou pokud oboje pojištění sjednáte u stejné pojišťovny, tak jsou tam výhodné slevy. Jinak teda rozhodně radím se prvně podívat na srovnávač pojištění, kde jsem třeba já osobně našla nejvýhodnější nabídku pojištění, které jsem potom i online přes srovnávač pojištění sjednala.

  • Kastylkova7.4.2021 22:30

    Poradíte mi i konkrétní srovnávač pojištění se kterým máte zkušenost? Já jsem tuto službu nikdy nepoužívala, takže opravdu vůbec nevím, jak by to mělo fungovat.

  • Dennnca9.4.2021 22:45

    Mám dobrou zkušenost se srovnávačem pojištění https://www.klikpojisteni.cz/ , kde je hledání a srovnání pojištění opravdu jednoduché. Mají to pěkně rozdělené a hlavně srovnání netrvá vůbec dlouho. Celá služba je zdarma a při sjednání online nemusíte na pojišťovnu. Místo podpisu stačí pojištění zaplatit z bankovního účtu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist