manželova kamarádka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #66224 13.7.2012 10:42

Ahoj holky. Ráda bych se Vás zeptala na názor, jak by jste řešily danou situaci. Minulý týden jsem se dozvěděla, že manžel má zhruba 5 let kamarádku, z dob, kdy jsme se ještě neznali, nikdy mi o ní ovšem nic neřekl. Ona si na něho dělá stále naděje, vykládá jak je do něho zamilovaná, pořád by chtěla někde s ním jezdit, zve ho k sobě na večeře, on samozřejmě se vždy vymluví, že je někde pracovně mimo nebo u rodičů, kteří bydli daleko. Prostě bere ho jako nějakého svého partnera, idkyž s ním není. Je z ní "věčný student" a letos končila vysokou školu (má již přes 30 let, jako i my...). Je psychicky labilní, dokonce se léčila. Když jsem se toto dozvěděla, hned jsem se manžela ptala co to je... tak mi to vysvětlil takto: že mi nechtěl o tom případu nic říkat, že bych mu nevěřila a podezírala, ale že on to nemohl tak jen utnout ten kontakt s ní, protože několik let /prodlouženě/ studovala a chtěl ať dostuduje. Kdyby ji navtvrdo řekl, že má partnerku a dokonce už pak i manželku, žeby se z toho sesypala a několik let snahy by bylo promarněných. Takže se jednalo o taktnost z jeho strany. Že s ní nic nemá, že ji podporoval ve škole. Ona to svým způsobem také vykládala, že ji říkal, že ať se teď soustředí na školu a vztahy ať neřeší). Na jednu stranu to chápu, protože je to fakt "chudák" holka, z vysoce postavené rodiny, ale přitom nemocná, podařilo se ji vystudovat. Na druhou jsem jeho žena, a vadí mi, že není schopen to již te´d razantně utnout a říct ji, že je ženatý a ať si nedělá naděje, že vše již dávno mezi něma skončilo. On ji na to chce připravit postupně, ať z toho nechytne depku... Mě manžel říká, ať to vůbec neřeším, že ví, že to musí nějak vyřešit, ale že mohu být v klidu, že přece si mě vzal a že "je můj".
Jaký je Váš názor?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tohle vypadá dost věrohodně. Taky bych mu v tom věřila. Moc na něj netlač, ale z povzdálí sleduj co se děje. Musí ji postupně o tobě říct. jeslti je holka fakt blázen, tak raději žádné razantní kroky. Nikdy nevíš čeho je schopna.

  • Tezko radit, ale myslim, ze bys mu mela verit a nechat to na nem. Urcite to pro nej musi byt slozite a pokud bys na nej zacala tlacit, at to nejak vyresi, urcite mu tim nepomuzes. Pokud je ta slecna vazne nemocna, nikdy nevis, co si muze udelat a vazne chces, aby za to citil vinu tvuj manzel? Myslim, ze nic nez verit mu ti opravdu nezbyva. Samozrejme se o to zajimej a chtej mit prehled, co se deje, precijen by tohle pred tebou tajit nemel. Uvidis, co bude dal.

  • já bych manželovi věřila !! ale myslím si, že ti to měl říci už dávno.. každopádně by to měl utnout, ať se třeba poradí s nějakým psychologem, máte svůj život přeci....

  • petulinkaa1313.7.2012 12:16

    jak píšou holky,nechala bych to na něm, i když vim,že to je težky neangažovat se,ale pokud je to takto a ona je nemocna,nikdy nevíš čeho by byla schopna a hlavne muzes byt ba naopak v klidu,že manžel s ni nic nema,kdyz je nemocna psychicky,to by nešlo dohromady žejo,takže myslim si,že mu můžeš věřit :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist