má takový vztah vůbec budoucnost?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #75724 16.10.2012 10:05

Ahoj holky. Nevím co si mám myslet o příteli. Známe se už 8 let. Nejdříve jsme byli jako kamarádi, ai rok jsme spolu byli jako přátelé a od ledna letošního roku spolu bydlíme a vychováváme jeho syna. Když jsem se přítele ptala, zda by chtěl svatbu nebo zda chce se mnou mít dítě, odpověděl, že nechce ani svatbu, ani dítě. Že mne má rád, ale že mne nemiluje, že nemá v srdíčku ty pravé city. Řekl, že spolu budeme dále tak jako nyní. Také mi řekl, že pro vesnici, ve které bydlíme, jsme jen přátelé a pro ostatní (lidi mimo vesnici, kamarády, známé apod.) jsme partneři. Nepřeje si, abychom se třeba po vesnici vodili za ruce. Prosím, poraďte mi, co si o našem vztahu myslíte. Má budoucnost ? Co byste dělaly vy na mém místě ? Děkuji Vám za pomoc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli mu pereš,vaříš atd...tak má dobrý servis:-)No...Řekl ti to tak ,jak to je.A asi záleží na tobě jak s tím naložíš.Já bych s ním nebyla.Pokud to je ,tak jak to je.8-o;-)

  • myslím, že už jsi sem kdysi psala a odpovědi teď jsou opět ty samé. Zdá se, že jsi dobrá chůva, uklízečka, kuchařka...prostě pán má plný servis, tak proč by tě za to neměl mít rád, předpokládám, že se i finančně podíláš na chodu domácnosti, možná i jeho syna, tak proč by to měl chtít měnit. O tebe tu v jeho očích vůbec nejde, nakonec on své dosáhnul, tak proč by to měl nějak měnit společným dítětem a závazky k tobě. Když od něj odejdeš, najde si jinou takovou a bude to to samé. Zajímavé je, že má dítě ve své péči (alespoň to tak chápu z popisu), ono na sociálce a u soudu líp vypadá, když žije jakože v úplné rodině a ne jen s otcem.
    Osobně bych nad tím nepřemýšlela a od někoho takového odešla. S tímto pánem tě žádná společná budoucnost nečeká, ale jako spolubydlící jsi určitě super.

  • Rozhodovat se srdíčkem je pěkné, ale já tvrdím, že někdy je zapotřebí do toho přidat i hlavu. Já nevím, co ty od života chceš. Někomu by tohle mohlo vyhovovat, někomu zase ne, to záleží jen na tobě, jak píšou holky. Pro mě byla vždy nejdůležitější rodina, nikdy jsem netoužila po nějaké kariéře, ale naopak po dětech a rodinném životě s partnerem, to jsou mé hodnoty a tudíž já bych v takovém vztahu pokračovat nemohla ani náhodou. Vždy jsem se nejprve dívala jaký by byl partner případný táta a až pak to brala vážněji a zamilovala se. Najdeš spoustu článků, kde píšou důvody proč vztah ukončit, nebo do něj vůbec nejít protože to nemá smysl, podle mě jsou to dost kraviny někdy, protože nic není dokonalé, ale v něčem trošku pravdu mají. Na VŠ jsem chodila na přednášky psychologie soužití v manželství a rodině (vyučuje Ivo Plaňava)...jen ze zajímavosti. A musím říct, že jsem si z toho pár věcí odnesla, především to, že dva lidi musí směřovat stejným směrem co se týče důležitých věcí jako je pohled na budoucnost, rodinu, práci atd., jinak to časem fungovat nebude. Já bych si vážila toho, že ti to přítel řekl takhle upřímně a neslibuje ti něco, co by časem nesplnil. A na tobě je teď, aby sis sedla sama se sebou, popřemýšlela o tom, jak chceš aby tvůj život vypadal a podle toho buď zůstala s nynějším přítelem za takových podmínek, nebo si našla chlapa, který ti bude vyhovovat víc, bude skvělý táta a bude si tě vážit za to, že jsi máma jeho dětí, svatbu budete mít tak jak sis vždy přála a bude to o něčem úplně jiném a věř mi, že je takových chlapů dost, člověk jen musí vědět co hledá a za tím jít. Tak přeji hodně štěstí.

  • Takový vztah podle mě budoucnost nemá :( Nemohla bych s někým sdílet jednu domácnost, když bych věděla, že mě nemiluje a pravděpodobně ani milovat nebude. Okrádáš se akorát o čas, který bys mohla trávit s někým jiným, se kterým založíš rodinu a budeš s ním šťastná. Mě by takový způsob života asi unudil k smrti. Ale to záleží na tobě... Miluješ ho? Proč s ním jsi? Stojí ti to za to? Myslím že ne...

  • Jestli jsi s ním po tomto rozhovoru zůstala, tak jsi mu potvrdila, že nejsi partnerka, ale domácí spotřebič. Jestli s ním ještě k tomu sdílíš náklady na domácnost, tak jsi i sociální příspěvek. A chůva. Chlap si fakt umí vybrat. Takovou ***** aby pohledal. Koukni se na svůj příspěvek ještě jednou, jako kdyby to psala cizí holka... Co bys jí poradila?!?! Sbal si kufry a zdrheeeeeeeej! Chlápek ať si najme hospodyni, jistě se k ní bude chovat líp než k tobě, protože jí bude muset platit.

  • Ahojky to si nejpíš budeš muset rozhodnout sama ale já si myslím,že ten vztah nemá dál smysl a zbytečně se budeš dál trápit když víš,že Tě nemiluje ani s tebou nechce dítě a ani svatbu.....a určo se najde nějaký jiný kluk který stebou bude rád mít svatbu a i děti a bude se stebou i vyvodit za ruce po vesnici...ale opravdu se musíš rozhodnout sama co chceš dál do života :)

  • Bohužel to asi nevidím moc dobře, samozřejmě jeho cit se mohou změnit, ale evidentně nemá zájem s tebou mít více než má.. A ani nechce aby to někdo věděl? Není to hezké.. Je mi to líto, ale asi bych se poohlédla po nějakém lepším, který by ti obětoval celý život a miloval tě halvně

  • Martasek8916.10.2012 10:57

    Já bych s takovým nebyla, co by mi to ještě s klidem řekl do očí.

  • Sydzej6016.10.2012 10:57

    ahoj já mám manžela.máme spolu dva syny já z prvního manželství dceru.posledních pár let to neklape.já lítám kolem dětí,domácnosti,dřevo na topení si musím nosit i sekat.on dřevo max.nařeže.balím mu cigarety.on akorát přijde v půl třetí z práce sedne k pc a tam sedí až do večera než jde spát.já večer někdy vytuhnu a pak jsem ještě špatná,že mu "nedám" by mě zajímalo jak to bude vypadat až mi zkončí rodičák.nedokážu si to představit přijet z práce nejdřív o půl čtvrty nanosit si dřevo zatopit,uvařit,vyprat,pověsit prádlo,mezi tím s dětima udělat ukoly(dcera už si je teda udělá sama i když kontrola musí bejt,ale syn půjde do první třídy tak jemu se budu muset věnovat)pak vykoupat děti,dát jim večeři,umýt nádobí,nabalit cigarety a ještě uspokojit manžela :O= pro mě nepředstavitelné.:'-(

  • a ty nechceš mít někoho, kdo tě bude opravdu milovat? ty chceš ztrácet čas s někým takovým? tak tě lituji, zlatíčko !

    pokud je jeho syn na tobě zafixován, tak chudák i to dítě....

  • Nenech se sebou zametat!! Máš přece svou úroveň, já bych ho hnala! :)

  • bez čtení jakkýkoliv komentářů podle mého názoru se na něj z vysoka VY.ER!!!!!!aby te před kamarady ve vesnici tajil a mimo z Tebe dělal partnerku, tak takový chlap si tě nezaslouží.....Bude to bolet, ale jdi od něj...tohle je chlap k ho....když si nedokáže své partnerky vážit!!!!!!!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist