jaký na to máte názor maminy? ( sterilizátor,monitor dechu)

Otázku položila: petulinkaa13 30.12.2012 17:27

Holky co si myslíte o monitoru dechu a sterilizátoru? já osobne si myslim,že to jsou nepotřebny veci a jen tahani penez z mamin( pokud neberu ze treba mimco ma problemy dychanim ci tak) a nemluve o sterilizovani,které je tak snadne i bez toho moderniho zpusobu? :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím,že jsou to moderní věci a dá se určitě bez nich žit.Je to taky jak píšeš tahání peněz z mamin každá chce pro svoje mimčo udělat to nejlepší a poskytnout mu cokoliv a samosebou se najde i taková která mně vše včetně sterilizátoru,monitoru dechu.Ten monitor bych kupovala kdyby mimču zjistili po porodu srdeční vadu,nebo by bylo předčasně narozené.A sterilizovat lahvičky se dá jednoduše jak říkáš :-) jedno ani druhý nemáme a žijem

  • Jacuzzinka30.12.2012 19:34

    Měli jsme obojí. Monitor dechu jsem na prcky používala třičtvrtě roku, výborná věc, mohu jen doporučit. Sterilizátor používám do dnes. Záleží na tobě.

  • maxice31.12.2012 10:46

    tak já monitor dechu také mám a plně ho používám, hlavně v noci jsme s ním spokojená,jsem klidnější už jen pro to, že když si malej v noci po kojení neodříhne, tak ho v klidu položím do postýlky a vím,že kdyby nááááhodou si ublinknul a začal se dusit,tak vím, že mi to monitor nahlásí... už jsem si na něj opravdu zvykla...

  • já monitor dechu mám a jsem za něj ráda, určitě na tom mimčo bude zezačátku spát tak jako první prcek, kterej se nakonec definitivně ubytoval v naší posteli, takže uvidíme jak dlouho to vydržím s druhým k němu vstávat. sterilizátor je podle mého názoru úplně zbytečný když kojíš, takže bych ho pořizovala až pokud bych nekojila.

  • Monitor dechu jsem měla na měsíc půjčený z kojeňáku, jen než si zvyknu a abych byla klidnější. Ale většinou jsme ho zapomněli vypínat a taky jsme měli z nějakého důvodu 2 falešné poplachy a to jsme vystartovali z postele oba jak kulový blesk a malá přitom spinkala jak andílek. Pak jsme ho vrátili a jsem ještě klidnější :-) Sterilizátor mi přijde jako zbytečnost, pokud nesterilizuješ denně několik věcí. Na to občasné vyvaření stačí obyčejný hrnec na sporáku jako za naších mladých let.

  • A.t.i31.12.2012 10:33

    Sterilizátor jsem neměla. Syna jsem nemohla kojit, tak by se možná hodil, ale v té době jsme neměli vlastní mikrovlnku a ten normální mi přišel zbytečně drahý. Možná u dalšího pořídím, ale nevím. Určitě bych ho nepořizovala dopředu. Pokud budeš kojit normálně, tak bys ho ani pořádně nevyužila a zbytečně vyhozené peníze.
    A co se týče monitoru dechu, tak jsem si myslela, že je to zbytečná věc. Ale nakonec jsem byla ráda, že ho mám. V porodnici jsme je neměli a já se vůbec nevyspala. Syn sice spal ukázkově, ale já se co 5 minut budila, abych ho zkontrolovala, jestli dýchá a je v pořádku. To stejně bylo i doma a já už byla vyřízená. Pak jsem jej dostala od mých prarodičů a já najednou byla klidnější. Sice jsem ho nikdy nepotřebovala, že by mne zkutečně upozornil na nějaký problém, ale já už jsem mohla spát, protože mi syna hlídalo něco jiného.:-)

  • duramura1.1.2013 19:23

    ja sem pro monitor - pro klidnejsi spani :-) nekolikrat nam spustil, a nechci moc spekulovat, zda slo o falesny poplach, nebo sme necemu unikli...
    sterilizator - asi pokud nekojis, tak je to pohodlnejsi, ja do pul roka kojila, pak sem musela odstavit a lahvicky obcas vyvarila v hrnci, ale ani v prvnim pripade bych nekupovala

    a samozrejme, ze se daj odchovat deti bez obou ;-) ale to i bez ostatnich vymozenosti typu postylka, plenky, kocarek....a zit se da i treba bez lednicky, sporaku, mikrovlnky, zejo :-p

  • Zbytečnosti, nikdy jsem neměla ani jedno a ani ted to kupovat nebudu

  • Ahojda, monitor dechu mám pučený od bratránka, myslím si že je to dobrá věc,protože v noci budeš klidněji spát. Budu ho používat 5 měsíců- pak ho musím vrátit (čekají taky mimčo). Sterilizátor ještě nemám,ale uvažovala jsem o tom do mikrovlné trouby- myslím,že by měl stačit. Kupovat ho budu až kdybych nemohla kojit. Doufám,že kojit budu a nebudeme ho potřebovat.

  • monitor dechu sem nechtěla, nakonec ho máme protože ho tchýně viděla v porodnici a že si ho musíme pořídit. moc ho ani nezapínám 8-. protože se mi pak hlavně v noci stávalo, že sem malýho vzala a zapomněla vypnout (njn, člověk je rozespalej a nemyslí mu to) a tím pádem začal řvát na celé kolo. a oddělávej přisáté mimčo od prsu :(
    sterilizátor sem koupila do mikrovlnky (ale podobně dobře prý poslouží i pařák na knedlíky do mikrovlnky) a sem za něj ráda. na lahvičky a dudlíky je super. je to tak rychlejší a na věcech nezůstávají kapky z vodního kamene a v dudlíkách voda (vymačkávat pak vodu z čerstve vyvařených dudlíku a ohmatávat je se mi teda moc nechtělo). využívám ho nejen na flaštičky na pití, ale třeba když odstříkávám mlíko, tak aby bylo do čistého (odstříkané mlíčko se hodí - dám do mrazáku a je pro případ nutnosti třeba hlídání babičkou. je to lepší než používat nárazově UM).

  • podle me to jsou naproste zbytecnosti.... nemela jsem nic z toho a nehodlam ani porizovat... a ze budes s monitorem dechu klidneji spat??? no teda nevim, asi to je individualni, ale pro me noci ve spitale, kde byl monitor dechu povinny, byly silene a furt jsem se podvedome budila a kontorlovala, jestli to pitome svetylko blika zelene. az doma jsem se konecne poradne vyspala bez zbytecneho buzeni... a nechci to v baraku videt! :D a pevne verim, ze nikoho nenapadne nam to k druhemu ditku poridit ;)

  • Moje maminka to s náma zvládla i bez těchto vymožeností a jsme ok a zdraví. :-)

  • Také jsem nikdy neměla ani jedno a to ani když mi kojení u prostředního dítěte nevyšlo..navíc děti stejně spaly nejvíce u mě v posteli..Cítila jsem se i lépe, když jsem je měla u sebe. Kdybych bývala měla monitor, atk by mě to bývalo asi dost rozpolcovalo, takhle jsem mohla jednat tak, jak mě vedla má přirozenost a nenutit spát dítě tam, kde to ani jednomu z nás nevyhovuje. Údajně monitor dechu stejně nezabrání syndromu náhlého úmrtí, podchytí jen spánkové apnoe, což ale nikde není psáno, že by se dítě nenadechlo i bez toho-záleží samozřejmě na více okolnostech.

  • Martasek8931.12.2012 11:24

    Oboje je pro mě zbytečnost. sterilizátor vymění vyvařování a monitor dechu je sice dobrá věc, ale pro mě spíše uřvaný krám. Takže se obejdu bez obojího :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist