krosnička na mimčo

Otázku položila: micika 31.8.2011 12:12

Ahoj maminky, používáte na nošení miminka krosničku? Už cca měsíc pociťuju že bych ji využila a tedy si ji asi koupím, ale jakou? Máte nějaké doporučení, taky podle čeho vybírat?
Měla jsem pujčený šátek, tomu jsem ale nepřišla na chuť-mimčo je v něm skrčené, omezené v pohybu a navíc, jak to na sebe jednou uvážu, tak abych ho tam taky nechala..a jeden od druhého jmse se potili...potřebuji něco pohotovějšího. Uvažovala jsem nad tím vakem, ale to nemám od koho pujčit, takže abych pak nedopadla jak se šátkem...malej bude mít 7měsíců a v kočárku se mu moc nelíbí, ale ani nesedí, abych ho dala do sporťáku.. bydlíme na vesnici a cca 25km od nás ve městě naši-jezdíme tam na nákup a pak se u nich ještě rovnou stavujeme, nákup děláme velkej měsíční a tak kočár nebereme...pak občas podniknem výlet a taky po zahradě s ním chodím,ukazuju mu zvíčátka, kytičky...nebo když jdu poklábosit se sousedkou..on se pronese využila bych ji

k

Tak mám vybráno a obědnáno děkuji moc, fakt jste pomohli,sama bych se v tom polácala a na to nemám ani čas ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podívej se na klokanky značky Baby Björn. Ty jsou podle mě nejlepší ze všech. Samozřejmě nejsou na dlouhé nošení - ale to není žádné nosítko, včetně šátku. Nemají ale takovu nosnost, jsou spíš pro menší mimča.
    Pokud bys chtěla klasickou krosničku na záda, my máme Deuter. Jsou i pro větší děti, ta naše má nosnost 22 kg a je i s úložným prostorem. Je ale spíš na výlety, už není tak moc skladná. A na mě je sama o sobě docela těžká, takže nosí jen taťka.

  • Ahoj mici,

    je několik jednoduchý úvazů kde neni mimi nijak omezované a dá se vyndat i zandat bez rozvázání. Ale chápu, že když jsi nevázala od malinka tak ti to teď už vyhovovat nebude.
    Já mám malou v šátku často, často vyndavám i zandavám a bez problému :-) zkroucená v něm není, ale musí se umět dobře uvázat.

    Krosničku vybírej tak, aby měla široké pásy a hlavně se dala upevnit i na bedra-to je nejdůležitěšjí. Nesmí tě to nikde tlačit a miminko se v ní nesmí hroutit..
    Lepší je si ji vyzkoušet..

  • Ahoj, já osobně využívám jen šátek a jsem velmi spokojená, ale mám s ním už dlouholetou praxi, takže mi nedělá problémy dítě nandat, i nepozorovaně vyndat, převázat ze zad dopředu a naopak, aniž bych ho musela dávat na zem a pod., kočárek prakticky nepoužívám, každopádně chápu, že en každému šátek sedne, šátek je opravdu vhodný na časté a hlavně delší-třeba i několikahodinové nošení, protože je prostě ze všech nosítek nejpohodlnější a nejvariabilnější, takže si každý naváže, jak jemu to vyhovuje, ale je prostě při vázání courající po zemi a trvá to krapet dýl-jednak učení, jednak i vázání.

    Vak bych vůbec nezkoušela-to si můžeš zkusit jednoduše i se šátkem-je to zátěž na jedno rameno, nic moc..

    Co vím, tak jedno z nejoblíbenějších nevázacích nosítek je Manduca, vhodná i (respektive hlavně) pro nošení v zadu-fígl je v tom, že tzv. ergonomická nosítka (třeba ta Manduca) se odlišují od klokanek jednak tím, že mají o dost vyšší nosnost-až 20kg, než obyč klokanka, dítě přitahují k tělu nosiče, tzn. i těžiště je blíže a méně to nosiče zatěžuje a dítěti dává dostatečnou oporu-nehroutí se do stran a pak také o proti klokankám zajišťují podsazení pánve a tím ještě nesedícím dětem chrání páteř před nezvyklým zatížením-je to za cenu toho, že nemají odvětrávání jako třeba klasická krosna na dítě a děti se nedají odložit i z krosnou, také úložný prostor člověk musí řešit většinoiu nějakou ledvinkou nebo taškou přes rameno (pokud nese dítě na zádech), ale takové nosítko je lehčí a skladnější. Viděla jsem to na živo a dítě si člověk na záda dá copi dup-nosítko si člověk ze sebe nemusí ani sundat.
    Je jich více, tak jen vybrat ještě třeba Bondolino, Ergo-tohle jsou taková nejznámější.

  • Ahoj já používám Manducu... http://www.mamajainfo.cz/manduca/
    jsem s ní moc spokojená, díky novorozenecké vložce ji používám asi od prckových 8-mi týdnů, teď mu je 8 měsíců a mám ho v ní na chvilku fakt každý den. Rád se nosí a já mám alespoň volné ruce na práci. šátek jsem nechtěla, pořád to uzlovat a složitě nandávat. Tady jen připnu bederní pás vezmu dítě,provlíknu ruce a jdu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist