jiné trvalé bydlistě matka, dite, otec

Otázku položila: Anonymní uživatelka #261151 10.9.2019 6:29

Ahoj chtěla jsem se zeptat když budu mít jiné trvale bydliste nez muj syn, jestli jsem nějak z nevyhodněna ? jestli jeho otec má nějaké vetší pravomoce. ( rozešli jsme se a syna si tyden a tyden stridáme. Má 4 roky.) rešít tuhle situaci soudně? nebo se radši domluvit když to pujde? dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • piprdka10.9.2019 7:26

    To si nemyslím.. kdyby ses chtěla odstěhovat na druhý konec republiky i s klukem, potřebuješ souhlas otce, stejně jako by ho potřeboval on.. jakékoliv "důležité věci" v životě dítěte budou vyžadovat souhlas druhého (změna bydliště, školy...) nevím, na co by to mohlo mít vliv.. leda na určení místní příslušnosti úřadů v případě nějakých problémů (OSPOD, soud etc.)

  • Můj přítel má s bývalou ženou děti rozdělené, takže 2 mají trvalé bydliště s ním a dvě zase s matkou, střídavá péče po týdnu všechny děti společně. Trvalé bydliště nemá žádné extra výhody a nevýhody, akorát při vyřizování na některých úřadech bude muset buď být on, nebo ty budeš muset mít jeho podpis, že můžeš něco měnit. Ale jestli se spolu dokážete normálně domluvit, tak to ničemu nevadí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist