jaký jste mely porod? anketka :-)

Otázku položila: petulinkaa13 23.1.2013 17:36

Jeikož se porod blíží a blíží,ráda bych vědela jak to bylo u vas? jestli u vas začal prasknutím vody či kontrakcemi? prý je lepsi,když porod zacne kontrakcemi a jinak co se týče kontrkací,jak by jste je popsaly? spíš mi jde o to,jestli to je tlak a je citit jak jde mimco níž a nebo je to spíš křečovitá bolest jako před MS??? tak abych poznala,jestli to je opravdu ,,ono" :-D:-D a pocitaji se od začátku do začátku že? a mela by trvat alespon minutu...to už taknejak vim :-) díky všem :-)

Holky vsem moc dekuju,je pekny si přečíst jak jste prožily ten NEJ den :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • u mě kontrakcema :) bolest kterou jen tak nezaspíš, ale nic šíleného. Já bych to přirovnala bolesti při průjmu, prostě křeče v břiše :)

  • Já jsem měla porod vyvolávaný, kontrakce začaly hned po 4 minutách a byly to křeče v podbřišku. Brzy jsem pochopila, že kdyby mi porod neurychlili, zřejmě bych to všechno cítila prožila uplně jinak, malému se ven ještě nechtělo, ale tableta zabrala, on přesto dolů nesestupoval, takže jsem ho nakonec nemohla vytlačit a museli ho vytáhnout VEXem. Kontrakce určitě poznáš. Mě pobolíval podbřišek a pořád jsem si říkala jestli je to ono, jestli se bude něco dít. Než mi dali tabletu byla jako před MS - pořád, ale pak jsem jednoznačně poznala, kdy bolest skončí a začne, tak to byla kontrakce.

  • První porod začal kontrakcemi, vodu mi praskli až v porodnici na urychlení porodu spolu s kapačkou oxytocinu. Celý porod od 1. kontrakcí trval 9 hodin.
    Druhý porod mi vyvolali. Po zavedení tablety nastoupily kontrakce, o hodinu později mi praskla voda a za další 2 hodiny byla dcera na světě. Takže celý porod trval 3 hodiny.
    Jinak kontrakce jsem vnímala asi jako křeče.

  • Mě začal pravidelnýma kontrakcema po 10minutách, a takhle to trvalo celej den a k ránu mi začly vystřelovattakové křeče do třísel.. jinak mě nebolelo nic. Prostě mi ztvrdlo bříško, vyjela křeč do třísel a v druhý době jsem necítila už žádnou bolest krom proříznutí hlavičky(bez poranění)..
    Porod byl bez medikace, do vody a trval od prvnho stahu 28hodin, ale to tempo bylo pro mě akorát..

  • courage23.1.2013 18:33

    Mne zacal prujmem a krecema do bricha. Nejdriv jsem si myslela, ze jsem neco spatnyho snedla, ale pak kdyz byly ty krece pravidelny po trech minutach a k tomu jsem si pricetla, ze jsem byla 40tt+2, tak mi to doslo. V jednu hodinu po pulnoci jsme dorazili do porodnice a ve ctyri uz mi doktorka sesivala nastrih...

  • po půlnoci jsem měla velice podivné a nepravidelné kontrakce, tak to bylo až někdy do 11 hodin dopoledne, volala jsem do porodky, řekli ať přijedu, natočili ozvy a sami nevěděli, co to má být a zda se to zklidní nebo se porod rozjede. Dali mě na hekárnu, já se postupně úplně otevřela, při tom otvírání mi praskla voda, ale malého se ani po skákání na balonu nepodařilo přimět k sestoupení do porodních cest a k přirozenému porodu. Celá vyřízená a vyčerpaná jsem šla v půl deváté na sál na akutního císaře. Po 21. hodině byl malý venku. Nakonec mi říkali, že prcek byl nečekaně velký (odhad mi předem nikdo nedělal, jen se koukli na velikost břicha), měl na dvakrát obmotanou šňůru kolem krku a byl zablokovaný čelem, takže se dál posunout ani nemohl.

  • Oba porody mi začaly odchodem hlenové zátky.Měla jsem slabší kontrakce,spíše takový větší tlak smíšený s MS bolestma.Postupně se přidaly bolesti v křížích.Trvalo hodně hodin,než jsem se otevřela k porodu,přezto že jsem si vyprosila kapáky na urychlení.Kontrakce začaly být silnější a pravidelnější...

  • A.t.i23.1.2013 19:31

    U mne to bylo asi takto. Ve 13:00 jsem jela na pravidelnou kontrolu na monitor. Podle toho jsem měla pravidelné kontrakce po 5 minutách a moc se divili, že nic necítím. Vzali mne na prohlídku s tím, že se vůbec neotvírám, takže planý poplach a objednali mne za další 3 dny. Kolem 16:00 jsem kontrakce začala cítit. Nic hrozného, jen takový zvláštní pocit v břiše. A šlo mi to vždy do nohou, které mi brněly. Kontrakce trvali zhruba 30 s a opakovali se asi po 4 minutách. Vzhledem k tomu, že jsem měla ten den termín porodu, tak bylo jasné, že to asi nebude planý poplach. Zavolala jsem do porodnice, jestli opravdu máme už vyrazit a asi v 20:00 jsem byla tam. Jenže jsem se pořád moc neotvírala, jen 3 cm. Sice už šlo skutečně o porod, ale bylo mi řečeno, že nejdřív až ráno, ale že si mne tam nechají, ať pořád nemusím jezdit sem a tam. Postupně se kontrakce zhoršovali a bolelo to celkem dost. Pomáhala mi na to horká sprcha, ale v okamžiku, kdy jsem ze sprchy vylezla, tak to bylo ještě horší. Dostala jsem injekci, abych se lépe otevírala, ale šlo to jen na 8 cm a bylo mi řečeno, že minimum je 10. Asi v 23:00 mi praskla voda. Najednou se začali sbíhat doktoři a šlo se na to. Sestra mi skákala po břiše, byla jsem roztažená háky, dva doktoři ve mně. Pak to stopli a na sál, synovi přestávalo bít srdíčko, tak musel okamžitě ven císařem. A ve 23:45 byl syn naprosto v pořádku na světě.
    Za pár dnů to budou už 4 roky. A rozhodně si to do detailů nepamatuji proto, že by to bylo tak hrozné, ale protože to bylo to nejúžasnějí, co mne v životě potkalo. Až budeš mít malou v náručí, tak už si na nějaké útrapy před tím ani nevzpomeneš.:-)

  • Martasek8923.1.2013 20:14

    Mně začal kontrakcemi o půlnoci. Bylo to jako bolest při MS, prostě tlak v břiše. Vzbudilo mě to, tak jsem šla na WC, lehla a zase. Tak jsem zjistila, že se to opakuje co 10 minut. Manžel měl noční, tak jsem ho zatím nikam nehnala. Ten den jsem měla jet na 8h na kontrolu do porodky, tak mi psal manža z práce, že mě tam hodí kolega, tak jsem mu psala, že už je to tu, že by stejně přijet musel :D Kolem 6:30 dojeli, ještě jsem ho v klidu poslala do sprchy a jeli jsme na těch 8 :D Tam jsem říkala, že mám kontrakce, monitor je taky ukázal, tak jen sestřička podotkla, že jsem měla jít rovnou na příjem :) Sepsaly se papíry, šla jsem tak na 15 minut do sprchy, došel manžel, šla jsem na sál, už se myslelo, že mi píchnou plodovku, ale najednou to puklo, došel personál a v 11:08 byla malá venku :) Takže celkem to trvalo kolem 11h, ale šlo to fakt rychle, na sále jsem byla všehovšudy tak hodinu :D

  • Absolutne nejkrasnejsi zazitek v zivote! 10. den prenaseni jsem sla na vyvolani. Pred pulnoci mi dali jednu tabletu, ta nezabrala, tak mi ve 4 rano dali dalsi. Po te uz jsem zacala citit kontrakce, nic hrozneho, ale uz jsem rekla manzelovi, ze dal spat nebudem (lezel vedel me na rozkladaci posteli a pochrupkaval:))). Nekdy kolem 8 mi prinesli snidani, poradne jsem se nadlabla, protoze jsem fakt mela priserny hlad, no ale asi za hodinu uz se mi z kontrakci delalo tak spatne, ze snidane letela zase ven. Jinak kontrakce vyvolaly prujem, takze jsem porad litala na zachod (tady se nedava klystyr a ja prisla na to, ze fakt ani neni potreba), no a bolest se zhorsovala. Nastesti byl muj manzel celou dobu u me, tak jsme se sli ven projit, ja to rozdychavala, delala jsem ruzny cviky, skakala na balonu... Zhruba po 8 a pul hodinach mi rekli, ze jsem na 6 cm. Ja si rekla, ze to je super, ze budu moct dostat epidural. Jenze mi bylo dost drsne oznameno, ze anesteziolog musi k operaci a zadny epidural nebude. To jsem se jim tam malem zhroutila, protoze jsem si nedokazala predstavit, ze to bude jeste hodiny takhle pokracovat. No, ale najedou, asi za pul hodiny na to, jsem uz byla otevrela o ty zbyvajici 4 cm na tech deset a slo se rodit. Ty tlacici kontrakce pro me byly jako vysvobozeni. Mela jsem pocit, ze cim vic jsem tlacila, tim vic ty kontrakce slably, takze jsem mohla sama proti nim neco delat. Kdyz uz byla hlavicka venku, tak se maly zasekl a musel prijit doktor. Ten mi zacvicil s nohama a nas broucek byl na svete. Dali mi ho na prsa, hned se prisal a takhle mi ho nechali asi tri hodiny, nez pak prisla detska doktorka, ktera ho zkontrolovala... Bylo to narocny, ale absolutne krasny!

  • Já se 23.40 vzbudila s vlhkem mezi nohama(asi 2dcl). Nevěděla jsem jestli to je voda nebo jsem se nakonec třeba nepočůrala. Potom se hodinu neobjevila ani kapka. Ale lehce mi tvrdlo břicho po 4 minutách. Tak jsme nakonec po hodině a půl jeli. Vodu jsme neměli jak dokázat a kontrakce byly pravidelné, ale malé. Asi ve 2 hodiny ráno mi voda praskla. Potom jsem lítala pořád na záchod (čůrání i průjem). V 5 jsem si ještě řekla o klystýr, protože vím, že ta teplá voda uvolňuje a to mi začly okamžitě křížové bolesti jako blázen. V 7 udělali poslední monitor, popustili zbytek vody a šla jsem na sál. V 8:23 jsem už měla malou na břiše :-)

  • V sobotu večer kolem desáté mě začaly mírně bolet záda (u mě ale nic neobvyklýho), tak jsem si chtěla dát horkou vanu a jít spát... po pul hodině lenošení v horké vodě jsem dostala průjem, ale přisuzovala jsem to té maďarské klobáse, kterou jsem baštila večer... kolem půlnoci jsem začla být trošku nervózní a začala přemýšlet, jestli nechce malá na svět... Pro jistotu jsme s manželem vzali tašku a jeli do porodnice, na příjmu kolem půl jedné mi řekli, že tam jsou slabý kontrakce a že si mě tam nechají, to jsem byla otevřená na 2cm. Po tom, co mi udělali klystýr, během 20 minut rovnou na 8cm... Porodní asistentka mi řekla, že to už nebude dlouho trvat, ať jdu do sprchy, že mezitím nachystají porodní box. Po deseti minutách sprchy se tlak už nedal vydržet a šlo se na to... Ve 2:08, na čtyři zatlačení, byla Laurinka na světě. Byl to ten nejúžasnější okamžik na světě

  • takze, v pondeli jsem mela termin porodu a protoze se nic nedelo, tak v patek jsem mela prijet na hospitalizaci a vyvolani porodu. takze jsme se v klidu sbalili a v patek v sest rano vyrazili do porodnice, manzel si vzal volno, protoze nam rikali ze bude to vyvolani ;) obehla jsme vsechna vysetreni, odhad velikosti, kontrola plodovky, zatezovy test a pak se doktori rozhodli, ze jeste vyvolavat nebudou, ze to neni tak akutni a ze se pocka co dal. ale ve spitale si me uz nechali. trikrat denne na monitor, v nedeli zase vysetreni, utz, kontrola plodovky a druhy zatezovy test, na kterem nebyla ani jedna kontrakce :D tak se domluvilo, ze v pondeli rano mi porod vyvolaji. ale presne v pet rano mi sama od sebe praskla voda ;) okamzite prisly kontrakce presne po dvou minutach a tak to bylo po celou dobu otevirani. o nejake bolesti se snad ani nedalo mluvit, chvilemi to bylo krapet neprijemne, ale neobolelo to. nicmene jsem se otevrela jen na 3cm a nepokracovalo to, v 11hod me dali na oxytocin a upozornili me, ze budou kontrakce vyraznejsi, ale ze bych se mela rychleji otevrit. tak aj prirpavena ze to konecne zacne bolet a ono prdlajs :D kontrakce byly tak pohodove, ze jsem u toho spala. kdyz se blizila sestra na kontrolu, tak me manzel probudil, aby to nevypadalo blbe :D ze u porodu spim ;) no v jednu hodinu jsem byla otevrena, ale porad neprichazel pocit na tlaceni, dlouho jsem malou mordovala ven. az to chteli vzdat a zavolali doktora, aby mi malou nejak pomohl vycucnout z porodnich cest, tak mala konecne vyletela ven za pet minut dve :) takze porod od peti do dvou hodin a temer bezbolestny, jen krapet neprijemny ;) ale dlouho jsme cekali na odlouceni placenty, asi tak 15-20 minut a porad nelezla. no a pak siti, asi o pul pate me prevezli na pokoj a dovezli mi malou ;) no a ted jsem treti den po terminu a uz se nemuzu dockat, jak bude probihat druhy porod ;)

  • Mě začaly nepravidelné kontrakce v pátek odpoledne, měla jsem jich pár asi po dvaceti minutách a pak se to uklidnilo. V pátek v noci jsem nějak nemohla spát, bylo mi vzláštně, ale nic mě nebolelo ani mi nebylo špatně, možná se ozývala psychika a celkové nepohodlí s tak velkým břichem :) v sobotu kolem deváté ráno mi opět začly kontrakce, byly někdy po 10, 15 nebo 20 minutách, bolest to byla asi jako bych měla zácpu nebo větry a posunovalo se mi to ve střevech. Celý den nepravidelné, takže jsem pořád nic neřešila. K večeru už byly trochu silnější, ale pořád nic hrozného a měla jsem asi po 10 minutách. Šla jsem spát dost pozdě, nemohla jsem kvůli tomu zabrat a když se podařilo, tak mě vzbudil mobil, zapomněla jsem vypnout zvuky. To bylo o půl 12 v noci. Poté jsem už měla kontrakce zas o něco silnější a už jsem usnout nemohla. Tak jsem si zapisovala jak dlouho trvají a po kolika minutách. Kontrakce trvaly tak minutku až dvě a opakovaly se plus mínus pořád po 10minutách. Kolem druhé ráno už se interval zkrátil, zhruba 6-8 minut mezi kontrakcemi. Pak najednou začaly být ještě trochu silnější(ale pořád to bylo ještě v pohodě) a po pěti minutách. Po hodině těchto pětiminutovek jsem volala manželovi, at přijede z práce,že je čas. Takže jsme vyjeli kolem půl čtvrté ráno. Po cestě do porodnice jsem měla kontrakce po třech minutách a když jsme přijeli tak po minutě. Libovala jsem si, že to jde rychle a bude to rychlý porod. Jen co jsme dojeli do porodky, tak se mi kontrakce zase prodloužily na 15,20minut. Chtěli mě ještě poslat domů,ale ukecala jsem je:) Celé dopoledne byly kontrakce s většími rozestupy a nepravidelné. Tak jsem dostala k obědu trochu polévky. Potom jsem měla větší bolesti, tak jsem se šla ráchat do sprchy, ale pravidelnost bohužel žádná. Otevřená jsem byla pořád stejně jako ráno když mě přijímali. O půl čtvrté odpoledne jsem si nechala prasknout vodu, že prý se to potom lépe rozjede. Bohužel se tedy nestalo. Takže jsem dostala dvakrát oxytocin a konečně jsem se začala trochu otvírat. Kontrakce jsem měla celé odpoledne po minutě nebo dvou a už takové ty silnější. Občas jsem měla pocit, že mi někde vrtá nebo řeže v břiše. Až do večera jsem se povalovala ve vaně, ale nezdálo se mi, že by mi to nějak pomáhalo. Ale když už jsem si ji zaplatila, tak jsem ji aspon využila :) Kolem osmé hodiny už jsem byla otevřená skoro tak jak bylo třeba, tak jsem šla na lehátko. Mezitím přijela jiná maminka s prasklou vodou, tak byla doktroka u ní a u mě byly zatím jen sestřičky. Nejhorší na tom celém bylo, že mě celý den trápily bolesti a ta maminka co přijela kolem osmé měla za hodinu porozené miminko, slyšela jsem jeho pláč a bylo mi do breku, že já ho ještě po takovém trápení nemám. Ale u každého je to holt jinak.. když už jsem se otevřela tak malá nechtěla sestoupit do cest, takže jsem ještě musela trdlit u postele, postávat a chodit, aby trochu spadla :-D Když už to vypadalo trochu líp, tak už jsem si mohla lehnout a začít tlačit. Ještě jsem dostala kyslík, aby měla mimi víc vzduchu, protože už byla dlouho bez plodovky. Sestřičky už pak volali na paní doktorku, jak dlouho ještě bude u té druhé paní, že my už tlačíme, tak mi to přišlo takové vtipné :) Nakonec doktorka přišla tak akorát než vylezla hlavička. A pak už to bylo rychlé. Byla jsem tak vyčerpaná, že jediné co si pamatuju je že mi říkali že když ještě jednou zatlačím, budu mít miminko u sebe, tak jsem do toho dala co to šlo :) Ještě mi sestřička hupla na břicho, to jsem myslela že už nebudu moct nikdy dýchat :-D a malá byla venku,bylo 21:50. Měla úplně fialovou hlavičku a dvakrát omotanou šňůru kolem krku,ale celkově bohudík v pořádku. Dali mi ji na bříško a ten pocit co jsem po té námaze zažila se nedá s ničím srovnat. Bylo to úžasné :) Takže shrnuto: porod od prvních kontrakcí trval lehce přes dva dny, od pravidelných kontrakcí v porodnici asi tak kolem deseti hodin. První týden byl náročný, nechtěla jsem nic nikdy slyšet o dalším miminku a po týdnu už jsem plánovala, že budu mít tři :-D Když jsem hekala v porodnici přišlo mi to to nejhorší co jsem v životě zažila, ale když se na to podívám zpětně, třeba takové bolesti zubů mi přijdou daleko horší a strašnější. Na porodní bolesti zapomeneš v okamžiku kdy miminko držíš v náručí :) I kdybych měla rodit ještě desetkrát a všechny porody by měly být takové jako ten první, jdu to toho klidně zas :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist