mytí zoubku u ročního dítěte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27231 2.8.2012 6:36

zdravím holky.. mam menší dotaz mala bude mít rok a má 8zoubku a vubec mi nechce je nechat čistit mám ten naprstník kartáček nevíte nějaky figl jak ji donutit ty zoubky myt?už jsem fakt zoufala..
děkuji za každou radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mě dělal syn to samé, koupila jsem mu jeho malý kartáček a nejdřív ho vždycky nechám, aby si zoubky čistil sám a mezitím si čistím já svoje zuby a on mě při tom pozoruje, občas mi je zkusí vyčistit i mým katáčkem on sám. Mám pro něj i druhý kartáček a po tom, co si zoubky sám vyčistí a pohraje si s kartáčkem v pusině, tak nastoupím já a zoubky mu sama vyčistím druhým kartáčkem. Děláme u toho vždycky blbosti, tak spolupracuje a baví ho to.

  • Ahoj, já malé dávám při mém čištění zubů její malý kartáček a ona mě napodobuje. Spíš si ho žvýká a drbe si s ním zoubky, které stále rostou, ale docela to funguje a pro začátek si myslím, že to stačí. Zubaři v rodině mi radili na začátku, ať jí třeba dávám nějakou malou žínku politou převařenou vodou, Dítě to ráno cucá (vysává trochu vodu) a tím si ty zoubky otře, pokud prostě odmítá veškerou spolupráci.

  • Holky prosím a používáte zubní pastu k tomu čištění? Malému je skoro 11měs. a čistíme zatím jen kartáčkem a vodou, mám strach zubní pastu používat, že ji bude jíst. Poraďte prosím, máme 4zuby (dva zatím jen napůl vylezlí)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist