měsíční rozpočet

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57459 2.2.2012 9:05

Ahoj holky, stanovíte se nějaký měsíční rozpočet na jídlo? Díky za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My teda nemáme žádný, kupuje se prostě to, co je potřeba, takže něktterý den se nekupuje vůbec nic a jindy jo, na velký nákup se jezdí asi 2x měsíčně. Jediné co děláme, že máme na netu přístupný nákupní seznam-jen tedy samo pro nás a tam píše manža a já, když něco dojde a tten, kdo pak jede nakoupit si to načte on-line do telefonu a koupí to a hned zase odšktrtá, takže se nestane, že by se něco koupilo dvakrát. Ale jinak prostě na peníze rozpočet u nás neexistuje

  • Určitě jo, ale ono záleží hlavně na tom, jaké má kdo příjmy, každý má ten rozpočet jiný...

  • Martasek892.2.2012 9:08

    U nás rozpočet na jídlo není. Spočítá se, kolik zbyde po zaplacení všeho a to se dělí na 5 dílů. 4 týdny v měsíci + rezerva. To je ale spíše orientační. Jak je potřeba nakoupit, tak se nakoupí. Obvykle jednou za měsíc jedeme na velký nákup pro zásoby a poté nakupujeme už jen v malém. Pečivo, sýr, salám, maso a podobně.

  • Verousek892.2.2012 9:55

    My žádný měsíční rozpočet na jídlo nemáme. Nakupujeme především po trochách vždy cestou z práce/školy buď já nebo přítel, na velký nákup společně zajedeme tak 1-2x do měsíce. Přítel obědvá v práci a já si vždy trochu uvařím, takže to není tak náročné :)

  • U nás se náklady na jídlo sledují zpětně, máme tak přehled kolik měsíčně dáme za jídlo a s tím pak počítáme, když nás čeká vyšší výdaj nebo když plánujeme... nakoupit jezdíme cca 1x týdně. Plus sem tam něco malého, maso nebo pečivo.

  • petulinkaa132.2.2012 17:24

    My nakupujeme vetsi nakup tak jednou mesicne a pak v prubehu mesice proste dokupujeme to co potrebujeme...:-) takze primý rozpocet neni :-)

  • Vzhledem k tomu, že mamka je nezaměstnaná a živí nás jen taťka (4člennou rodinu), má nějakých 15000Kč, tak jezdíme na nákupy jen v pátek (1x týdně) a máme max. limit 1000Kč ;)

  • esternovakova197013.9.2023 9:32

    Stále tomu mému neschopnému chlapovi říkám aby si už konečně na https://www.hitprace.cz/brigady/ našel nějakou pořádnou brigádu když vidí že nám ten rodinný rozpočet měsíc co měsíc prostě nevychází. A on moc dobře ví že to prostě není moje vina. Je to tím jeho chozením po hospodách, spratek jeden.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist