kontaktní čočky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44944 18.1.2012 21:09

Ahoj holky, zítra jdu se zeptat do optiky ohledně kontaktních čoček ráda bych si je koupila.. jaké máte zkušenosti vy s nima ? a kolik vás ta první návštěva stála? já vůbec nemám o tom přehled proto se ptám i když každej člověk potřebuje něco jiného ale jen tak kolik zhruba mám počítat a na jak dlouho, vím o tom málo proto se ptám... předem děkuju za odpovědi... :-)

Ahoj tk vše jsem si domluvila dneska mam jedny cocky doma i ty doplnky a za tyden jdu na kontrolu.. jen jsem asi blba na to hlavni jsem se zapomela zeptat celou dobu jsem se bavila o mesicnich cockach a mam i navod pro mesicni cocky.. tk ty co mam ted ten jeden par je to taky mesicni , co myslite ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já nosím čočky od 17, tenkrát jsem neplatila nic extra za návštěvu (je to 10 let), jenom čočky a ještě jsem dostala nějaký startovní balíček s roztokem a nějaké jednodenní. Ony se ty ceny liší, záleží, jaké ti budou vyhovovat. Já mám měsíční, ze začátku jsem si je kupovala v optice, když ještě nebylo tolik obvyklé nakupovat přes internet, stávaly mě 2000 na půl roku, teď nakupuju přes internet, nosím Air Optix Aqua a vyjdou mě na tu samou dobu cca na 1300 :) Jsem ale fouňa na roztok, který stojí kolem 500 a vydrží mi necelé 3 měsíce. Dá se pořídit i levnější, ale záleží na tom, jak hodně ti vysychají oči. Takže doporučuji nechat si změřit oči, doporučit značku a typ čoček a pak si je objednávat na netu, protože ty optiky mají ceny dost nadsazené. Jo a jinak při té první aplikaci, když mi nasadili čočky a řekli, ať se s nima jdu půl hodiny procházet po městě, aby si oči zvykly, jsem myslela, že je po 5 minutách vyndám, jak to bylo nepříjemné :) Tak se toho nelekni, ze začátku to nemusí být nic moc :) Ale teď jsou jiné materiály, tak to může být v cajku.

  • Ahoj, já mám dobré zkušenosti s webem http://www.vasecocky.cz . Přes ně jsem si našel i aplikaci kontaktních čoček, nechal si je změřit a pak je koupil a byla tam i nějaká sleva. Čočky jsem měl doma druhý den od objednávky a zatím bez problémů. takže tak :-)

  • cudla18.1.2012 22:43

    Já to mám podobně jako brouzdalka...jinak v optice tě většinou objednají na nějaký termín a až tam půjdeš ,jdi nenalíčená / myslím řasenku/.

  • Já jsem nosila kontaktní čočky 8 let a zničila jsem si oči. Lékaři v tomto mluví každý jinak, asi podle svědomí a smluv s výrobci kontaktních čoček-hold peníze jsou peníze. Nosila jsem kontaktní čočky od 15ti let denně, první 4 roky naprosto bez potíží, ráno nasadila a večer před spaním vytáhla. Potom mi začaly záněty očí, pomohlo chvíli čočky nenosit, kapat a pak to bylo zase ok na nějaký čas, postupně se intervaly mezi záněty zkracovali až jsem měla oči neustále citlivé a červené. Doktorka mi řekla, že jde o nějaké prorůstání cév do duhovky a následně na zornici, zatím jsem je měla na duhovce, pokud prorostou až na sítnici projeví se i zhoršeným viděním a to je nezvratné, ať jsou čočky sebekvalitnější, dochází při jejich nošení k horšímu proudění vzduchu k oku.. Nyní už čočky nosit nemohu, mám brýle a denně kapu kapky aby se očka trochu spravila. Nechci strašit, jen jsem se chtěla podělit o svou zkušenost. Nejsem proti čočkám, spíš ale je nenosit neustále. Nechat si i brýle a čočky občas. Uvidíš sama...

  • Nosím čočky zhruba rok a půl a zatím jsem spokojená.
    Tenkrát jsem přišla do optiky, řekla jsem, že chci kontaktní čočky, oni mi vysvětlili, jaké druhy čoček jsou, kolik jaký druh stojí a jak dlouho vydrží a co by nejlépe splňovalo moje požadavky. Potom ti oči přeměří, naměří znovu přesně, kolik máš kde dioptrií. Pokud mají v optice tvůj typ čoček, co potřebuješ, hned tě začnou učit, jak čočky nasazovat a jak s nimi manipulovat. Pokud ne, musíš počkat, až je objednají a potom se teprve domluvíš, kdy se přijdeš všechno naučit. Většinou ti dají potom čočky třeba na týden domů, aby sis vyzkoušela, jestli ti opravdu vyhovují. Když ano, objednáš si celé balení. Někde se za aplikaci platí, někde ne.

  • Kontaktní čočky nakupuji už pár let na http://www.kupcocky.cz a jsem velice spokojená. Provozují vlastní oční optiky, kam chodím zdarma na pravidelné kontroly a na webu provozují poradnu, kde se dozvíš vše o kontaktních čočkách a jejich aplikaci. Kupuji si konkrétně značku Ciba Vision (http://www.kup-cocky.cz/ciba-vision/m-1850/), které perfektně sedí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist