kouření

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49099 17.9.2011 21:28

Dobrý den,
můj dotaz se zakládá na neustálém dohadování se s přítelem o odvykání kouření, které už trvá jeden zdlouhavý rok. Vlastně se jedná o pokus odvykání si. Vždy se k tomu zase vrátí, avšak přede mnou, ani několik hodin, než má být se mnou, nekouří. Jenže když si zakouří v 7 hodin ráno, tak pak tvrdí, že to z něj nemůžu cítit, ani když mu dávám pusu. Cituji:"Jestliže jsou 3 hodiny odpoledne a já jsem kouřil v 7 ráno, zajedl to, vyčistil si zuby a dal si žvýkačku, nemůžeš to cítit." Já tvrdím:"řekl kuřák!" Nikdy jsem nekouřila, tudíž to doopravdy z něj cítím. Mýlím se snad??
Děkuji za veškerou Vaši odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jestli kouril na zacatku vztahu a ty jsi i presto do toho snim sla,do odvykani bych ho nenutila.Je to jen jeho vec a jeho chut..:-)

  • Můj přítel také kouří:( od začátku vztahu.... také jsem se s ním hádala, ale nemá to cenu. Nekouří moc, jen jednu, dvě cigarety přes týden a pak jedině když jsme v hospodě. Řekla jsem mu, že nechci aby kouřil když jsme spolu venku na nějaké procházce a pod., protože mi ten smrad vadí. Takže když přes týden kouří, tak v práci a když jsme v hospodě, tak i předemnou. Naštěstí fakt málo, je to sportovec, takže on si ani víc dovolit nemůže. A myslím, že to z něj opravdu můžeš cítit, já to také cítím odpoledne, i když si zakouří ráno.... smrdí mu to hlavně z prstů. Ale naštěstí je to fakt málo kdy a aspon spolehlivě poznám, jestli mi kecá:)

  • Možná mě tady za můj názor umínusujete, ale čím víc mu budeš kouření zakazovat, tím víc bude kouřit. Akorát ne před tebou, a to je možná horší... Protože když ne před tebou, tak třeba půjde večer s klukama na pivo a on může vykouřit daleko víc cigaret, než kdyby kouřil i před tebou... (vidím u kamarádů)
    Ale zase musím říct i druhou stranu věci - taky nesnáším, když přítel kouří. :D Takže nadávám, nadávám, nadávám... Musím ale říct, že když jsme spolu doma, tak nekouří, u nás doma se nekouří a u nich taky ne a ven nebo někam na balkon nechodí. :) To by ho i maminka utloukla.. Ale jakmile jdeme ven, tak vyleze z baráku a už vytahuje cigaretu... :-/ Taky bych si přála, aby přestal.
    A jinak teda taky k otázce - podle mě to cítit můžeš. Kuřákům pak načichne oblečení, z vlasů to já třeba necítím, ale z prstů na ruce ano, navíc jako by "žloutnou" nehty.
    Je to svinstvo, co akorát žere prachy a nic víc. Tak přeju nám oběma, aby jednou přestali! :))

  • Simea17.9.2011 21:52

    Ja bych rekla, ze to je mozne.. prece jen nacichnou mu tim kourem vlasy, obleceni.. a smrad z cigarety se jen tak "nevyvetra".

  • petulinkaa1317.9.2011 21:54

    Jako nekuřák to vždycky z kuřáka cítí,bohůžel...my jsme s manželem kuraci,já už jsem teda dva mesice e-kuřák a je fakt,že uz mi to taky smrdí :-( ten človek je z toho načichlý,ale zase nemuzu zasebe soudit,kdyz si manzel zakouri,umyje se,naji se,tak nic necítim,ale zase muj bracha nekurak citi kour pokazdy, i kdyz se nekde kourilo pred x hodinami,to samý tata a zbytek rodiny..

  • Kouříš snad ty?je to jeho zdraví.Mně to někdo zakazovat,kořím dvakrát tolik :-(( Snad je svéprávný.Poku ti to tak vadí,tak tě asi nikdo nenutí s ním být.Tohle fakt miluju.....

  • Martasek8918.9.2011 20:31

    Já jsem nerada v příliš zakouřených místnostech. Můj kdysi ještě přítel (nyní manžel) kouřil mnoho let. Když jsme se seznámili a co jsme spolu byli,kouřil nejvíce u piva, nebo když byl ve stresu. Jinak dokázal i třeba o víkendu nekouřit, takže nebyl příliš závislák. Ale rozhodl se sám, že se toho postupně zbaví - snažili jsme se o mimi a hlavně sám řekl, že je to dost peněz, které se můžou dát do praktičtějších věcí. Takže nejprvě to bylo, že si dá určitý počet cigaret za den a bude se to po měsících snižovat, až najednou přišel s tím, že od zítřka nekouří. Teď je to pomalu rok, co přestal. Nevím, jestli si někdy potajnu zakouřil, ale jinak nekouří. Ani u piva ho to nijak netáhne. Nenutila jsem ho, rozhodl se sám. Takže asi tak :)

    Je pravda, že je to každého věc, ale jen řeknu svůj názor, tak mě neukamenujte :D Dle mě je to blbost, co zbytečně leze do peněz, ale jestliže to někoho uklidňuje, apod, ať si kouří. Někdo rád cigarety, jiný čokoládu, hlavně, že jsme spokojení :D

  • full.avl24.9.2011 19:12

    Naštěstí mám přítele který nekouří, ale upřímně i kdyby kouřil tak mu to zakazovat NEBUDU.
    Ono TObě by se taky nelíbilo, kdyby Ti přítel třeba řekl, nežer čokoládu jsi tlustá, nebo tak něco. Když ho to kouření baví a neleze mu to do peněz a je ochotný za něco takového nesmyslného vyhazovat peníze, tak ať kouří. Třeba časem bude chtít přestat sám. Ale šmarjapano nerozkazuj mu ať nekouří. Pokud kouřil i předtím než Tě poznal, tak jsi mohla tušit do jakého vztahu jdeš. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist