jak se prihlasit k vire?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #196219 5.3.2016 7:57

Ahoj. Moji rodice jsou neverici. Jen mama je pokrtena ale nejak na to nehraje. Nikdy sme nebyli v kostele, oba jsou ateisti. Ja jsem tak napul, tim ze jsem k tomu nebyla vedena ale cimdal vic o tom premyslim. Chtela bych se nechat pokrtit a taky zkusit jit do kostela ale nejak nevim jak na to a jak zacit atd. Pry pred krtem probiha docela dlouhy proces... nevite kam v praze zajit atd? Dalsi vec ze pritel je verici (ackoliv se o tom moc nebavime a nikdy po me nevyzadoval v tomhle smeru podporu). Ale chceme spolu deti, chceme je vest k vire a myslim ze by bylo dobre to udelat cele oficialni (tj nechat se pokrtit) i vzhledem k pripadnemu snatku. Pritel je katolik... mate nekdo zkusenost jake kroky podniknout?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys5.3.2016 9:10

    Ahoj, nejjednodušší je oslovit kněze a ten ti řekne co a jak. Pro křest je třeba příprava, abys vůbec věděla, čemu daná církev věří a podle toho se taky rozhodneš, jestli chceš takovou víru přijmout. Kněz si také během té doby ověřuje, jestli tvé rozhodnutí je opravdové, kvůli Bohu a ne třeba z praktických důvodů. Každý kněz dělá přípravu různě dlouhou, ale zhruba rok počítej. Ta dlouhá doba je taky kvůli rozpoznání toho, jestli se nejedná o chvilkove vzplanutí, ale jestli jsi stavu ve víře vytrvat.

    Na tvém místě bych využila přítele. Řekni mu, že o křtu uvazujes. Můžete spolu zajít na mši. Pro mě je vždycky lepší jít do cizího prostředí s někým, kdo to tam zná. Přítel ti taky může doporučit vhodného kněze. V Praze je těch možností spousta a určitě tam jsou kněží, kteří se věnují mladým. Co vím, tak si chválí kostel sv. Ignáce.

    Přeji ať nalezneš tu pravou cestu a vytrvas na ní :-)

  • nejlepší bude o tom mluvit s přítelem, a spolu můžete zajít do farnosti v části města, ve které bydíte.
    pro svatbu v kostele ale není nutností, aby jsi byla pokřtěná i ty, stačí jen jeden ze snoubenců a obdobně pro vychování dětí k víře můžete pěkně spolu a pozvolna.
    příprava na křest trvá minimálně rok, mnohdy i 2 roky.

  • Ahoj, najdi si nejbližší kostel a po mši oslov kněze. Všechno ti vysvětlí:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist