jídlo na kousání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48431 20.4.2012 20:20

Ahoj holky,od kdy jste dávaly dětem něco kousat,třeba banán?Malému je skoro 10m,dáváme mu křupky,zkusili jsme i chleba,ale tím se dávil.Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já mám pocit, že v 10m už kousala a polykala všechno.... chleba taky špatně snášela, mnohem lepší byl rohlík, tím se nikdy nedávila, chlebem vcelku často.. jinak nakládané okurky - asi od 4m nejoblíbenější věc ;)

  • Ahoj, my už taky koušem hodně věcí. Křupky, banán nemačkáme, dávám rovnou do pusinky. Když jí dám chleba, tak taky ukousne a teď jsem začala dávat rohlík, ale když si ukousne větší kus, tak se dáví.. Záleží taky, jestli má prcek aspoň přední zuby, ale už asi jo, že? Jinak chleba dávám na vojáčky. Hezky se jí to bere a strká do pusiny.

  • V 10m by dítě už mělo být schopno ukousat téměř vše. My dávali banán vcelku už od 7m, chleba nakrájený na kostičky si sám bere od 9m. Oloupanou čtvrtku jablíčka si sám kouše od 9m. Jinak v jídle by už dávno měly být kousky, které ho donutí kousat, ne? přece mu stravu už nemixuješ?

  • syn má taky 10 měsíců a už si poradí i s jablkem. dávám mu kůrky od chleba asi od 8.měsíce, má 6. zubů, ale myslím že na tom tak nezáleží. Banán taky v pohodě ukusuje už aspoň měsíc, ten je nejlepší že je měkkěj, tak má rád hrušky, tak jsou celkem měkké, piškoty na kousky dostává taky třeba rozmočený trochu v přesnídávce, to bylo jedno z prvních kousků co jsem mu dávala, aby se to naučil.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist