miminko v autě

Otázku položila: micika 31.5.2011 12:05

Ahojky ;-) potřebovala bych poradit kde mám vézt mimčo, když jedu sama-když řídím. Malému jsou 3 měsíce a doteď sme se u malého střídali s manželem-jeden řídil a druhý u něj seděl vzadu...zatím to vycházelo,teď ale budu potřebovat jet sama s malím a řeším kam ho usadit-jestli vzadu, kde na něj ale neuvidím a nebo v předu,kde zas nevím jak bych ho ochránila před sluncem...

Asi ho dám dozadu, ale budu děěsně nervozní ;-)o předku jsem přemíšlela kuli sobě,abych na něj viděla, ale to sem zas právě měla dilema kuli té bezpečnosti...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • no, já mám za to, že nejbezpečnější místo v autě je za spolujezdcem...

  • Nejbezpečnější místo v autě je za spolujezdcem vzadu.. Vozím tam tak synovce. A když by sis ho chtěla dát dopředu, tak tam nesmí být airbagy anebo se musí dát vypnout.

  • První dceru vozím vzadu za spolujezdcem a druhou dceru mám za sedadlem řidiče. Když jezdím sama, tak se prostě nesmím otočit, ať se tam děje co chce. Dítěti se nestane nic hrozného, když je chviličku bez dozoru než když bych se otočila a někam to šoupla do škarpy. A stejně většinou spokojeně spí.

  • Já jsem malou vozila ve předu, ale jde to jen v autě, kde nejsou airbagy nebo se dají vypnout.

  • vždy jsem dceru dávala na zadní sedadlo za spolujezdce, je to místo kde i v potřebě dosáhneš a vše potřebné věci pro možné rozptýlení a zábavu vedle sebe na sedačce...

  • Tak já vozila mimčo vzadu za místem spolujezdce. Nikdy jsem si ho nedala dopředu. A otázka kde je to nejbezpečnější - zda místo vzadu za řidičem nebo vzadu za spolujezdcem....mno......jen měla napadlo.......co když jsou děti dvě...takže je-li dobrá sedačka, tak se riziko neštěstí při nehodě podstatně sníží.

  • Nechci rozpoutat válku o tom, kde je nejbezpečnější místo v autě, ale dle mě je to opravdu za spolujezdcem. Za řidičem dle mého uvažování to není z toho důvodu, že když vozidlo v protisměru do mě z boku najede (narazí), vezme buď řidiče, nebo spolujezdce za řidičem, v lepším případě jen zadek... V nejlepším případě se to nestane, že :)

  • Vždy jsem vozila mimi vzadu.vepředu jsem neměla dobrý pocit.pokud řvala no tak chvíli řvala.Co se dalo dělat.Jinak to nešlo.

  • A miciko - pokud už chceš vozit dítě, tak nervozitu nech doma, ono se mu nic nestane.....když bude bečet, kdyžtak zastavíš no. A i kybys ho měla vepředu, možná by tě to svádělo na něj koukat atp, stejně jak se otáčet dozadu.....kde na něj stejně neuvidš, protože je sedačka ( vajíčko ) umístěno v protisměru. A je to fakt hodně nebezpečné...otáčení se...věnování se dítěti......sjede ti volant ani nevíš jak a je malér.

  • Já četla, že nejbezpečnější místo je vzadu uprostřed, pokud je tam možné přidělat sedačku.

  • ja teda vím že nejbezpečnější místo je vzadu za spolujezdcem ale asi bych si ho dala vedle sebe, pokud je to mozne, ptz dite uvidi na tebe a ty na nej, a kdyz zastavis mas ho blizko u sebe, vzadu na nej nedosahnes a když jsem jednou jela s matkou, která poprvé ridila a nechala dceru vzadu, tak se porad otacela jestli male fajn a to co se delo pred ni ji az tak nezajimalo coz bylo peklo pro ostatni spolujezdce..

  • já bych osobně asi dítě dávala vždy na sedadlo za řidiče,je to nejbezpečnější místo v autě. Takové malé miminko se ze sedačky neodpoutá,tak se myslím nemá co stát a semtam na něj můžeš mrknout do zrcátka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 616 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist