monitor dechu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #39973 29.8.2011 9:17

Ahoj holky, chci se zeptat na Váš názor na monitor dechu. Který si myslíte že je lepší, klasická nanny podložka nebo ten co se přidělá na plenu mimi. Máte třeba některá zkušenost? Děkuju:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Já jsem monitor dechu probírala v porodnici se zkušenými lékaři. Bylo mi řečeno, že má smysl hlavně u nedonošených dětí, u kterých je riziko náhlého úmrtí kojence daleko vyšší a zároveň mi bylo řečeno, že děti sice občas zapomínají dýchat, ale většinou je jejich vlastní reflexy donutí se nadechnout, ale když dojde k opravdovému náhlému úmrtí, většinou mu rodič v té chvíli stejně nedokáže pomoci :(
    I tak jsem si pořídila podložku Nany. 2 x jsme měli planý poplach a tak jsem kontaktovala výrobce (stačilo by si pořádně přečíst pokyny) a od té doby jsme žádný nezaznamenali. Poprvé to bylo těsně po návratu z porodnice a to z důvodu, že jsme dali podložku rovnou pod matraci, ale malá neměla ani 3 kg a výrobce mi řekl, že je nutné dát na první dny monitor přímo pod prostěradlo, že se může stávat, že s menší porodní váhou dech dítěte podložka nesejme a druhý problém byl v tom, že podložka byla umístěna na rošt pod matraci, ale správně má být na rovné ploše.
    Já několikrát v noci vstávám a dívám se na blikající světlo, že dýchá, občas totiž malou ani neslyším. To mě uklidňuje. Monitor na plínku mi přišel nepraktický a jsem ráda, že jsem ho nepořídila. Malá mi trpí na prdy a v noci má dost často nohy pomalu až za hlavou, jak se snaží prdíky dostat ven a monitor na plínce by jí akorát v pohybu překážel.

  • micika29.8.2011 9:31

    Ahoj, já mám Nany a sem spokojená, místo toho abych neustále koukala jestli dýchá, tak vidím že bliká kontrolka a mužu klidně spát-děcka někdy totiž spěj tak tvrdě, dlouho bez hnutí, že pak chytneš paniku jestli dýchá ;-)
    Abych pravdu řekla,ten druhý neznám, jen co tu běhá ta reklama na něj, ale neumím si představit že bych ho dávala malímu na plínku a kort ted kdy už má pul roku prič a neustále se vrtí a obrací na bříško...jo, monitor dechu je důležitý do pul roka miminka, ale já ho hodlám ještě používat když ho mám ;-)

  • Ahoj, tak Nany se často spouštěl sám....naštěstí byl jenom půjčený, takže pak se koupil monitor co se dává na plenku a naprostá spokojenost;)

  • ahoj,my také máme Nany a jsem naprosto spokojena.aspon mám klid na duši když vidím že mimi dýcha když bliká kontrolka :) :)

  • ahojky ja mam zatim jen nany ale chci si koupit i na plinku...kdyz bude mimco v postylce tak budu pouzivat nanu a kdyz velku spinkat na cerstvem vduchu tak klip na plinku. slysela jsem o kamosek ze oba druhy jsou dobre:-)

  • Ahojky, tak to teda slysim poprve, monitor na plinku, nemas nejaky odkaz, jenom bych se rada kukla jak to vypada. Ja rodim za mesic a máme objednany nanny, dostali jsme ho ke kocarku gratis.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist