kyblík nebo vanicka?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 25.7.2011 21:03

Práve se rozhoduju jestli poridit prckovi na koupani vanicku nebo kyblík. Jaké máte zkusenosti?? Ten kyblík je super na skladování,ale když je prcek moc moc maly, tak jak mu tam budu drzet hlavicku. (mozna blba otazka,ale ja moc s malyma mimkama nemam zkusenosti). Ve vancce by se mohl rochnit kdyz bude lezet, teda pokud bude mit rad vodu. Ja mam jenom sprchovy kout doma, takze vana u nas neni zadna. Co radite??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • měla jsme kyblík a byl super, ve vaničce mi prcek brečel, v kyblíku se rád koupal, pak šel rovnou do velké vany

  • já mám koupenou vaničku, osobně si taky nedovedu představit jak bych mimčo v tom kyblíku držela a ještě umývala, nevím no, je to na každým co mu vyhovuje. Ale zase v kurzu nám říkali že v tom kyblíku se mimčo cití tak jako když bylo v bříšku.

  • Ahoj,
    já koupu v kyblíčku, manipulace v něm je podle mě jednodušší než ve vaničce..a miminka jsou v něm mnohem spokojenější- koupala jsem v něm i nedonošený miminka v práci nebo čerstvounké po císaři a za celou dobu mi v něm plakalo jen jedno dítko- ale to bylo mimi, který brečelo i ve vaničce...
    Až bude větší a odroste ti z kyblíku, tak koupíš větší vaničku...
    Já se chodím koupat s malou i do vany- cvičíme "plavání" a potápění...

    Podívej se na www.mimiskove.cz Mám tam fotky miminek v kyblíčku.. opravdu se tam cítí podobně jako v bříšku :-)

    Pro tu mojí holčičku je to úžasnej relax a krásně mi pak spinká :-)

  • Divej treba nase mala drzela hlavicku od narozeni. to nemuzes vedet, jaky bude zrovna tvuj prcek :) treba te taky prekvapi, jako hanicka nas :) a ja jsem pro vanicku. ze zacatku nam v ni brecela, ale prisli jsme na to, ze je to tim, ze lezi na lehatku a neni cela ve vode. mozna ji byla zima, kdyz byla castecne ve vode.... takze jsme lehatko prestali davat hodne brzy a zuchli jsme ji celou do vody a ja drzim jenom hlavicku a uplne super :) miluje vodu, rochni se v ni jak hrosik :)

  • Jessi, my máme kyblíček a ještě jsme ho nepoužili, protože se mi v něm s malým miminkem hodně špatně manipulovalo a ještě jsme se to nějak nenaučili. Takže to budeme zkoušet až později a zatím koupeme v lavoru na prádlo :) Ale miminka jsou tam prý opravdu spokojenější, protože se tam cítí jako v bříšku, krom toho jim poloha v kyblíku pomáhá od prdů.

  • Já používala kyblík od narození asi do 11ti měsíců-dokud si v něm malá nezačala pořád stoupat, ale pravda, až u třetího miminka-ze začátku je manipulace opravdu krapet náročnější, ale člověk se to rychle naučí, jen nemít strach. A pak má člověk volnější ruce, nrež když koupe ve vaničce-třeba super na polévání a učení signálu k potápění, to jsem ve vaničce zvládala sama horkotěžko.
    Namohu říci, co je lepší, předešlé 2 děti si lebedily ve vaničce a třetí si zas lebedilo v kyblíku (ale ve vaničce by bylo určitě spokojené také) a pak přešlo rovnou do vany-z praktických skladovacích a manipulačních a vodou šetřících důvodů je kyblík lepší (a proto jsem jej také zvolila, máme pidi koupelnu). Na druhou stranu, ne všechny děti se rády klubíčkují-zvlášt ty, co mají větší svalové napětí, než je norma a ty nevím, jak do kyblíku dostat-asi to pak chce trpělivost-zkoušeli jsme to u synovce, myslela jsem, že ho kyblíček zklidní-ve vaničce se pořád prohýbal do luku, ale nepodařilo se mi ho do kyblíčku vůbec naklubíčkovat...

  • Jsem maminka "začátečnice" a koupila jsem si kyblík. Nikdy předtím jsem žádné miminko pomalu ani nechovana, natož koupala. Dcerce je jeden měsíc a moc spokojeně se v kyblíku cachtá. S vaničkou mám zkušenost jen z porodnice a nic moc. Také jsem měla obavu, jak ve kbelíku budu držet hlavičku... Ale ono to nechce nad tím moc přemýšlet a jednat instinktivně. Malá miminka se stejně jen na chviličku namočí a žádné veliké drhnutí není třeba. Od začítku zvládám koupání sama.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist