modré nosní kapky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35898 26.5.2011 10:17

zdravím, jaké máte zkušenosti s modrými nosními kapkami u miminek..Naše bojovalo s rýmou už od porodnice a ted jsme dostali na předpis ty modré a jejich účinek jsem ještě nepozorovala..každý tekutý soplík okamžitě se změní na modrý jakoby papírový cucek (zcela suchý, že jej občas ani odsávačka nemůže vzít), který se pak uchoštourem vytáhne..mají skutečně takto fungovat? Zdá se mi, že mrně má po něm moc sucho v nosu..dr. nám doporučila týden používat, že rýma zaručeně zmizí, zatím máme 2. den.

díky holky, asi jsem mladsí generace a vazně jsem o modrých kapkách vživotě nic neslyšela a to gelovatění mě překvapilo..navíc se mi skutečně zdá, že když tam mrně mělo soplík, tak se mu dýchalo líp než ted, když odtud taháme pracně gel.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    tak my jsmě taky měli tu tzv. zadní rýmu už od porodnice a mně doktorka doporučila používat Libenar. Je to fyziologický roztok, tudíž nevadí dlouhodobé užívání a kapala jsem před každým kojením do nosánku. Úplně se toho zbavil ale až kolem třetího měsíce. Modrý kapky jsem měla u prvního mimča měli jsme to samé, co popisuješ, ale už si nepamatuju, za jak dlouho jí pomohly, jestli vůbec.

  • Panebože to ještě ten sajrajt ještě někdo předepisuje? Kolik je doktorce? Tyhle kapky se naštěstí téměř všude už přestali používat. A máš je umíchaný modrý? Ta barva se už přestala vyrábět, takže jestli jsou fakt modrý, tak to někde v lékárně mají ještě hodně staré zásoby modrý barvy. Gel to tvoří protože je v tom metylcelulóza a je gelotvorná. Jinak záleží jakého složení jsou tyhle kapky, ale klasické složení je s efedrinem, což je návyková látka a miminkům by vůbec přijít neměla.
    A doktorka je fakt vtipná, používat týden a rýma zaručeně zmizí....hahaha...znáš to: léčená i neléčená rýma trvá 7 dní. Takže doporučuju okamžitě přestat používat. jak píše Janule27 mnohem lepší službu ti udělá Libenar či mořská voda pro miminka. Nos to zvlhčí a soplíky rozředí a půjdou ti lépe odsát. A doporučuju vyměnit lékaře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist