miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 21.4.2011 8:24

ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat, nejlépe maminek tak starých dětí jako mám já... mám tříměsíční dceru, už skoro čtyřměsíční a poslední dobou nám dělá to, že u cizího člověk začne hystericky plakat, takže ji hned musím vzít a včera to dokonce udělala i u mého taťky, takže u jejího dědy. nezanedbala jsem něco, nebo je to normální? mám tím na mysli, že je hodně se mnou, že nechodíme moc mezi cizí lidi, ale na rodinné návštěvy, na procházky samozřejmě chodíme...je to jen takové "bobácké" období? jak to mají vaše děti?

holky děkuji :-) často mám ve svém okolí sobecké lidi, kteří vidí, že malá u nich řve a stejně ji chtějí...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    je to normální. Nám už je skoro půl roku, ale dělá mi to dodneška, prostě se mu někdo nebo něco nelíbí a hned to dá najevo. Nejlíp je mu u mámy :-) Když mu byly 3 měsíce, tak u jedný kámošky řval a na druhou se smál, teď je to obráceně :-))

  • mám stejně starého syna a ten je těžce nevyzpytatelný. Na někoho cizího se směje, pak brečí nejvíc u babči, která je s ním denně. Každý den je to nějak jinak. Navíc se teď začíná i vztekat.

  • Náš Štěpánek měl v neděli 3 měsíce. Všichni mi říkají, že je to strašný "maminčák". Přiznávám, že je to tak trochu pravda - ale situace je taková, že jsme s ním doma celé dny sama. Táta odchází do práce, když malý ještě spí a vrací se pozdě. A ostatní rodinu máme 300 km daleko, takže se nevídáme tak často. Takže jediný, koho pořádně zná a na koho je zvyklý jsem já. Hlavně myslím, že období tří měsíců je takové poznávací - mimi začíná zajímat všechno kolem něj, začíná si hrát a také poznávat osoby. Když se na něj směje do kočárku, tak se smějě taky. Ale když ho někomu půjčím, tak se mu to také moc nezamlouvá. V sobotu jedeme na týden k našim, tak jsem velice zvědavá, jak to bude probíhat.. jak na ně bude reagovat..

  • Zdravím :)
    Tak já mám dva klučiny, Tedíkovi budou tři roky a Matýskovi bylo pět měsíců. Ani jeden mi tohle nedělal, mohla jsem je dát komu jsem chtěla, na každého se kření. U toho starší to je teď, že jenom maminka. Takže neboj se, není to nic špatnýho a ani zvláštního, každé miminko je jiné.
    Je možné, že to je třeba i tím, že jsme pořád s nimi, těžko říct, ale rozhodně bych si z toho hlavu nedělala, to se spraví samo.
    Na ostatní se "vyprdni", je to tvoje miminko a je jedinečný. Ono ho to přejde, neboj. :-)

  • Urcite je to normalni, deti prochazeji takovym obdobim a ne jednou... On ten prcek nevi, ze je to jeho deda nebo babicka, jemu je to celkem fuk, pro nej je to proste cizi osoba... ale to ho urcite zase prejde... A pozdeji to bude jeste zajimavejsi, neboj :-)

  • Ahoj Katulko, miminko je zázrak a umí pěkně manipulovat s maminkou už v bříšku a statečně v tom pokračuje i po narození. Moje malá byla to samé a trvá jí to do dnes, nerada je ode mne odloučená, tak nějak si mě vycvičila a já to dovolila a vůbec mi to nevadí. Jsem prostě ráda, že je ráda se mnou a taťkou a to mi stačí, vždyť na svět má času dost. Takže je jen na tobě jestli ji necháš u jiných plakat a ona zjistí, že máma nevezme, nepřijde a časem si na to zvykne, že ji má i někdo jiný a nebo ji hned vezmeš a ona bude vpohodě, protože dosáhla svého.Je to úhel pohledu, někdo chce mít takové více otužlié dítě a zvyká jej od miminka a někdo zase to trošku rozmazlenější a dává tomu čas, aby si miminko řeklo samo, kdy je ta správná doba.Nevím co je pro dnešní dobu lepší, ale ty jsi maminka a je jen na tobě, jak si to uděláš. Držím pěstičky...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist