kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43913 14.1.2012 18:29

Ahoj,chtěla bych se zeptat,kojím malou druhý týden,mám hodně mléka a koupila jsem si odsávačku,četla jsem na netu že je šetrnější pro prsa když ručně prsty odstříkávám než používat odsávačku,co je na tom pravdy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, určitě je to šetrnější pro prsa rukou, ale pro ruce je to šetrnější zas odsávačkou. Pokud budeš s odsávačkou zacházet opatrně, tak by to měl být v pohodě. Každopádně odstříkávej jen do úlevy, snaž se odstříkávat co nejméně, aby se Ti tvorba mléka co nejdříve ustálilo kolem konce šestinedělí už by to mělo být lepší :-) K.

  • cudla14.1.2012 22:09

    Ahoj,já používala odsávačku od Aventu,protože rukama to byla fakt pakárna :-)) Je fakt,že jsem si před odsáváním prsa nahřála a uvařila něco teplého k pití / to se vlastně doporučuje i před kojením).Nikdy jsem neodsála takové množství jaké vypil malej,bylo to třeba většinou jen 20-30 ml z každého prsa.Vždy když mléko přestávalo z jednoho téct,začala jsem odsávat z toho druhého a pak to třeba ještě jednou otočila.Když jsem potřebovala větší množství,musela jsem si to mléko sbírat v průběhu dne a někdy jsem ho i zmrazila a použili jsme ho třeba když jsem šla k doktorovi a hlídal taťka.

  • zkus si zajit za laktacni poradkyni. ja jsem nikdy prsa nenahrivala ani se na nic psychicky nepripravovala a krasne mi slo odsrikavat i rucne i odsavackou... mozna jsi jen nedostala do ruky grif, co ja vim ;) zkus za nejakou tou laktacni si zajit, nebo ony funguji i tak ze jim brnknes, domluvis navstevu a ony zajedou k tobe domu. precejen jezdit nekam s prckem a tak... je to lepsi doma ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist