jak vymalovat obývák a ložnici?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38154 28.1.2012 15:56

Ahoj, prosim poraď te mi jakou barvou mám vymalovat obývák a ložnici? Vůbec nevim :-(:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028928.1.2012 16:12

    My máme ložnici oranžovou a obývák červený . :)
    Ale líbila by se mi i fialová , jak v ložnici , tak v obýváku . :)

  • Do ložnice bych si dala určitě teplé barvy, ale zase ne křiklavé - nějakou meruňkovou třeba.
    A obývák by se mi líbil do nějaké hnědé barvy + kombinace jiné (třeba zelená, fialová). :-)

  • petulinkaa1328.1.2012 16:43

    ja osobne mam rada teple barvy,takze obyvak mame merunkový a ložnici žlutou a v podstate oranzova (merunka),žlutá,červena obsahuje nas byt v 90% :-)

  • My máme ložnici fialovou a obývák máme jednu stěnu tmavě hnědou jako kakao a ostatní světlé, taková krémová.

  • Verousek8928.1.2012 16:53

    My máme ložnici vymalovou do hnědé (k tomu máme laděno v zelených doplňcích) a v obyváku máme fialovou.

  • My máme obývák oranžový a ložnici fialovou:-)

  • 8 bych obývák volila žlutý, oranžový - to jsou klasické barvy a ložnici podle toho, jako barvu máte oba rádi - sestřenice si teď zařizovala byt a oba mají s manželem rádi fialovou - ložnice je v podstatě jen pro vás.
    Na takové věco jako, že červená je agresivní apod. bych vůbec nehleděla.

  • Tak se přidám i já. Ložnici máme světle modrou... (Celkem nám to vyhovuje, působí trochu chladně na přítele, nemá mco rád teplo v ložnici a já si klidně můžu přes zimu otočit ventilem na radiátoru. Navíc s zataženými žaluziemi je tam celkem tma a můžu tak spát bez problému přes den po noční. =) Obývák budeme snad příští týden malovat na meruňkovou. :-)

  • Ložnici máme hnědo béžovou a obývák máme světle zelený + tapeta na výčnělku kde je krb ...špatně se to popisuje:( My máme s přítelem hodně rádi tapety, takže je místama máme a tapetovala jsem já sama, jde to v pohodě;)
    Moje kamarádka má ložnici červenou, plno lidí by se toho bálo, ale musím říct, že to nepůsobí nijak agresivně a spí se tam dobře;) No a mamka má obývák do růžova, není to typická růžová, nic sladkého a náhodou to vypadá krásně, poradila jí to jedna architektka a musím říct, že je to fakt nádherný:)

  • to záleží na spoustě věcí-styl zařízení, jestli jste panel, nebo domeček, jak světlá je místnost, jaké máš doplňky. Já mám třeba ložnici na sever a tmavou, nábytek světlý dub, takže jsem jako barvu zvolila šampaň a doplňkové barvy jsou světle žlutá a cihlová. Obývák mám na jižní stranu, po předchozích majitelích jsme odkoupili úplně novou sedačku v barvě bordó a "stěnu", dá-li se to tak nazvat mám světlý buk, takže tuto stěnu mám temně rudou-bordó a zbytek obýváku je světle starorůžová, takže vynikne tmavá sedačka na světlé stěně a světlá "stěna" na tmavé. Doplňky jsou v bílo-šedé a stříbrné. Obrazy jsou moderní černobílé, většinou umělecké portréty dětí a na stěně nad sedačkou máme černobílý moderní obraz z Ikei s motivem mostu.

  • Martasek8929.1.2012 21:20

    My máme ložnici fialovou a obyvák mátově zelený :)

  • To já mám v ložnici asi nejradši neutrální barvy nebo nějaké světlé pastelové. Například když jsem si nechala od http://www.pwinterier.cz/ vybavit ložnici, tak mi ji vymalovali takovou světle šedou a vypadalo to naprosto skvěle. :-)

  • Jelikož máme doma dvě malé děti, tak si moc malování s nimi nedokážu představit. Proto jsem se s manželem a dětma odstěhovala ke tchyni na týden a na byt sehnala profesionální firmu http://www.uklidmleziva.cz/malovani.php , která nabízí malování i úklid, takže jsem se vrátila do krásně uklizeného vymalovaného bytu. Dalo se domluvit na rychlé realizaci a bylo to velmi rychle hotové.

  • Já jsem zastáncem bílé, barvy si vynahrazuji dekoracemi, závěsy a dalšími drobnostmi, přijde mi to tak čistější a útulnější. Pokud jde o nábytek, tak mám velmi dobrou zkušenost s obchodem https://www.bevedo.cz/ :-) Určitě doporučuji :-)

  • JanaK2019.3.2022 2:14

    Já jsem ve svém bytě zvolila čistě bílou. Podle mě je to nejlepší volba, protože se s ní dá poté dobře pracovat v interiéru. Při navrhování konečného designu jsem pak měla mnohem volnější ruku. Dbám hodně na detaily, takže se snažím sladit i dekorační polštářky a povlaky. Pokud máte stejný problém mohu doporučit tento obchod: https://www.kvalitex.cz/dekoracni-polstarky-a-povlaky/.

  • JanaK2023.5.2022 4:39

    Podle mě hodně záleží na tom, jak máte obývák sestavený a co vše se v něm nachází. Doporučuji se tedy zaměřit zejména na design a použité barvy v interiéru. Kromě toho z osobní zkušenosti upozorňuji na to, abyste mysleli i do budoucna. My jsme se například rozhodli pro montáž krbových kamen: https://www.rolig.cz/montaz-krbovych-kamen/ a mohu říct, že bílá barva není dobrá volba.

  • JanaK2026.6.2023 16:22

    Osobně mám ráda bílou barvu, ale to je podle vkusu každého. Své rozhodnutí investovat do starožitností z internetových stránek https://www.antikart.cz/ rozhodně nelituji. Starožitné obrazy a hodiny, kterých mám několik, mi skvěle ladí s mým obývacím pokojem, který je vymalovaný bílou barvou. Nábytek máme v naší rodině už po několik generacích a možná proto není divu, že mám ke starým věcem tak kladný vztah.

  • JanaK2026.6.2023 16:23

    Osobně mám ráda bílou barvu, ale to je podle vkusu každého. Své rozhodnutí investovat do starožitností z internetových stránek https://www.antikart.cz/ rozhodně nelituji. Starožitné obrazy a hodiny, kterých mám několik, mi skvěle ladí s mým obývacím pokojem, který je vymalovaný bílou barvou. Nábytek máme v naší rodině už po několik generacích a možná proto není divu, že mám ke starým věcem tak kladný vztah.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist