kam a jak investovat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #313126 9.7.2021 11:35

Prosím o radu kam se dnes vyplatí investovat. Mám na běžném účtu úspory. Něco vložím do vzdělání a zbytek chci investovat někam , kde je dobré zhodnocení. Vyplatí se stavební spoření... chceme za čas rekonstruovat starý dům. Nebo jsou lepší v bance investiční fondy. Pak jaký? Odvážný, nebo mírný? Asi hrozí riziko, že o vše přijdu. Akcie nelze nekupovat přímo. Možná investiční zlato. Ale nemám absolutně zkušenost s investicemi. Budu ráda za každou radu, nebo názor.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy9.7.2021 12:28

    Záleží jak vysoká by ta investice byla. V nynější době je nejlepší investovat do nemovitostí, tam se peníze jen zhodnocují, ale vy předpokládám mluvíte o nižší částce. Já investuji do různých fondů prostřednictvím společnosti CONSEQ, vše jde přes mou finanční poradkyni. Přítel investuje do kryptoměn. Je to mnohem rizikovější, ale také už si přišel na dost velké peníze. Myslím, že pro normálního smrtelníka, jako jsem třeba já :-D ,jsou tyhle transakce nemožné provádět bez zprostředkovatele - jak už jsem psala, přes finanční poradkyni.

  • PetraCernin16.7.2021 17:52

    Je to dost těžké, všechny investice jsou velmi přehřáté - nadhodnocené. Ale pořád to funguje :) Já mám raději akcie (více o nich třeba zde https://lundea.com/cs/investice/akcie/). Ideálně přes kupovat ETF, což jsou defacto všechny společnosti na trhu a tím se snižuje riziko. V Česku to dělá třeba Portu nebo Fondee.

  • JanaTepla25.9.2021 8:39

    ,Já se v investování řídím tím, že jakmile se naskytne nějaká investiční příležitost, jako je zde: https://www.premiot.cz/2021/04/27/investicni-prilezitosti/ tak ji hned využiju. Dnešní svět se hrozně rychle mění a člověk musí reagovat více ,,agresivněji". Nemůže furt čekat, musí dělat akce a ty se v investicích vyplatí :) ;-)

  • koliaska10529.3.2022 17:11

    No, v dnešní době mají podle mě velký smysl i různé investiční kovy. Asi každého jako první napadne zlato, ale existují i jiné drahé kovy, které si drží svou hodnotu, například platina nebo palladium, viz https://zlataky.cz/ostatni-investicni-kovy Právě ta platina mě teď hodně láká a říkám si jestli by nestálo za to do ní uložit své úspory.

  • novaklen134.8.2022 14:15

    No, jak tu někdo zmiňoval, dneska má určitě smysl investovat do nějakých drahých kovů. Buď slitky, mince nebo vlastně klidně i zlaté šperky. Ty často taky pěkně nabývají na hodnotě. Já jsem si takto nedávno koupila jedny takové zlaté náušnice z https://www.antikart.cz/ Byly pěkně drahé, ale to je tím jak jsou staré. A myslím si, že časem se bude jejich hodnota jen zvyšovat.

  • esternovakova197018.12.2022 8:15

    Musím se přiznat že já jsem začala investovat až ve svých 27 letech a pravda nejsem na to v tak pozdním věku už hrdá. Znala jsem plno lidí už na střední i vysoké škole, kteří měli v oblibě ty fajn appky a jeli to už třeba od svých 17 let. Docela mě překvapila i investice přes tu https://www.mycoiner.cz krypto směnárnu.

  • MagdaRadilka84.8.2023 21:28

    Záleží, jak velká ta úspora je. Samozřejmě čím víc investuješ, tím větší je zisk. My jsme měli několik set tisíc, takže jsme si vybrali p2p půjčky investice u julu.cz/investment-offer/ a už se nám peníze pěkně zhodnocují :-) . Půjčovat lidem přes nějakou společnost je podle mě jedna z nejjistějších investic :-) .

  • ivetkaprochazkova22.9.2023 23:14

    Kdybyste se náhodou do této diskuze ještě někdo v září podíval, tak by nám opravdu dostatečně stačilo vědět které nástroje jako třeba P2P půjčky jsou v dnešním světě k dispozici. Nechceme si hned něco pořizovat, ale mít přehled.

  • esternovakova197018.10.2023 12:56

    Jakmile se jednou dostanete do nějaké sitauce kdy budete mít mnohem více peněz na to abyste mohli investovat, pak dosáhnete něčeho, co většina lidí na světě ani nezná. Je to jednoduché, člověk se jen musí otevřít těm příležitostem. Pak je to všechno jednodušší, jakmile budete přijímat, budete nakročeni do budoucna.

  • Kamilka3321.1. 14:56

    Dobrý den, chápu, že hledáte způsob, jak nejlépe zhodnotit své úspory a investovat je chytře. Každá možnost má své výhody a nevýhody, a záleží na vašich finančních cílech. Pokud plánujete rekonstruovat starý dům, stavební spoření může být dobrým způsobem, jak si na to našetřit. Investiční fondy jsou taky solidní volbou, pokud hledáte dlouhodobé zhodnocení. Já jsem si koupila činžovní dům a ten mi zajišťuje pravidelný příjem. Abych se nemusela o něj starat sama, tak jsem si na internetových stránkách https://www.hcreality.cz/ objednala správu nemovitostí. Hodně štěstí s vašimi investicemi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist