monitor dechu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23410 14.5.2011 17:01

Ahojky, chci se zeptat, jestli je možné používat monitor dechu u 4-letého dítěte...Asi to zní divně, ale obrátila se na nás maminka, zda-li bychom jí mohli něco na ten způsob sehnat. 4-letý syn její kamarádky zemřel v noci na udušení v důsledku astmatického záchvatu. Vzhledem k tomu, že její stejně starý syn taky trpí astmatem, má strach aby se totéž neopakovalo i u jejího syna. Myslíte že by se to dalo použít i u většího dítěte a nebo by akorát docházelo ke zbytečným planým poplachům? Já osobně si myslím, že by bylo lepší astma stabilizovat, aby k záchvatům nedocházelo, ale rádi bychom vyšli paní vstříc...Co myslíte, dali by se chůvičky použít u většího dítěte? díky

Tak už jsem to vyzjistila :-) Jsou jediné 2 monitory dechu dostupné na distribuci u našich dodavatelů. Nanny (Jablotron) - u dětí s váhou do 15kg, Baby Guard (Celimed) - u dětí s váhou do 10kg, ale prý není problém u této firmy vyrobit a upravit pro starší dítě klidně i na 40kg váhy...Tak mám radost :-))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky.Já zkušennost nemám ani u miminka,ani u většího dítka,ale myslim že na tento dotaz by měl asi odpovědět výrobce...Jinak vážně nevím.

  • Ahoj, já jsem používala monitor dlouho, malá měla přes dva roky, když jsem ho přestala používat. Záleží na váze dítěte, výrobce uvádí do 15 kg, takže pokud je drobnější, tak asi jo, ale jinak nevím.

  • ahojky, no tak mi máme docela podobný problém...syn 3 roky -astmatik, monitor dechu jsem doma nikdy neměla když byl miminko a pak jak začal mít problémy s dýcháním (máme astma v rodině) tak jsem o tom začala opravdu uvažovat, a je fakt že zatím ho nemáme ale jak má dýchací "potíže" tak u něho sedím celou noc a poslouchám jestli dýchá... Jen nevím jestli to funguje ve velké klasické posteli. Je fakt, že syn je ted stabilizovaný, má léky na astma a od té doby co je má, tak je v pohodě a ani neměl astmatický záchvat...tak nevím..taky přemýšlím o tom že - ne že miminku pořídím monitor dechu ale 3-letému synovi...určitě to "blbost" není, taky nad tím uvažuju..

  • To je super....Vidíš jsme zas o něco chytřejší.Díky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist