kdy stahovat předkožku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35109 15.3.2011 20:09

Chtěla bych se zeptat maminek chlapečků kdy jim doporučil její doktor-ka od kdy stahovat předkožku u pindíka,mám půl ročního chlepečka a pan doktor mi doporučil že máme při koupání nenásilně skusit přetahovat,zdá se mi to poměrně brzo v půl roce?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.Nám to doporučovali už v porodnici .Už je to teda 12 let zpět...teď opravdu nevím.Ale pokud mu to lze,nic špatného v tom nevidím.ba naopak.

  • No, tak to nám řekla doktorka na roční prohlídce, že předkožku stále nepřetahovat. Prý by se na ní mohly udělat drobounké trhlinky, které by v budoucnu přetáhnutí bránily. A tak tedy zatím paředkožku nepřetahujeme.

  • mě doktorka říkala, že až tak po roce to občas zkusit

  • Dr. nám ji přetáhla vždy na ko a teď ve dvou letech řekla, ať taky začneme po koupání...

  • Tak nám řekla MUDr taky okolo půl roka a pomalu začínat, je to pro ty kluky opravdu lepší. Při koupání to jde krásně a malého to nebolí, nic... je to u nás taky už 10 let ;))

  • Mně teda přijde, že se tady názory odborníků velmi liší, protože někdo říká, že nepřetahovat do 3 let, někdo, že se má ve vaně přetahovat. Nám doktorka taky řikala přetahovat, ale nepřetahovali jsme, protože jsem se dočetla, že naopak ta kůžička může tím popraskat a zanítit se a tohle psali hlavně doktoři-chlapi, tak jsem jim v tomhle věřila víc, ale když to podle mě budeš dělat jen jemně a JEN ve vaně, tak by snad mělo být všechno ok.
    Nesnášela jsem, když ho doktorka na kontrole vždycky tím chudáka trápila,protože to dělala na sucho a on u toho vždycky řval. Jediný co jsme dělali, že jsme ho ve vaně jen tak "požmoulali" aby se ta kůžička uvolnila. A asi v roce a půl nám doktorka řekla, že přetahovat už nemusíme. Tak asi žmoulání stačilo. Hlavně mi teda přijde, že čím je kluk starší, tím se mu to fakt hůř přetahuje :-) Takže jestli uvažuješ, že začneš, tak bych to tak neodkládala.

  • Mě řekla doktorka že mám začít přetahovat předkožku v roce

  • Nám doktorka řekla do roka s tím nic nedělat. Na roční prohlídce mu to stáhla a řekla, že můžeme začít pomalinku taky. Na druhou stranu, tchýně ma 4letýho kluka, té doktorka řekla, že do 3let nestahovat, tak tchyně nestahovala a na 3leté prohlídce to museli chudáčkovi strhávat :(. Co nechápu, že tchyně už má 2 dospělý kluky, tak by snad mohla už vědět jak na to :/

  • tak naše zkušenost: nám dr. říkala kolem pů roku že nenásilně pomaličku se pokoušet přetahovat.....tak se to nenásilně dělala s myšlenkou že to dělám správně atp ( nikdy sem to u dítěte nedělala ) samozdřejmě že sem to dělala blbě - tedy vlastně skoro vůbec. v roce ( nebo v roce a půl teď už nevim )na preventivce se to dr. nějak nezdálo ( doktorka je to jinak super ), že mu to nejde přetáhnout vůbec, sama mu to nedělala, tak nás poslala na dětskou urologii ( no já stresy že mu to bude násilím dělat, nebo obřízka.......) dal nám mast - s kortikoidy ( flucinar )- mazali sme tuším 2x denně 5 týdnů. Mně se nějak efekt nezdál, ale když sme pak k tomu urologovi po těch 5-ti týdnech šli, tak říkal že super ( ze začátku než sme aplikovali mast, tak ve zrpávě bylo - že to to snad vypadá na fimozu - i jizvičky tam měl - přitom jsem to nikdy násilně nepřetahovala, ale asi jak si s tím sám hrál, tak mu to popraskalo - pomohl heřmánek )no a teď nás šeká kontrola v červnu ( po roce )a já už se děsím, bo mu to stále nejde i když zlepšení - patrné - je znát. No tak uvidíme no..obávám se že mu to trochu uvoní tou "lžičkou" což bude asi masakr. Já se to malému snažím přetahovat po každé koueli, ale mám strach udělat to s větším násilím ( sám dr. říkal, že když vzniknou prasklinky není to dobré, ale přitom doporučil, že jistá míra síly se prostě použít musí ), ale já ten gruf v té ruce prostě nemám, mám strach že mu to pak nepude zpátky a taky ho to i bolí, když mu to dělám, tak nevim no......doktor beztak udělá šup šup a pude to, ale mně to nejde. Jinak mi řekl, že celá předkožky by měla jít přetáhnout kolem cca 6-7 let.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist