konkurence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58251 8.5.2012 22:41

Ahojky holky, malokdo mi bude asi umet pomoct.:-( jsem studentka 4.rocniku obchodni akademie. Mam spoluzacku, se kterou dobre vychazime. Smejeme se spolu, povidame si, ale hledim na ni v dobe vyucovani jako naobrovskou konkurenci. Je chytra a ja se nedokazu soustredit na me myslenky a muj rozvoj pameti a mysleni. Trapi me to. Kdyz neni ve skole tak se hlasim, vse mi dochazi a pracuji na sobe, ale kdyz je ve skole tak s ni bojuji. Ona to nevi. Tvarim se pred ni normalne. Poradte mi prosim. Jsem uz zoufala:-(8-.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Konkurence je dobrá věc, žene tě dopředu, ale nechápu, proč když je ve škole se nehlásíš, když to víš.....konkurence je od toho, abychom ji porazili a předvedli, že jsem lepší a tím i vlastně sama sebe ženeš dopředu, já bych se asi byť je to kamarádka nesvěřovala, tohohle dovedou i "kamarádi" velmi zneužít, bude mít v ruce tvoji zranitelnou část a když se jí pak znelíbíš čímkoliv, první co bude, že to zneužije proti tobě. Ale nechápu, proč si z ní děláš vrásky, já bych na tvém místě tohle hodila za hlavu, vykašlala se na to, řekla si, že jsem stejně dobrá a dělala vše pro to, abych byla. Měli jsme ve třídě kluka, který nám nasadil laťku hodně vysoko, málokdo z nás na něj měl, ale díky němu dotáhl celou třídu k maturitě s vynikajícími výsledky a až na dva, kteří dál studovat nechtěli, máme dnes vysokou školu všichni, všichni jsme se mu chtěli vyrovnat a hnal nás tím dopředu. Přitom to byl bezvadnej kluk. A naše třída byla velmi nadprůměrná. Využij své slabosti ve svůj prospěch, soupeření někdy přinese opravdu ovoce a to podotýkám, že my se hlásili na školy v době, kdy byly tvrdé přijímačky a dostall se tak každý 10sátý, úmrtnost i 80%, tak soupeř a nenech se zastrašit!jsi chytrá holka, tak se nebudeš bátt jiné, ne, prostě se na ní nekoukej, mysli sama na sebe....v tomhle případě to není sobeckost

  • alimos9.5.2012 6:44

    Je to na jednu stranu dobrá věc, pohání tě kupředu. Hlavně jí nepodrážej nohy. Jde Vám oběma o stejnou věc a to vás spojuje. Je možné, že má stejné pocity a vzhledem k tomu, že jste kamarádky, svěřila bych se jí.

  • Jestli jsi studentkou 4. ročníku, tak už to řešit nemusíš ne? Stejně za chvíli končíte.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist