kozí mléko

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25513 30.7.2011 22:21

Ahojky, chci se zeptat jestli je nějaký způsob se zbavit smradu z kozího mléka..?jednou jsem si ho už čertvý na jedný farmě kupovala a vůbec nesmrdělo a bylo úplně výborný..teď jsme objevili jinou farmu blíže k domovu a nenasytové jsme hned vzali skoro 4 litry aniž bysme ho ochutnali a pěkně smrdí a i na chuť je takový hořký..:-( poraďte jestli máte nějaký zkušenosti prosím...myslíte, že pomůže převaření nebo já nevím...

děkuju za cokoli..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj ,
    to že smrdí není o tom, že by nebyly kozeny zdravé... ale chuť kozího mléka závisí na tom, co je to za druh koz a jakou mají pastvu a výživu. Sami kozy chováme a jejich mléko nesmrdí.
    Pokud je to kontrolovaný bio dojený chov- jestli mají certifikát, tak pasterizace úplně nutná není.
    Smradu se nezbavíš :(

  • Jj, chut a vune koziho mlika zavisi na tom, cim jsou krmeny. Jak rikas -smradu- se nezbavis, mozna jen tak jakesi pachuti, treba primixovanim ovoce nebo neceho podobneho. Jinak ucinky koziho mleka jsou nejefektivnejsi, kdyz neprojde tepelnou upravou, ale to musi mit clovek overeny, ze je to ze spolehlivyho zdroje a ze se mu nemuze nic stat.

  • Ahoj, myslím, že pokud mléko takhle smrdí, není něco v pořádku. Viděla jsi ty zvířata? Jsou venku, v čistotě, vypadají zdravě? Mléko od koz z chlívku smrdí mnohem víc než od koz z pastvy. Koza může mít třeba zánět vemene, pak může být mléko hořké. Mně pomáhá mléko pořádně vychladit, pak nepáchne. Ale pokud to máš pro děti a nechceš jim ho dávat tak studené, zkus pasterizovat a zchladit. Každopádně vždy pasterizuj!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist