mazlíček

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437754 6.3.2021 18:34

Jak mám přemluvit rodiče aby mi koupili sibiřskou kočku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud maji rodice nejaky duvod kvuli kteremu ti zvire nechteji dovolit, asi je zbytečné je premlouvat. Nepises kolik ti je, znas duvod proc ti kocku nechteji koupit?
    Starat se o jakekoliv zvire neni jen tak, neni to hracka.

  • Musíš je přesvědčit, že se o ní umíš opravdu postarat. Nebo jde taky o to, jestli někdo z rodiny nemá na kočky alergii, to by v tom hrálo taky roli. Nebo také finance. Krmení, škrabadlo, žrádlo, hračky, atd. Nebo čas na kočku. Ten je hlavní. Pokud je rodina včetně dětí zaneprázdněna (práce, škola, atd.), kočka bude nevychovaná, nebude mít čas na hraní a pak bude agresivní. Jde o všechny povinnosti co se kočky týče, takže stačí rodičům ukázat, že to všechno budeš mít pod kontrolou a že to budeš zvládat. Pak to půjde samo:-)

  • Hlavně jde o to si uvědomit, že kočka není hračka na hraní, ale živý tvor, o kterého se musíš starat, vychovat ho, věnovat se mu. Není to chvilková záležitost a taky to není, že si kočičku párkrát za den pohladíš, musíš ji denně dávat jídlo, čistou vodu, čistit záchůdek (pokud by byla doma), obstarat veterináře, budeš ji muset vyčesávat kožíšek, pořídit škrabadlo apod., což zdaleka není levná záležitost, kvalitní krmivo atd. Rodiče očividně k tomu mají nějaký důvod, pokud ti kočičku nechtějí pořídit. Buď musíš doma ukázat, že se o kočičku zvládneš postarat a není to jen chvilkové pobláznění, že ji chceš a časem uvidíš. :)

  • Francy7.3.2021 11:52

    Už tu bylo vše řečeno, já jen ještě doplním, že je opravdu potřeba se kočce věnovat. Když se bude nudit, tak dokáže docela spolehlivě zničit byt. Kamarádka má rozmazlenýho kocoura, kterej škrábe veškerý nábytek, škrabadlo je mu šumák, skáče po záclonách, otevře skříň a vyhrabe všechno oblečení, shazování věcí přes okraj je jeho specialita. Kočka je šelma, lovec, potřebuje energii někde vybít. Jsi si jistá, že dokážeš všechno řečené zajistit?

  • My jsme řešili nedávno stejný "problém". Jak dcera nechodí do školy, nemůže na kroužek ani za kamarádkami, tak se doma nudí a začala vymýšlet, že by chtěla kočku. Dlouho jsem odolávala, ale nakonec jsem jí ji koupila. Dcera je nadšená. Hraje si s ní, krmí ji, všechno je v pohodě, akorát kočka všechno strašně ničí. Všude si škrábe drápy, a to i přes to, že má škrábadlo, ale to jí vůbec nezajímá. Vzhledem k tomu, že máme naštěstí velký byt, tak mě zaujaly kočičí stromy. Objednala jsem jeden velký z https://www.caskrmeni.cz/eshop/kocky/kocici-stromy/ a k mému překvapení kočku zaujal, a když si s ní nikdo nehraje, tak je tam. Tak doufám, že jí to vydrží :-D .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist