kosmetika pro novorozence

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41015 1.5.2013 13:37

Pomalu jsem začala dávat do kupy výbavičku a trochu tápu nad dětskou kosmetikou. Mám dost citlivou kůži, partner atopický ekzém, raději počítám s možností, že to mimčo zdědí. Máte tip na kosmetiku, hlavně koupací? Nechci to s mýdlem nebo tak přehánět, ale něčím ji umýt musím:-) po koupání budu asi mazat biooleji, tak se rozhlížím po sortimentu lékáren, drogérie jsem pomalu vyloučila, ale rada z vlastní zkušenosti bývá neocenitelná...díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nám na kožním řekli - žádný mazání, ani po koupání a koupat také cca klidně ob dva dny... takže již 3 měsíc dcerku nemažu, suchá není má zdravou pokožku, jen prdýlku mažeme, Alverde, Rybilka...

  • Ahoj, má osobní zkušenost je taková: Kosmetiky co nejméně...protože jsem taky nakupovala (zásypy, různé olejíčky...) před narozením kluka a pak jsem to musela vyhodit (malému to nevyhovovalo). Mám atopika a jediné co zvládl je na koupání Linola olej (krásně voní a po koupeli už se nemusí dítě ničím mazat) a na prdku jsme použivali Rybilku. A na kritická místa (až později, když nám byl diagnostikován atop.ekzém) domácí (nesolené) sádlo a Indulona. Ale jestli má partner atopii - tak asi máte v kosmetice přehled ;-) (my toho vyzkoušeli mraky a víceméně bez úspěchu).
    Ještě poznatek na závěr: V nemocnici Ti možná budou radit, aby jsi miminko myla každý den - nedělej to. Potom, když jsme skončili na kožním, tak nám dr. radila aby jsme celé tělo myli max. 2xdo týdne a pouze umývali prdku.

  • Vyzkoušela bych Sebamed používá ho hodně mamin dětí s citlivou pokožkou, zkus si to víc pročíst na netu :-)

  • Ja doporucuju bio kosmetiku- Alverde,weleda..Alverde vyrabi koupaci olejicek,jsem s nim moc spokojena,nemusim dcerku uz nicim mazat.
    jako miminko jsem ji koupala 2x za tyden.
    Pouzivala jsem od Alverde i kfem na prdelku a krem proti vetru a mrazu.
    Kdyz byla dcerma npvorozenecek,tak jsem ji myla jen cistou vodou a sucha mista jsem mazala bio mandlovym olejem..

  • Vyhni se takový tý hodně parfémovaný kosmetice typu Johnson, Nivea, apod. Taky mám atopika a zezačátku nejlíp snášela měsíčkovou Weledu, hlavně krém na prdelku byl super. Akorát je krapet dražší :-( S přibývajícím věkem a snižující se citlivostí jsme vystřídali za Alverde (DM), ta je cenově dostupnější. Jinak jsme koupali taky jenom 2x týdně, u miminka to stačí. Děláme ovesnou koupel, krásně zklidňuje.

  • tak my sme jedni z mála, kdo nekoupe denně - ob den, v případě nachlazení ani to ne a pak jen třeba 2x týdně. umýváme akorát zadeček při přebalení.
    používám pro malýho kosmetuiku hodně od Alverde - Elfíka. mají do koupele takovej olejíče, kterej se dá použít i na masáže miminka a na natírání. pokud ho vykoupu v koupeli, kde je, není třeba už pak ani natírat. dcera byla atopik taky, ale později se jí to zlepšilo a dneska už je v pohodě. u malého se vyhýbám parfémované kosmetice a jediné co, tak s levandulí z DMka (Babylove) nebo Rossmana (Babydream) - ale už má víc jak půl roku.

  • Ahojky, ja pouzivam pro sebe i pro dceru kosmetiku A-derma, maji v lekarnach nebo neni problem sehnat nekde v internetovem obchode, kde je za vyhodnejsi cenu.... Pro citllivou a atopickou pokozku je urcena ta zelena rada. Opravdu na ni nedam dopustit. A jinak souhlasim, nekoupat kazdy den.....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist