kdy dávat na nočník

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54307 7.11.2011 9:58

ahoj maminky, dceři jsou 2 roky. Tak jsem si říkala, že začnu dávat na nočník, trpělivě jaem vysvětlila, že nyní bude bez plínek ( myslím, že kýve , ale nechápe:-) a snažíme se, ale nechci na ní tlačit. je listopadová a tedy nevím zda raději nepočkat na jaro

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nečekejte na jaro, začněte hned.

  • lulatko7.11.2011 10:16

    Vzhledem k věku bych to viděla jako čím dřív, tím líp.

  • určitě už neotálet a trpělivě ji vysazovat na nočník, osobně bych začala mnohem dříve, ale to je věc každé maminy

  • Taky bych začala už dříve, takže nečekat.

  • Ahoj ,Moje děti chodili v roce a půl.Začala bych teda co nejdříve,.Sice každé dítko je jiné a musí mu to v hlavince dozrát,ale zkoušet to můžete pořád.Jednou se zadaří a bude šikovná.Můj synek nechtěl nikdy čůrat v sedě .I na nočník chodil na stojáka.Maminka vždy podržela nočník.No a pak chodil na záchod.Oba velice rychle přešli z nočníku na záchod.Bavilo je splachovat.:-) Najdeš fígl jak na ní...Hodně štěstí.

  • Malého jsem začala dávat na nočník v 15 měsících na radu dětské lékařky. První měsíce naprosto nechápal, co po něm chci. Cca ve 20 měsících začal čůrat do nočníku sám, když byl od pasu dolu nahý. Měl nočník neustále k dispozici. Přesně ve 24 měsících si začal říkat, že chce čůrat i když byl oblečený. Teď mu je 25 měsíců a jsme celý den bez plen, i venku. Na jaro bych také nečekala. Dcera nejdříve musí pochopit, co po ní chceš. Myslím si, že když jí budeš jen říkat, že teď bude bez plen, asi to nepochopí. Vysazuj ji v pravidelných intervalech na nočník nebo přímo na toaletu /malý už čůrá přímo do záchodu, má to malé sedátko/. Musíš se jí i neustále ptát, zda nechce čůrat. Malého se zeptám, zda chce čůrat, řekne že ne a za chvíli se počůrá. Stane se mu to, když je něčím hodně zaujatý. Hodně štěstí, není to sranda.

  • Ahojky,my malou dávali taky ve dvou letech,začněte co nejdříve.Měli jsme teda boj ale zvládlo se jí naučit :-) nechtěla se do nočníku vykadit a vyžadovala plínu nebo koupit sedátko na wc a stoličku pod nohy.

  • syn bude mít rok a nemá vůbec žádný problém s chozením na nočník. Má nočník, co ho při úspěchu odmění melodií a dostane vždy velikou pochvalu ještě i od nás, takže z toho žádné trauma nemá a nikdy neměl. Začali jsme s tím, jak se naučil sám sedět. Hned napoprvé pochopil, co se po něm chce.
    Začni dítě vysazovat v době, kdy víš, že by mělo něco udělat-po spaní, po jídle, zbytek časem vychytáš.

  • Ahojky,já mám taky listopadovou dcerku a zatím s ní bojujeme.Na nočník nechce,manžel ji sprchuje studenou vodou když se pokadí,nesvedem s ní nic.Po obědě nechce chodit spát,ale radši jde do postýlky než by seděla na nočníku.Nezabíraj ani hezké kalhotky ani příklad bratrance.Máme to o to horší,že máme čtyřměsíčního prcka.Asi k tomu musí dojít sama.Zkoušela jsem ji nechat chodit bez pleny,vysvětlila jsem jí,že mi musí říct a výsledek byl,že se třikrát za půl hodiny počůrala.Kamarádka mi říkala,že ve dvou a čtvrt roce se to naučí za tři dny,ale když vidím malou,silně o tom pochybuju.

  • moje znama davala dceru uz v pul roku na nocnik privazavala ji plenkou k postylce a mala si tak rychle zvykla a naucila se takze plinky uz skoro vubec nepotrebuje jen prevazne na noc.Toto ji poradila jeji babicka a vaplatilo se to takze si myslim ze uz je na caseaby jsi ji to take naucila

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist