komunikace mezi mužem a ženou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391911 2.4.2019 14:05

Ahoj holky, mám na vás takový dotaz. Manžel je skvělej chlap, chová se ke mě hezky, ale, je to rpstě chlap a někdy zkrátka bez přemýšlení plácne nějakou kravinu, která se mě dotkne. To se stalo i v neděli a od té doby máme tichou domácnost, protože já jsem se naštvala a brečela, a on se naštval, že mě to naštvalo a že jsem prý vztahovačná :D no prostě, jak u bláznů. Tak bych vám ráda napsala přesně, co mi řekl a vy mi k tomu prosím napište, jestli by se vás to dotklo, nebo jsem prostě hysterka. Děkuji

Na úvod: mám o 3 roky mladší sestru, která pracuje pro Pirátskou stranu. On ji v neděli pomáhal se stěhovat. A večer z něj vypadlo toto:

"Tak jsme se se ségrou bavili, že o ní prý chtěli napsat článek "Nejkrásnější pirátka" a že ji to štve. Tak jsem ji řekl, že by teda se sebou měla něco dělat. Třeba ztloustnout. A ona, že o to se snaží. a já na ni: fakt jo? tak to by ses měla zeptat B. (jako mě), jak se to dělá."

No a pak se divil, že jsem mu řekla, že je zlej a se slzama v očích odešla. Můj pocit z toho je, že kdyby mi řekl "tak jsme se se ségrou bavili, jak je ona hezká a ty tlustá." tak to vyjde úplně nastejno. Teď si přibadám jako ta nějvětší bečka. Je fakt, že za těch 12 let, co jsme spolu, jsem přibrala 12kg, ale to jsem začínala na 45kg, takže si myslím, že 57 ještě není tak hrozný.

Je tu prosím někdo, koho by se to nedotklo, abych mohla uznat, že jsem prostě jen hysterka?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tiež si myslím, že najlepšie by bolo sa ho spýtať, ako to myslel, lebo že to vyznelo hnusne... Netvrdím, že si hysterka, ale bola to unáhlená reakcia, chlapovi vždy treba dať šancu aby to vysvetlil ;-) Veď ani my nie sme dokonalé, že? Občas to tiež prepískneme... Inak si úprimne myslím, že by ti to nepovedal ako historku keby ťa tým chcel uraziť, možno sa mu dokonca páči, že si pribrala ;-) Ale zvolil naozaj nevhodné slová, to rozhodne... No to už nech ti vysvetlí on ;-)

  • Podle mě to jen řekl blbě... Jestli jsi začínala na 45 kg, tak jsi byla asi fakt hodně hubená, takže posun na 57 u tebe byl nejspíš posun k lepšímu ve všech směrech. Jako jestli hledáš někoho, koho by se to nedotklo, tak mě asi ne :-) Ale strašně moc záleží na tom, jak to řekl, ono napsané to může vypadat jinak, než jak to vyznělo ve skutečnosti. Jestli tě to trápí, tak bych se to asi nesnažila uzavřít tím, že jsi prostě hysterka a je to tvoje chyba. Normálně bych mu řekla, jak se cítíš.

  • terryk2.4.2019 14:31

    Mě by se to nedotklo. Aspoň myslím, rozhodně ne tak, že bych z toho brečela a měla tichou domácnost. Když jsem před rokem a půl měla nadváhu, muž mi taky říkal, že je to na pováženou. Nesmal se mi, nepřipomínal mi to, ale když jsem si mu stěžovala, že jsem tlustá, nerozmlouval mi to a pritakal, že jo, že si bral štíhlou holku a teď má doma maminu, ale že to chápe, že po dvou dětech nebudu twiggy. Na druhé straně, já mu taky říkám, že fotrovati a sedivi :-D vše je to víceméně v legraci. Zřejmě to tak myslel i tvůj muž. Bohužel většina ženských tohle nechape a vše bere hrozně vážně a osobně. Přitom o nic nejde. Mám třeba kámoše, co mě běžné zdraví Čau vobludo a dává mi takovou sodu, že slabší povaha by skončila na psychiatrii. Zároveň ale vím, že mě má rád, že když o půlnoci zavolám, že něco potřebuji, zařídí to, přijede, atd. Prostě je to jeho styl komunikace s přáteli. Takže tak.

  • HaSha2.4.2019 15:58

    Přítel taky občas plácne něco, co tak nemyslel, můžu jen doporučit říkat to hned. Vyhnout se brečení, vzteku, vzteku na druhé straně... většinou prostě s úplným klidem řeknu (použiju tvůj příklad): "Takže tím říkáš, že moje sestra je krásná a já jsem tlustá, dobrý no..." a on mi buď vysvětlí, jak to myslel, nebo se omluví, kolikrát se tomu zasmějem. :-)
    U nás je asi nejtypičtější hláška, kterou na něco řekne: "...a to bys zvládla i ty" - a zatímco on to bere jako neutrální, mě se to dotýká... a tak vždycky "přeložím", jak jsem to vnímala.

  • No mě by se to rozhodně dotklo. Ale je pravda, že jsem vztahovačná zakomplexovaná žena :-D každopádně manžel kdyby něco takového plácl, tak by se určitě nenaštval, že jsem naštvaná, ale šel by mě chlácholit a řekl by, že to tak nemyslel a že se mu líbím a tak dále.

  • Manžel to určitě zle nemyslel. Zároveň ale chápu že tě to zamrzelo. Co si budem, nás ženy takové věci prostě trápí. Musíme š tím ale umět pracovat :-)
    Dříve jsme s přítelem měli hodně problémů co se týče komunikace. Mě se dotklo kde co a on vypouštěl z pusy samý perličky. Hodně nám pomohla knížka Pět jazyků lásky a celkově studium povahovych typu. :-)

  • To by se mě teda nedotklo ani náhodou, brala bych to jako vtip. A rozhodně neodcházela se slzami v očích, a ticha domácnost kvůli tomuhle, to mi přijde už příliš.
    Jestli jsi přibrala 12 kilo , nemusel to manžel přece myslet vůbec zle, ale jen jako reálnou situaci...

  • Mě by se to asi dotklo.Ja mam něco podobneho přibrala jsem 8 kg za 10 let vztahu s mím mužem .On chodi do posilovny.Ja i když jsem přibrala nemyslím že jsem na tom tak hrozně po jednom porodu.Ale můj muž není zvyklej mě chválit jak mi to dnes sluší nebo tak, o to víc mi vadí krytina" měla bys chodit cvičit aby ses zpevnila".Jo mě by to naštvalo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 703 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist