nechuť ve škole

Otázku položila: Anonymní uživatelka #414939 30.12.2021 11:47

Ahoj holky, jsem na střední a chtěla bych se vás zeptat, co dělat, když se tam psychicky necítím vůbec dobře.. vždy, když přijdu např. po víkendu, cítím jak se mi sevře hrudník a je to pro mě obrovský stres a nepříjemný pocit.. nepramení to z toho, že by mi vadili učitelé, ani že mám špatné známky.. nikdo mě nešikanuje, ale psychicky mě to tam vyšťavuje.. kamarádů tam taky nemám moc, ale v tomhle případě mi to nevadí, protože nikdo tam nemá podobný myšlení jako já a ani nemáme společné témata.. nevím jak si ten pobyt ve škole zpříjemnit, jsem si naprosto jistá, že je to školou, protože o prázdninách jsem byla doma a cítila jsem se o 100% lépe, nevím co dělat.. díky za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • diskutt30.12.2021 13:54

    Tohle jsem zažil jednou v práci, domů jsem chodil jako po flámu... unavený, bez nálady, časem to bylo jen horší, to znamenalo čas na změnu. Na střední škole jsem to taky párkrát měl, ale vždycky se to časem srovnalo... Chce to si najít nějaký zájem (co ráda děláš), něco čím se zabavit o přestávce, pak přežít hodiny a hurá domů. Nebo zkusit zjistit příčinu, čím to je, co ti tyto pocity způsobuje. Může to být nějaký skrytý strach nebo úzkost, který ti ani nepřipadá na první pohled důležitý a projeví se pak tímto způsobem. Snažil bych se sledovat jestli se to projevuje vždycky nebo jen v nějaké dny jako třeba pondělí (fuj) nebo ostatní pracovní dny (fuj :-D), jestli je to před či po nějakém předmětu nebo jestl je to v blízkosti nějakých lidí?
    Pak je i možné, že je to prostě tím prostředím, že ti tam něco nevyhovuje, místo, lidi, škola jako taková? S tím se těžko něco dělá, změnit škola se dá, ale to je ta nejkrajnější možnost... bylo by s tím víc práce a starostí než si myslíš a navíc to není záruka ničeho - mohlo by to být ještě horší. Někdo prostě nemá rád školu stejně jako jsou lidi, co nemají rádi nemocnice.

    Může to být ale i prostě jen tvoje nálada, to možná vyzní blbě, ale hormony jsou občas potvory a s náladou a prožitky umí pěkně zamávat.

    To, že nemáš moc kamarádů, to vůbec ničemu nevadí... nemůsíš se s nimi hned extra bavit nebo s nimi trávit hodně času, je ale fajn s nimi udržovat dobré vztahy, nikdy nevíš, kdy se ti budou hodit a jednou či vícekrát se ti určitě budou hodit ;-) Pokud si ale intelektuálně nerozumíte, zvykneš si na to, do budoucna to nebude o moc lepší ale určitě se někteří vhodní lidé časem objeví (hlavně na VŠ). Nelam si s tím moc hlavu, jen tě to bude víc stresovat. Záleží jestli jsi více introvertní osobnost jako celek (to není nic negativního, ale někteří trubci mohou tvrdit opak) a všeobecně si s lidmi nemáš co říct (musíš pak více spoléhat na sebe, ale jsi svobodnější, že nemusíš pro nikoho nic moc dělat jako protislužbu) nebo je to zase jen něco momentálního.

  • Pokud se ti neděje nic zlého a jen cítíš nechuť, nezbyde ti nic jiného, než ji překonat. To je stejné jako později v životě, v práci a jiných aktivitách. Je dost nepravděpodobné, že tě bude vše motivovat, extra bavit a podobně. Chovej se přátelsky, konej svoje povinnosti a můžeš si najít nějakou kompenzaci ve volném čase. Dneska vůbec mají lidi představu, že všechno kolem bude zábavné a endorfinové, a když není, hned chtějí pryč. Jenže nic takového stejně nenajdou. Všude je chleba o dvou kůrkách.

  • GGabina31.12.2021 0:23

    Asi vím o čem mluvíš..do ted nevím, čím to bylo, po nedeli na intr byl děs, cesta dobra, lidi ok, ale nejspis na me pusobilo neznamé prostredi, nekdy citim, ze svet je velky a já jsem tu sama,, myslím, že hodně dělá, že opoustíš domov, podvědomí..strach, samota..možná je to jako u mě.. vývoj, možná deprese, možná obojí..důležití je být šťastný a pak nic není problém ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 513 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist