mleko a pitny rezim 20ti mesicniho dite

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23871 30.6.2013 0:27

Ahoj holky, zajimalo by me, kolik a kdy vam piji mleko deti kolem 20ti mesicu? Nase dvojcata vypiji kolem 240 ml rano po probuzeni a dalsich 210 ml vecer pred spanim, piji batoleci mleko, protoze normalni jim az tak nechutna. Da se ale mleko pocitat do tekutin, jako voda a tak? Ted maji dost vybirave obdobi, takze je nejvic pohostim cistou vodou, ale vic jak 300 ml mi nevypiji, je to normalni, nebo kolik by vlastne v tomhle veku meli pit? Predem dekuji za odpovedi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mléko se neřadí do pití - je to potravina - to nás učili ve škole při výživě.Ale obsahuje dost vody a nemají se počítat tekutiny v potravě. Děti často dost nepijí a tak jako zoufalá matka jsem si obhájila to abych si nezoufala, že i v mléku je dost vody, v polévce též a když je horko - meloun a hroznové víno kde je vody též dost. a večer při sprchování si pouštěla vodu do pusy - též něco vypila:-)Já z toho že mi dcera pila samotnou vodu - což dělá dodnes měla velkou radost - je to to nejlepší k pití. Též jsem pátrala po množství kolik vypít, všude se jen mele o dospělých a v televizi jednou lékařka říkala že cca 1 litr minimálně.

  • Petranka30.6.2013 12:23

    zdravím, mám 20měsíční holčičku, mléko má ráno jak se probudí kolem 6 hodiny cirka 240-260 ml a večer před spaním kolem 19,30 cirka 270 ml. +- jinak každá dětská doktorka ti řekne že u dětí se do množství tekutin které by mělo spotřebovat za den počítá i voda v mléku,, polévkách, ovoci, zelenině atd., malá jí dobře a vypije tak cirka 300-500 ml čisté vody k tomu všemu, takže dokupy cirka 1 litr to bude. když pije méně přidávám vodu do všeho co jí :-). koukni třeba sem je to dobře popsáno :-) http://www.nasebatole.cz/

  • Tak maly ma 21mes a pije mliko jen rano a to 270ml. Maly teda pije jen caje,ale ma nekdy obdobi kdy mi vypije taky jen tech 300ml a zase dny kdy vypije i litr. Ja to nechavam na nem jak ma zizen. Minuly tyden byl na hlidani a deda mu zacal davat neperlivou dobrou vodu bezinku a to vypil skoro 1,5 za den:O=. Ono se rika, ze deti vetsinou piji mene,ale kazdy nema takovou potrebu. Ja to beru tak ze "pije" jak chce. Zkousela jsem i kvalitni sirupy,ale taky jak kdy. S vodou totiz uspeju jen kdyz to vidi u me to jsou dva hlty a to nepocitam.

  • duramura30.6.2013 19:18

    my mame 17m holcicku, vypije nam po 230ml mleka rano a vecer, pres den velice ruzne. nesleduji ani tak kolik pije, ale jestli dost cura. necura, je teplo, tim vic ji nutim pit...jinak na ni prdim :-)
    ono se to stejne v tabulkach udava dle telesne hmotnosti - cca 100ml na kg

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist