lehátko a deka pro mimčo

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55575 4.10.2012 10:54

Maminy chtěla bych slyšet názor na to,jestli si myslíte,že oboje využiji? lehatko bych chtela spis proto mi pak ta hrací deka prijde zbytecna,co myslíte? jaký máte zkušenosti? děkuju

děkuju za názory všem,ale rozhodla jsem se pro lehátko,deku si můžu sestavit sama :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • s lehátkem zkušenosti nemám. Od mala jsem dávala děcka na peřinu a pak na deku. Měli volné pole působnosti pohybu a chodit mi začali v 10ti měsících

  • Ahoj, hrací deka je podle mě lepší - v lehátku dítě jen leží, kdežto na dece se v pozdějším věku může přetáčet...prostě alespoň trochu pohybovat. Já bych svoje děti v lehátku musela kšírovat - jinak by pořád vypadávali a to mi přijde lacinější dítko přikšírovat do auto-sedačky a zavěsit na ni nějaké hračky. Pokud chceš zainvestovat do těch dražších lehátek - houpacích, hracích...tak si ohlídej, aby v tom dítě nebylo moc dlouho. Znám maminu, která měla trochu línější miminko a to chtělo být jenom tam a nerozvinuli se mu svaly na zádech a doteď (skoro dva roky) chodí na rehabilitace. Rehabilitační doktorka jí řekla, že to je nedostatkem pohybu a ona sama mi řekla, že si myslí, že za to může trochu to lehátko.
    Já neměla lehátko a měli jsme jednoducho deku s hrazdičkou a zvládli jsme to.

  • lehátko jsem neměla a ani jsem ho nechtěla, mám neblahou zkušenost od kamarádky, kdy jí přikurtovaný synek v lehátku přepadl na bok, štěstí, že byl jen na zemi a ne stole, tak jak to matky běžně dávají. Bohatě jsme využili obyčejnou deku na zemi s rozházenými hračkami kolem a velice oblíbená byla hrazdička do postýlky a později ji měl na zemi na té dece, s tou se zabavil na dlouho a měli jsme ji doporučenou od naší fyzioterapeutky. Hrazdičku jsem kupovala již používanou jedním dítětem, ale byla jako nová a za pár korun.

  • já neměla ani jedno, místo lehátka se dá využít i autosedačka, stejně v tom má být dítě jen chvilku, ale ani tu jsme neměli...kdybych tedy měla zvolit, tak lehátko, protože deka stačí obyč a dítě si nejraději vyhraje s věcmi z domáctnosti, které se střídají, + ze začátku určitě hrazdička, na které lze také zavěšovat různé věci (děti dloho nebyvilo, když tam měly pořád to samé

  • Lehátko mi připadá zbytečné.Rešila jsem to autosedačkou.S dekou jsme si v pohodě vystačili:-)Hezky si na dece hověli,hráli,překulovali.Měli nad sebou hrazdičku-pohoda;-)

  • Já teda mám koupený jen lehátko, ta deka mi přijde už takový zbytečný luxus, navíc do malého bytu. Na lehátku má hrazdičku s hračkama a může být všude s tebou, což se prckovi líbí asi nejvíc. A až se začne přetáčet a batolit, můžeš mu na zem dát normální deku a okolo hračky. Aspoň tak to mám naplánované já :-)

  • Mám obojí a obojí mi rozhodně nepřijde jako vyhozené peníze.lehátko využívám v kuchyni při vaření.Deku má v obýváku a je to báječná zábava.Na dítěti nešetřím.nemusí mít vše nové ;-)

  • Martasek894.10.2012 14:57

    Za mě určitě hrací deku, lehátko bych nebrala. Na dece si hraje vleže na zádech, později na bříšku a nemusíš se navíc bát, že by při pohybu mimčo vypadlo :)

  • My máme doma deku, ale vůbec jsem netušila, že je to tak drahé. Koupily jsme ji od švagrové asi za 100 Kč, tak jak se mimčo narodí, tak jí pak otestuji.

  • duramura4.10.2012 18:04

    ja se take nedokazala rozhodnout, nakonec sem v pul roce pucila lehacku a vyuzivame denne. ne, ze je v tom uveznena, ale na prikrmy k nezaplaceni. autosedacka je hluboka, nepolohovaci a stejne zustava v aute.
    ale driv bych asi nevyuzila, to tu deku (i kdyz my mame obycejnou a i obyc hrazdicku bez hracek k tomu, a vesela sem tam na stridacku ruzne nepuvodni hracky)...

  • My máme oboje. Na dece se různě přetáčí, válí a snaží se lézt a sahá na zavěšené věci, v lehátku má také zavěšené věci a může se v něm pohupovat a je v něm ,,přikurtovaná", takže pokud maminka potřebuje něco udělat a nemůže hlídat dítě na zemi na dece, tak je to dobré. Jinak kamarádka říkala, že v té lehačce začali krmit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist