máma si nepřeje abych přespávala u přítele a ani on u nás

Otázku položila: Anonymní uživatelka #67688 2.7.2013 22:38

Je to takové trapné, ale potřebuji s vámi probrat můj vztahový život. Je mi 19 bydlím s rodiči. Když se baví máma s její kamarádkou jak její dcera má přítele a že u nich je pořád a spí a ona u něho a tak, tak moje máma hned že to je hrozný, že mě by to v životě nedovolila, když mám vztah, nedovolí mi aby u mě přítel přespal jenom, nedovolí ani mě u něj, nechápu to, co na tom je tak špatnýho, sexuální život vedu a chráněný a to ona ví, tak nechápu o co jí jde, a docela mě to štve, protože už kvůli tomuto si ani žádný vztah nedovolím :( Připadám si tak blbě, když se každý ptá, jestli mám přítele, a říkat pořád, že nemám, že nikdo kolem není (ikdyž přitom je jich plno), mě prostě ubíjí :( S mámou už jsem to řešila, ale prostě si stojí za svým, a já dlouho ještě s nima budu bydlet, když budu chodit na vysokou a budou mi všechno platit :( ...Tak nevím co dělat :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já když jsem chodila se svým prvním dlouhodobějším (bylo mi 17/18), tak mi to naši taky nechtěli dovolit. I když už jsem byla plnoletá. On u nás nikdy, já u něj výjimečně. Ale je fakt, že i když jsme spolu byli dlouho, naši ho pořádně neznali. Teď je mi 19 a půl, chodím s přítelem přes rok a spí u nás klidně víkend co víkend. Nikdo s tím problém nemá. Je to asi tím, že jsem ho našim dost představila, oni ho poznali a zjistili, že to se mnou myslí vážně, že je fajn a že je tady i větší sranda, když je s náma :D prostě ho mají rádi. Ale taky u nás začal spávat až po půl roce vztahu... Takže bych řekla, že když domů dovedeš kluka, mamka ho pořádně pozná a zjistí, že je fajn a hodný, nebude s tím mít problém. Musíš jí dát čas aby si zvykla, maminkám to dlouho trvá.....

  • Maminka tě ještě považuje za holčičku,je ochotná přijmout věci o kterých ví jen teoreticky a ty jsi hodná a moc se nevzpíráš.Jsi už dospělá ženská a I když bydlíš u rodičů,máš nárok na svůj život a nemít kluka kvůli mámě je nesmysl,přesně jak píšou holky,když budeš chtít někde přespat budeš si to muset asi trochu vydupat I pres naštvání a pokud se ti vyrysuje vztah prostě Ho doma představíš a máma si časem zvykne.V případě,že by to znamenalo nějaký dlouhodobý napětí v rodině,tak bych se snažila co nejdřív osamostatnit:-)

  • dzusinka2.7.2013 23:45

    Jsi plnoletá. Nemá ti to co zakazovat. Chce to ji trošku nechat navyknout - třeba postupně. Vždycky jí ale dávej vědět kde jsi, ale nenech se nijak vydírat. Klidně si stůj za svým, když se bude třeba rozčilovat, že tě živí a tak. Odpovídej, že za to jsi samozřejmě vděčná, ale že už jsi plnoletá a že jí samozřejmě vždycky budeš psát, kde jsi. Trvej prostě klidně na svém, ale obracej to tak, aby k tobě mohla mít i nadále důvěru, že jsi dospělá a zodpovědná. Možná to bude pákrát boj, ale pak si zvykne (pokud to není jedna z těch matek, co jsou schopny dítě vyhodit z domu kvůli tomu, že se nechová podle jejich představ).

  • mě to naši taky zakazovali, prý možná v případě, kdybychom od sebe bydleli daleko, ale my od sebe bydleli asi 200m. :-) Takže jsme spali u sebe navzájem jedině když naši nebo jeho rodiče nebyli doma. Ať jsi plnoletá nebo ne, bydlíš u nich, starají se o tebe, asi nezbyde, než mámino přání respektovat.
    mě to taky štvalo, ale nedalo se nic dělat. A neptej se na náš sex v zimních měsících, když naši přes noc na chatu nejezdili, vlastně vůbec nejezdili. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist