kdy začít s prikrmama

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40933 3.8.2011 21:00

ahoj, chtěla bych se zeptat kdy jste začali dávat prckum něco jiného než mléko? A s čím jste začínali?? Děkuji za odpověď

Odpovědi správkyň témat

  • Taky myslím, že ať je kojené nebo ne, mělo by se s příkrmy začít nejdřív po ukončeném 6.měsící a dítko by mělo mít nejmíň dva zoubku-signál těla, že začíná být připravené na jinou potravu.
    Přístupů k příkrmům je několik. Asi 90% lidí začíná zeleninou a ovocem. Mě se víc líbí a přijde mi šetrnější přístup, kdy se začíná obilovinou..
    Taky záleží na to, jestli chceš vařit hlavně sama, nebo to budeš kupovat-firmy mají svoje návody.
    Každá nová potravina by se měla zkoušet 3-7dní, aby se vědělo jestli to dítko zvládá..
    Ze začátku to jsou jen ochutnávky, později několik lžiček a ještě později dětské porcičky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, pokud je dítě plně kojené, začíná se s nemléčným příkrmem od ukončeného 6. měsíce. Pokud je dítě na UM, tak se první příkrm dává od ukončeného 4. měsíce. Jako první je vhodné dát mrkev. Vždy, když se do jídelníčku zavádí nová potravina, tak by měla být podáváná po tři dny. To znamená: Jako první dostane mimi mrkev a bude ji jíst tři dny. Pak dáš třeba brokolice a taky tři dny. Je to z toho důvodu, aby se vysledovala případná alergie na danou potravinu. Postupně můžeš přidávat do zeleniny brambor a následně maso. Pokud uvidíš, že žádné alergie nejsou, můžeš zeleninu dohromady míchat (třeba směs mrkve, pastiňáku a brambor) a již nemusíš dodržovat pravidlo tří dnů. Jakmile si dítě zvykne na zeleninu, můžeš zavést ovoce - a také dodržovat třídenní rozestupy. Jakmile jdí dítě zeleninu i ovoce, tak se zavádí kaše. Od 6.měsíce můžeš přidat potraviny s lepkem. Vždy je ale důležité zavedení prvního příkrmu konzultovat s pediatrem.

  • nám říkali v porodnice že tak či tak- jestli kojené či nekojené, že začít až od ukončeného 6tého měsíce.

  • Verousek893.8.2011 22:07

    Já teda osobní zkušenost nemám, ale švagrová dávala od 4. měsíce přesnídávky z ovoce :)

  • my zacinali cca od 4.mesice s presnidavkama z ovoce na svacinky,vecer kasicky do flasky,pak sme presli i na zeleninku a maso rozmixovane neosolene ponornym mixerem na obidky.maly mel bebu cca do roku,pak nam doktorka rekla ze pokud ji mlecne vyrobky,jogurtiky,pribinacky atd a ovoce,zeleninu,maso,ze mu mlicko chybet nebude.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 579 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist