krem na jizvy, vase zkusenost?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35712 19.9.2012 13:10

http://www.lekarna.cz/scar-esthetique-krem-na-jizvy-60ml/
Přítel je po autonehodě a má ošklivé jizvy na krku a na zadnici po operaci. Čeká ho další operace a je nešťastný jen z toho, že bude zas mít novou ošklivou jizvu. Chtěla bych mu nějak pomoci a narazila jsem na tento krém. Myslíte, že by opravdu mohl velké jizvy trošku zneviditelnit? Nebo je to jen lapač peněz??
Děkuju za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, krém není tak důležitý, klidně kup jen Bepanthen, hojí krásně a nestojí tolik. Nebo nějakou mastičku, případně olejíček s obsahem ZINKU. Důležitější je ty jizvy pořádně MASÍROVAT! Hned po vyndání stehů se musí několikrát denně masírovat - nejprve jemně, pak trochu silněji, potom několikrát prstem zatlačit na jizvu (ideálně proti kosti nebo svalu) a držet, až zbělá, pak pustit... tím se ten tvrdý vnitřek jizvy zjemní a pak je menší a jemnější i jizva na povrchu.
    To vše aspoň několik měsíců, rozhodně min. 1/2 roku neopalovat, nesolárkovat apod., jinak ty jizvy zčernají. Úplně zahojená je jizva až po roce. Hojení se dá podpořit doplňky stravy, např. wobenzym nebo aspoň kombinace minerálů (hořčík, vápník, zinek).
    Doporučila mi to lékařka na plastice, když jsem se u ní radila po laparoskopické operaci, co s jizvami, a jizvy opravdu nejdou skoro vidět :-)

  • Martasek8919.9.2012 13:53

    Krásně hojí i měsíčková mast, nebo gel z dubové kůry.

  • Já všechny jizvy (jak sobě tak manželovi) mazala sádlem, chce to pořádně masírovat a hned jak se to zhojí, jizvy nejsou skoro vidět ;) Můžu to porovnat i s jizvou,kterou jsem nemazala, ta je hodně viditelná. Myslím, že na konkrétní masti tolik nezáleží.

  • Já si svojí 30cm jizvu mazala pravidelně pouze indulonou :)

  • mně po operaci dr doporučil mazat, a to klidně i jen sádlem :-) ale jde o pravidelnost. tak 2x denně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist