manžel vs milenec / jak dál

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438703 26.7.2021 19:12

Zdravím všechny.. chtěla bych vás poprosit o radu, případně vaše zkušenosti..
S manželem jsme spolu 8 let, máme skoro tříletou dceru... Už poměrně dlouhou dobu náš vztah nebyl úplně ideální, fungovali jsme spolu spíše jako kamarádi než jako partneři/milenci.. sex u nás byl kupříkladu 2x za půl roku a to trvalo už nějaký rok, vždy jsme si o tom promluvili, ale nikam to nevedlo.. řekla bych že celkově jsme na ten vztah oba kašlali a nechali to tak nějak plynout až bych řekla že se postupně mezi námi vytratil i nějaký respekt či úcta k tomu druhému.. no a před půl rokem se mi ozval kamarád ze základky, ze začátku o nic nešlo, sešli jsme se na kafe a přeskočila mezi námi jiskra a pak už jsem se vezla.. začali jsme se čím dál více scházet až to přešlo do mileneckého vztahu.. on pak začal chtít něco víc, chtěl aby jsme spolu mohli být oficiálně, a já se tomu furt nějak vyhýbala protože jsem ho chtěla více poznat a nechtěla jsem hned bořit rodinu, ale čím déle to trvalo tak tím více jsem nevěděla co dál.. no a nedávno to prasklo, blbá náhoda a manžel na to přišel.. první reakce šílené, nedivím se mu, chápala jsem to, já ten večer když to zjistil z toho byla taky celá špatná ale od druhého dne mi to bylo tak nějak jedno ( nechci aby to vyznělo hnusně, ale na jednu stranu jsem cítila nějakou úlevu a na druhou stranu opět pocit že nevím co teď ) .. a teď manžel přišel s tím, že je mi schopný to odpustit.. jenže já opět nevím co teď, nedokážu si představit rozejít se s milencem, na druhou stranu ale nechci udělat nic čeho bych mohla později litovat už jen kvůli malé.. sama ani nevím jestli věřím tomu, že by to teď bylo v manželství jiné, že x leté problémy by najednou zmizely a bylo by všechno skvělé.. máte někdo s tímto nějaké vlastní zkušenosti? Jak jste se rozhodli, případně co vám při rozhodnutí pomohlo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy26.7.2021 20:40

    Na nefunkčním vztahu máte oba podíl 50%. Pokud navrhuje to opravit, nastupte párovou terapii a uvidíte. Odejít můžete vždy, ale já bych tomu dala alespoň šanci, když máte dítě.

  • Stejnou zkušenost nemám, protože já to manželství, které bylo i v tomto směru spatne fungující, ukončila před tím, než jsem si milence nasla. Ale pokud nechce ani rak tyto věci řešit, úcta mezi vámi není jak vy mela byt, máte vztah spíše kamaradsky, a takto už to funguje par let, tak nevím v čem chcete setrvavat. Ze by vám (milostive) odpustil mi v této situaci připadá, s prominutím, až komické. Co on sám navrhuje pokud by jste měli zůstat spolu? Podle mne držet nefunkční manželství jen kvůli dětem je nesmysl. Ony vycítí že je mezi vámi problém a budou se tím trápit taky.

  • piprdka27.7.2021 8:47

    Já si teda myslím, že už jste podvědomě rozhodnutá pro milence, nebo tak mi to z Vašeho příspěvku zní. Já mám podobnou zkušenost, s tím (asi velkým rozdílem), že my jsme s manželem neměli dítě (několikrát IVF a tak dále).. náš vztah přesně jako ten Váš přešel do kamarádského vztahu, výborně jsme si rozuměli, ale jak došlo na intimní věci, tak já jsem snad až trpěla odporem. Manžel sex chtěl, já jsem ho jednou za měsíc přežila.. pak jsem potkala mého exmilence z doby, kdy jsem byla sama --> jiskra --> půl roku jsem byla s milencem (a manželem zároveň), pak jsem ho přiznala, protože jsem byla rozhodnutá zůstat s ním, ale manžel nabízel odpuštění a tak jsem opustila milence a zůstala s ním. Jenže - k sexu s manželem ještě větší odpor, bez milence jsem dlouho nevydržela, takže jsem v tomhle dvojím životě žila další rok - a všichni byli vypsychlý - manžel protože mi nevěřil a tušil, milenec protože se mnou chtěl být ofiko, a já - protože jsem nebyla schopná do toho říznout. Nakonec to dopadlo tak, že milenec se začal chovat trošku jako psychopat (nedivím se po těch skoro dvou letech, kdy na mě vlastně čekal), zůstala jsem s manželem a za půl roku jsme se rozvedli. Sice mi to "odpustil", ale ta láska tam už nebyla, odpor k sexu (a jakýmukoliv fyzickýmu kontaktu) ještě větší. Teď jsme kámoši.
    No nevím, jestli jsem pomohla svou zkušeností.. sama víte, jestli ten vztah chcete zachránit nebo ne, jestli se Vám chce na něm pracovat - a já jsem do toho dokázala říznout až právě tehdy, když jsem si uvědomila, že už se mi na něm pracovat nechce..

  • Prožívala jsem teď něco podobného až na to, že my jsme neměli děti. 9 let vztahu, z toho skoro 3 roky manželé. Poslední rok to bylo strašný a me tak nějak docházelo, že už nejde o lásku, ale zvyk. Pak jsem narazila na někoho s kým jsem si dost rozuměla. Začali jsme si psát..... Jednou jsem se rozhodla, že bych ho chtěla osobně poznat, tak jsme se setkali a přeskočila jiskra....zamilovali jsme se do sebe a nechtěli bez sebe být. Chtěla jsem to s manželem ukončit a rozvest se, ale on to nedokázal pochopit. Nechtěl to. Bohužel to jednou prasklo. Byl dost hnusný (nedivila jsem se mu). Nakonec jsme se dohodli, že to asi bude to nejlepší. Nyní jsem rozvedená a šťastná :-)

  • Nikdy jsem nevěděl, že mohu získat dobré a spolehlivé kouzla online, kteří by opravdu mohli pomoci lidem jako já, kteří potřebovali pomoc ve vztahu. Oddělila jsem se od svého manžela, když se se mnou rozešel a vrátil se ke své bývalé milence, byl jsem tak zničený a zlomený srdcem. Nebyl jsem sám sebou, dokud mě můj přítel neodkázal na Velkého muže jménem Velká Baba Ogbogo, že by mi mohl pomoci s mojí situací. Zpočátku jsem pochyboval a později se s ním spojil a on mi řekl, že dostane lásku kouzlo připravené na to, abych dostal svého přítele zpět Poté, co jsem provedl potřebné, udělal jsem všechno podle jeho pokynů a k mému největšímu překvapení mi zavolal můj přítel, že se vrací domů, a bylo mu líto všeho, čím mě nechal projít. Výsledek byl úspěšný a dnes žijeme šťastně. Dal jsem mu slovo, že se podělím o své zkušenosti se světem, aby od něj mohli ostatní získat jakoukoli pomoc. Můžete mu poslat e-mail na adresu: greatbabaogbogotemplegmail.com nebo pro naléhavou odpověď napište na jeho linku WhatsApp +2349020168697 ... Děkuji skvěle BaBa Ogbogo

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist