jak zvládnout cestu do Chorvatska s batoletem?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19911 29.4.2011 19:51

ahoj v létě se chystáme autem do Chorvatska, malá bude mít necelých 11 měsíců a čím víc se to blíží tím víc se děsím té cesty. Moc v autě nepospí a je pak dost neklidná až uřvaná. Chtěla bych jet v noci, aby to prospala...ale i tak jsem slyšela o nějakých tabletkách na uklidnění, aby cestu přečkala v klidu. Nemáte s tím nějaké zkušenosti? určitě se chci poradit i s pediatrem...ale každá zkušenost nebo rada dobrá.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko29.4.2011 20:13

    Obdivuji všechny, co si troufnou s takhle malým prckem na takovou cestu. Já mám pokaždé hrůzu, když jedeme s malou (teď jí je 9,5M) za rodinou do SR, což jsou v ideálním případě 4 h cesty. Leda fakt cestovat na noc, to by mohla zvládnout, a přes den ji předtím pořádně unavit. :) Ale každé dítě to snáší jinak. Ta naše malá je stejného ražení jako ta Tvoje - v autě spí max. 2 h, pak se dá ještě na cca 45 min nějak zabavit a zbytek už ani nemá smysl se snažit.

  • Já osobně bych s takto malým dítětem nejela takovou dálku nejela, ale to je věc názoru .-) Ale zvlásdnout se to určitě dá, holt vám bude cesta trvat déle - asi budete muset častěji zastavovat - nebude-li spinkat a nebude-li chtít sedět....Ale zeptej se dr. tak ti určitě poradí .-)

  • Tak my jsme byli autem na Sardinii (cesta autem trvala asi 16 hodin a pak noc na trajektu a druhý den zase pár hodin cesty po ostrově), když synovi bylo 19 měsíců a bylo to úplně v pohodě. Byl strašně hodnej až jsem ho obdivovala jak to zvládl (ale taky toho tolik nenaspal) a u moře to taky bylo dobrý. Na sluníčku klidně byl, jen jsem ho častěji mazala, příp. když to šlo ho držela pod slunečníkem. Rozhodně si to tam užil. Pokud bude vše v pohodě, chtěla bych jet příští rok s ještě mladším dítkem než máš ty teď. Jinak jezdíme každý rok buď autem nebo i autobusem a cestu zvládá stále moc dobře (teď už mu je 5let), přesto, že po cestě do školky (asi 10 minut autem) mu bývá špatně. Každopádně bych malé dala na cestu kynedril (na to se ale zeptej doktorky, nevím od kolika je let) to jí uklidní i žaludek a i by po něm mohla spát.

  • naši když jeli do chorvatska s mojí malou ségrou, tak řvala polovinu cesty..auto jinak snáší velmi dobře, miluje dětské písničky, ale i tak řvala, řvala a řvala....když zastavili po cestě na odpočívadle, tak je tak silně objímala, aby jí nedali zpět do auta...máma říkala, že měla pocit, jako by jí vezla někam do ústavu..že to bylo utrpení po psychické stránce, protože jí to pak bylo hrozně líto, že to tak blbě snášela a plakala...takže nevím...

  • donalabuznice21.12.2019 22:00

    Ahoj, taky jsme letos jeli do Chorvatska s naším malým a bylo to naprosto v pohodě. Trošku víc ale dbejte na bezpečnost. Já jsem manžela urgovala například v tom, aby přes https://www.pneuok.cz/ koupil nové pneumatiky a taky zařídil havarijní pojištění. Přecejen když se jede s dítětem tak musí být člověk obezřetnější.

  • Do Chorvatska jezdíme každý rok a z vlastní zkušenosti můžu říct, že docela důležité je to, aby v autě měl člověk hlavně pohodlí. My třeba máme docela malé auto, takže jsme se to rozhodli vyřešit tak, že jsme si na něj dokoupili takový ten střešní box z https://www.filsonstore.cz/stresni-boxy-autoboxy-rakve/letni-autoboxy-stresni-boxy/ do kterého dáváme všechny věci, které s sebou vezeme. Díky tomu je v autě mnohem víc místa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist