návštěva sociálky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37704 8.11.2011 11:15

Holčiny, nevíte někdo, jak probíhá návštěva sociálky v rodině, když zjišťují v jakých podmínkách matka s dítětem žije?
Ze všech stran slyším, jak je to nepříjemné, že klidně lezou do skříní, špajzu, lednice a že se nerozpakují lézt i do věcí ostatních spolubydlících. Bydlím s dítětem u naší vzdálené rodiny, máme vyhrazený vlastní prostor, něco používáme společně jako koupelnu, kuchyň, lednici.
A nevíte, jestli to bude přepadovka nebo předem nahlášená kontrola? Rády bych u toho byla osobně přítomna a zodpověděla jim všechny případné dotazy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ne, opravdu do skříní nelezeme, pokud to není nezbytně nutné. Neprohlížíme rozhodně věci spolubydlících a tak. Máme právo jít do škříně, lednice a kamkoliv v bytě, ale děláme to pouze tehdy, kdy se jedná o sociálně slabé rodiny, kde nemají děti co jíst a co na sebe. Což jinak nezjistíš, pokud se do oněch míst nepodíváš :o) Pokud jdeš k soudu ohledně úpravy výchovy a výživy dítěte, sociální pracovnice se jenom podívá, jak bydlíš. Resp., zda nemáš doma hampejz a zda má dítě kde spát. To, že bydlíš u vzdálené rodiny, je naprosto v pořádku a v pohodě. Nepochybně jsou mezi námi dost příšerné sociální pracovnice, které umí návštěvu hodně znepříjennit. Ale většinou se jedná o naprosto normální ženské :o)) Jinak kontroly se předem většinou nehlásí, protože když lidé vědí, že přijdeme, uklidí si. Na druhou stranu, když nezastihnu někoho doma a soud se kvapem blíží, nechám mu ve schránce vzkaz, ať se mi ozve. Ale jak to chodí u vás, nevím. Pokud se chceš zeptat na něco víc, písni mi vzkaz. Pracuji na sociálně-právní ochraně dětí a jsem jedna z těch šťouravých sociálek :o)))

  • Ona chodí sociálka koukat ? Mamka říkala, že chodívala za nás dr domů, ale já to teď neslyšela, že by se někdo chodil koukat.

  • u mě se podívala jen kde má postýlku a oblečení koukla na rodný list a šla pryč ;-)

  • ahoj, u nás se taky koukla jen běžně po bytě, kde má vlastní postel a jinak nic. žádné prolézání skříní nebylo. možná je to člověk od člověka. někdo chce být nepříjemnej, pro někoho jen běžná rutina.

  • u mě když byla,tak předem nic ohlášeno nebylo,ale zajímalo jí,jestli máme soc.zařízení,kde kluk spí,kam chodí do školy atd...do skříní a lednic a tak mi nelezla,byla u nás zhruba 15.minut

  • U nás se taky neohlašovali předem, podívali se kde malej spí, jestli máme koupelnu a záchod a šly. Balo to v pohodě a rozhodně to nebylo nic nepříjemného.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist