kam ulozit penize??

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36714 27.8.2011 14:55

Holky máte nejaky tip kam ulozit penize? Mam doma v obalce penizky a nejradeji bych je nekam dala. Jenze nevim kam. Prvne jsem chtela doplatit hypoteku,ale to nemuzu aby nikdo nevedel ze mam tolik penez. Pak mam dalsi stavebko,ale tam to nechci davat obcas mi otec kontroluje postu (mam u nich jen trvale bydliste a postu vyzvedavam jednou za mesic) a prehlasovat budu az na konci roku. Za chvili tu bude mimisek,ale tomu pry bude sporit tatka a ja se nemam starat. Vsude napr CSOB jsem se ptala a tam to dam na pet let s urokem 2% a to se ani nevyplati. Máte nejake tipy??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co nějaký spořící účet? Já mám ING konto a jsem spokojená. Nebo investuj do fondu.

  • Já investovala do zlata u KB. Nejsou s tím starosti a ještě vydělám :-)

  • Ja bych to zkusila pres nezavisleho financniho poradce, at Ti poradi, co je pro Tebe nejvyhodnejsi, nic za to neplatis a ten clovek Ti zjisti info o vice bankach a Ty se pak budes moct sama rozhodnout, co je pro Tebe nejlepsi.

  • Verousek8927.8.2011 15:11

    Tak buď si můžeš vzít spořící účet, ale tam záleží jak velkou máš částku peněz, protože spořící účet je na to, že tam budeš postupně vkládat peníze (spořit) a můžeš si je i vybírat, ale je to omezeno, jak velkou částku tam můžeš vložit. Nebo termínovaný vklad (to je to, co ti nabízeli v ČSOB). Vložíš tam větší částku peněz na určité období za určitým úrokem. Ale dá se to vložit i na období kratší než 5 let.

  • můžeš zkusit termínovaný vklad, tam dáš jednorázově peníze na určitou dobu. buďto lze udělat jednorázový na třeba 1 rok a po roce to vybrat, nebo může být opakovaný a tam to před vypršením lhůty můžeš vybrat nebo to necháš ležet další rok (termíny vkladu jsou různé a odvíjí se od nich i úrok) - pravděpodobně něco takového ti nabízeli v ČSOB, nebo ty fondy - tam se počítá spíš dlouhodobým vložením financí (aspoň 5 let by bylo vhodné) a tam ty úroky můžou být v závistlosti na variantě (podle míry rizika) až 8 procent za celé období (jeden rok to třeba může být jen 5, druhej 9, a za ty dva roky b ybyl průměr 7 procent)

  • mit dneska penize se moc nevyplati, ptz meny jsou dost nestabilni. Investice do drahych kovu (zlato, stribro) je fajn ale pak je otazka kde to skladovat. Prodavaji to dneska normalni zlatnici pod nazvem investicni zlato. jinak zalezi hodne na tom kolik penez to je a jak moc je potrebujes mit dostupne. Lepsi je to nejak rozlozit, cast na sporici ucet a cast investovat do rizikovejsich produktu na delsi dobu a cast treba do toho zlata. Jestli chces nejakou konkretnejsi radu, tak mi napis vzkaz, a muzem se o tom pobavit, delala jsem nezavisleho financniho poradce, takze o tom neco trochu vim.

  • Mam moznost investovat v USA do soukromych hypotecnich listu. Vynos se pohybuje od 6% do 12% p. a. Minimalni investice je $25 maximalni neomezena. Delka investice je od 3 do 6 let nebo i vice pri reinvestovani. Predcasne lze penize vybrat pouze takto:

    1) pravidelny vyber vynosu (pripisuje se mesicne)
    2) odprodej hypotek na secundarnim trhu pred dobou splatnosti, ale s rizikem castecne ztraty za predcasny prodej (vetsinou vsak jde pouze o ztratu zisku, nikoliv jistiny).

    Pro blizsi informaci mi muzete napsat na markpoko(at)yahoo dot com

  • Existuje mnoho způsobů a je prakticky jen na vás, jaký si zvolíte... Dopředu určitě doporučuji si pročíst nějaké články třeba zde na tomto webu - http://investice.cz , kde se píše o různých investicích a tam tak můžete zjistit, co by vám dávalo větší a co zase menší smysl :) Mějte se krásně a investujte s rozumem!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist