klíšťová borelioza

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34977 5.11.2011 15:34

holky potřebuju poradit ohledně sestry měla 12 hod. přisátý klíště bydlí na Teplicku objevila se jí tam boule zarudnutí a svědí jí to kdy by měli odeznít ta reakce a popřípadě kdy se projeví příznaky. bere ascorutin může to mít nějaký vliv na reakci? předem děkuji za odpověď a kojí jestli to nemůže nějak uškodit

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No já bych na jejím místě šla určitě k doktorovi, k obvodnímu. Za to nic nedá. Dr. by zřejmě nasadil ATB a řekl jí k tomu víc. Určitě bych to ale nenechala jen tak a nečekala.

  • Verousek895.11.2011 18:40

    Obecně, jakmile se ti po vyndaném klíštěti objeví červené zarudnutí, tak jít k lékaři.

  • ahoj ,ja mela prisate kliste a po nejake dobe jsem mela problemy s kycli.Dr mi vzal krev a kdyz prisly vysledky tak jsem mela test na boreliozu pozitivni,tak mi nasadil ANT..ale delaji se dva testy po sobe a druhy jsem mela negativni,ale melo by se chodit na kontrolni test.Tak ze bych doporucila jit k lekari.Ja od te doby na testu nebyla,tak ani nevim jak na tom sem.

  • Ahojky, jakmile se ti ukáží nějaké příznaky běž k panu doktorovi. Můj taťka to před několika lety podcenil, to to ještě nebylo tak známé a zjistili mu to až z výsledků krve po několika měsících. Pak byl přes měsíc doma a do dnes bere léky na zvýšený krevní tlak. Jak to bylo přesně už si ale nepamatuji. Takže to nenechte zajít daleko a hned k panu dr.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist