koupi bytu v zahranici

Otázku položila: Anonymní uživatelka #336080 7.4.2016 10:54

Dobry den chci se zeptat jak to je kdyz zijeme v zahranici a chceme si koupit v Cr nejaky ten bytecek ,, jak to chodi ? Radi bychom vedeli zda musime v tom byte byvat kdyz ho koupime ,,protoze bychom radi zustali jeste v zahranici kvuli praci ale ten byt ted uz koupit abychom vedeli kolik financi jeste nasetrit casem na domek v cr,,a co vse se plati kdyz se ten byt koupi za hotovost dekuji za rady my si je totiz nevime :-( Radi bychom to vse stihli do roka nez ditko zacne chodit do MS. A jeste by me zajimalo zda by si muz jako ridic s C+E s maturitou a se skvelou Anglictinou a Polstinou najde rychlo praci jako ridic v Pardubickem kraji dekuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys7.4.2016 11:31

    Koupit byt v ČR, když žijete v zahraničí, by neměl být problém. My teď kupovali byt a další zájemce o něj byl Američan. Tím, že budete kupovat byt za hotové, máte taky situaci ulehčenou. Poté co byt koupíte, je jen na vás, co s ním budete dělat a kdy se do něj nastěhujete. Můžete ho i pronajímat. Jen za něj budete muset platit poplatky - většinou se jedná o fond oprav a zálohy na energie, které budou minimální, když v něm nebudete. Další věc, kterou budete muset zaplatit je daň z převodu nemovitosti, která je 4% z kupní ceny.
    Na práci pro manžela doporučuji kouknout na servery, které nabízejí práci nebo na volná místa na úřadu práce. Teď je asi ještě brzy, když se chcete stěhovat zhruba za rok, ale zjistíte, jak to na trhu práce vypadá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist