jak se naucit nezajimat se o to co si myslí ostatní?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70510 24.10.2012 16:56

Myslím,že to přeháním s tím,co si o me myslí ostatní.Mám malé sebevedomí.Všechno si poradne rozmyslim a premyslim,co si o tom budou ostatní asi myslet.Ani se neoblikam jak chci,vždy zviolím to co je takové neutrální.Čím nikoho neohromím,nepřekvapím... Bojím se v tomhle riskovat a říkám si co si asi pomyslí ostatní a tak se bojím i neco rict,jsem taková tichá myš.Uz me to,ale stve!Nevíte co s tím?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • inthense24.10.2012 18:08

    ahoj,zkus se chovat tak jaka jsi..chovej se prirozene,nos co se libi tobe.na lidi se vykasly a uvidis,ze prirozena se jim budes libit vic.

  • Na základce jsem byla něco podobného, ale vždy mi pomohlo, když jsem si říkala, že všichni okolo jsou jenom lidi, nic víc ani nic míň jako já.. Postupem času jsem se naučila, že je nejlepší se vykašlat na to, co si o tobě lidí myslí a to ve všem. Chceš si nabarvit vlasy na modro? Nabarvi. Chceš si dát něco vyzívavého a extravagantního? Dej. Všem to může být jedno a navíc v dnešní době je to skoro všechno jenom o závisti.. Zvlášť u holek, kluci tohle moc neřeší. Neboj se! Ten kdo o tobě mluví za zády je v zadu a v zadu i zůstane. Hodně štěstí! :)

  • Co s tím? No, největší "problém" je v tvé hlavě... Ty sama se musíš rozhodnout, že se nebudeš dívat na to, co si i tobě myslí ostatní... Úplně se vyprdni na to, jak se na tebe lidi dívají a co si myslí... Lidi, kteří tě mají rádi, tě budou mít rádi i takovou, jaká doopravdy jsi. A co si myslí ostatní je fuk, ne? Mně vždycky záleželo akorát na tom, co si o mně myslí moji nejbližší - rodina, přítel, přátelé a kamarádi (upřímní kamarádi, ne ti jen na oko). Ono to někdy samozřejmě zamrzí, když tě někdo kritizuje... ale nauč se to úplně házet za hlavu... Hlavně, že se cítíš dobře ty sama, ne? :-)

    Jak už tady holky psaly, určitě je potřeba, aby sis zvýšila sebevědomí... Možná by ti mohlo trošku pomoct napsat si dva seznamy - první, co se ti na sobě líbí (př. mám hezký velký oči, štíhlou postavu... apod. ale taky věci typu - hezky zpívám, krásně kreslím, jde mi to ve škole, jsem dobrá na sport, jsem milá ke kamarádům a známým, umím se pěkně namalovat...) a druhý seznam, co bys na sobě chtěla změnit - záležitosti typu mám moc velký nos, nelíbí se mi moje nohy a ostatní, které ti na sobě vadí neřeš - smiř se s tím, popřípadě zkus vymyslet, jak je potlačit a naopak zvýrazni to, co je na tobě hezké :-) no a další věci, které změnit jdou, na těch zkus zapracovat, jak už ti tu bylo razeno - pokud nejsi spokojená se svojí postavou, začni sportovat a posilovat. Pokud se ti nelíbí tvé vlasy, nechej si udělat melír nebo si dej přeliv a začni se o ně víc starat... atd.
    Určitě máš mezi kamarádkami jednu, která je ti nejbližší... zkus si s ní popovídat o tom, že by sis chtěla zvýšit sebevědomí a co pro to třeba dělá ona, aby si dodala kuráž a sebevědomí si zvýšila. Určitě ti s tím taky ráda pomůže :-) Držím palečky, ať se ti to povede...

  • alimos26.10.2012 19:28

    Na tomhle je nejtěžší to, když se vyjádříš a někdo se ti vysměje. To se samozřejmě stává, protože lidé také s malým sebevědomím, si ho potřebují na někom zvyšovat. Když to někdo udělá, chce to dát najevo, že je ti to šumák. Jak píše kolegyňka, jsou to lidi jako ty. Ať už se jedná o hvězdu třídy nebo puťku, všichni se někdy necítí dobře a je jim trapně. Jde o to, jak s tím naložíš. Sebevědomí získáš tím, když budeš sama sebou a nenecháš si to vzít. Vždycky si říkám...kdo mě má rád, bere mě takovou jaká jsem a kdo ne, má smůlu. A oblečení fakt neřeš..to tě přece vyjadřuje a možná i proto, že se oblékáš konzervativně, lidi tě tak berou. Zkus na to jít pomalu. Občas výrazný doplněk...pásek, naušnice a uvidíš, jak se budeš cítit. Já se začala oblékat barevněji a cítím se mnohem líp.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist