minuti 2 lidi (nazor)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #460495 15.7.2022 17:03

Znam jeden manzelsky par. On je vysokoskolsky vzdelany, miluje sport. Ona ma vyucni obor s maturitou, a je nam nem citove zavisla. A proc to pisi? Muj osobni dojem je, ze tihle meli jina ocekavani od zivota.
Jednou se nasi parte jezdcu na buginach, prorekl, ze jeho sen byl, jezdit v ramci VS studia po svete, a jezdit tam,v ramci moznosti, na buginach, nebo na kole, proste ten svet trochu poznat, protoze mu styl 2 semestry a pak 3 mesice prazdnin vyhovovali (behem studia si uz vydelaval). Osud mu ale prichystal prekvapeni ve forme uzliku. Kdyz nam to vypravel povzdechl si, ze ted uz se k tomu snu pravdepodobne nedostane. Kolega, si z nej vystrelil a zeptal se proc si ji vlastne bral. On sebejiste prohlasil. “ Nic lepsiho, zrovna v nabidce, nebylo, a predtim to byla katastrofa... To jsem jeste nevedel, ze ona je z jejich rodiny nejchytrejsi.“ Tohle, me celkem zarazilo.
Ona mi zas vypravela, jak mela po maturite tezky zivot, a nebylo pro ni jednoduche postavit se na vlastni nohy. Pak ze potkala jeho, ale on nejevil zajem, tak ho „uhnala”. Dal si mi pak stezovala, ze se o deti vubec nestara. O vikendech jezdi na buginach, nebo jede na cyklozavody. Dle jejich slov, kdyz ho prinutila byt doma, tak se detem stejne nevenoval, a radsi stavel plot. V ten moment me napadla myslenka. Proc si lidi nemuzou dopredu stanovit jak to bude fungovat az budou deti atd, to jsou lidi fakt tak "blby".
Jednou mi dokonce rekla, ze studovat VS je blbost, ze to lidem nic neda, je to ztrata casu, a lidi studuji jen proto, aby si prodlouzili prazdniny. Moje odpoved na to byla, ze at se zamysli, zda by se mela tak jak se ma, kdyby jeji manzel nestudoval elektrotechniku, a nemel praci jakou ma. Na tuto otazku a jine komplexnejsi myslenky neodpovedela, a vzdy utikala k jinemu tematu. Jeji manzel je naprosty opak. Vyziva se ve konverzacich na tema rozpinavost vesmiru apod. Priznal se, ze kdyz chce si popovidat na urovni, tak musi jinam, ale doma ze to nejde.

Privadi me to k otazce. Jak muze, trosku jednodussi zena “uhnat” vysokoskolsky vzdelaneho muze, tak ze zanecha studia, a vzda se svych snu? Je v tom zavist stylem - kdyz ja nemohla na vs, uzivat si, musela jsem se zacit zivit a starat se o sebe, tak tebe o bezstarostny zivot na vs pripravim take, nebo je tam vidina toho, ze “klovnu” vzdelance, a dostanu se do lepsi skupiny lidi, nez jsem?
Obema samozrejmne preju at jim manzelstvi vydrzi. Zajima me, vas nazor, a vracim se k otazce.
Jak muze, trosku jednodussi zena “uhnat” vysokoskolsky vzdelaneho muze, tak ze zanecha studia, a vzda se svych snu? Jen me to zajima, jake jsou metody v "uhaneni" muzu, a co teda delam spatne. XD

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mahtiel17.7.2022 11:29

    S přítelem máme oba maturitu a nemáme problém se bavit o rozpínavosti vesmíru, za to s mým vysokoškolsky vzdělaným otcem to nelze. Není to o vzdělání, je to o lidech. Taky nechápu tu českou povahu strkat nos do jiných vztahů. A jak žena užene muže? Nemyslím si, že je to až taková výhra, dotlačit muže do něčeho, co úplně nechce, dříve či později se to negativně projeví.

  • Proste ona ho chtela, on chtel ji a je to.
    Ona k nemu vzhlizela a evidentne stala za hrich vic nez reseni jakou ma skolu a zda s ni je "rozumna rec". "Vojel" ji a maji spolu deti....
    Ta nespokojenost mohla vzniknout pozdeji, pocatecni idealizace druhe polovicky je zcela bezna vec. A ze behem prvnich par rande lidi neresi jake konkretni predstavy maji o zivote za deset let? Taky mne to neprekvapuje. Na takoveto tema bych to videla tak za pul roku.

  • Netuším jak ženě uzene muže, asi bych řekla , že vzhled a sex dělají hodně. A řekla bych, že titul neznamená, že je někdo "chytřejší" než jiný. To by musela být podle vás velká většina republiky plná "tupců".

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist